Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:01, 24 maj 2016

Do góry
mira napisał(a)

Pięknie!
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:59, 23 maj 2016

Do góry
Peonia napisał(a)
Miro , melduję sie u Ciebie,

Jakże mi miło i cieszę się ogromnie że jesteś,
Jutro zrobię fotkę i Cię poproszę o diagnozę bo mam problem z piwonią nową.
Zachciało mi się szpaleru z piwonii i sadziałam je jak popadło w chaszczach no to teraz mam co nagle brr

Dla Ciebie kalina

Atacama pod lasem 23:57, 23 maj 2016

Do góry
Czosnki kwitną.
Lawenda przezimowała i szykuje kwiaty, podobnie jak ocalony z ugoru i posadzony pod magnolią rozchodnik ostry.
Przesadzone z sadu lilie żyją. Czy to normalne po "przypadkowej" amputacji cebul?

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:55, 23 maj 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)
A u mnie taki dzisiaj popoludniowy klimacik:

Zostało Ci coś? 5 minut temu pracę skończyłem i nerwy ukoić muszę
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:53, 23 maj 2016

Do góry
Jana napisał(a)
piękna bylinówka nie znam żeleźniaka, muszę sobie sprawdzić co to jest ..a warzywnik super i wszystko takie duże

Żeleźniaka wypatrzyłam kilka lat temu w jakims czasopiśmie. Ogromnie mi się spodobał ten kolor taki jak motylek cytrynek.Potem widziałam go wreszcie w Anglii na rabacie. I udało się kupić nasiona, wysiać poczekać 2 albo 3 lata aż zakwitnie i będzie łanek

Duże wszystko? no nawet domek za płotem

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 23:49, 23 maj 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Basiu ja mam je piewszy rok, no dobra drugi ale w pierwszym marnie kwitla wiec sie nie liczy. Bardzo mi sie podoba tylko to omdlenie mnie zdziwilo. Hania ma dluzej i inny kolor. One wogole w wielu kolorach i odmianach. Mi sie bardzo podoba ale czy warto to nie potrafie powiedziec jeszcze. Ja swoich w kazdym badz razie nie eksmituje.

Czesc pomalowanych mebelkow

a z tylu garaz do malowania w czwartek

Uwielbiam stare meble kolorek bez urazy Izuniu nie w moim guście ,ale to Twój mebel i Tobie ma się podobać
Eksperymentarium 23:49, 23 maj 2016

Do góry
Karabela napisał(a)

Cudowny kontrast. Moje hakone na razie mikrusie
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:48, 23 maj 2016

Do góry
Rench napisał(a)

Dzisiaj kiedy odwoziłam syna do szkoły,widziałam u kogoś w ogrodzie łan laków. Super to wyglądało,a zapach był chyba obłędny.
Ja wysiałam całe opakowanie,ale nic nie widać,żeby się pokazały

Dobrze,że wspomniałaś o sadzeniu pomidorów,ja bym nawet nie pomyślała,że trzeba głębiej Nabyłam sobie kilka koktajlowych do doniczek

Laki wysiałam ibyły bezproblemowe ale potem takie wielkie porosły, ślimaki je uwielbiają chyba już ich mieć nie chcę choć u mnie to niemożliwe żebym ja czegoś nie chciała

zaczyna się zaczyna !!!! trala la

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:45, 23 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)
O, ale spotkanie i jeszcze na dodatek Kasi miejsce wynalzłaś
Warzywnik super
No i u mnie też żeleźnik ma pąki, na razie 2, ale jest

Irenko będziemy w tym roku wreszcie mieć tego żeleźniaka uarciucha.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:43, 23 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
Miro w sobotę sie część ogrodowiska spotyka w Pisarzowicach ...jest watek spotkaniowy ...moze bedziesz miała chęć (mnie akurat nie będzie)...mogłabyś wtedy poszalec i jakąś pachnaca azalke kupić

ale te azalie maja delikatny zapach ........nie to co bez czy wisteria nawet.... ale kupiłam sobie zobacze jak sie beda sprawdzać.

azalie sa roslinami dla mnie bezproblemowymi tylko trzeba prysnac w sierpniu na macznika i tyle zachodu

W Pisarzowicach kiedyś byłam.
Relację ze spotkania widziałam fajnie mieli. Ja miałam jedyny week wolny w maju więc był mega pracowity w ogrodzie.
Zapach azali lubię. Nie kupiłam w tym roku ani jednej bo i po sklepach nie za bardzo łażę. Niestety ledwo co kwitną po ub r upałach.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:37, 23 maj 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Witam pytałaś u Mariusza czy jestem na Ogrodowisku oczywiście ze jestem i zapraszam do mnie, a ja lecę u cb pozwiedzać

Wiem już, i gratuluję programu w Mai.

Ja doniczki tez lubię

Chaos oswajany 23:36, 23 maj 2016

Do góry
Coś się zdjęcie nie chce dodać, może teraz
Wąski cienisty przedogódek 23:35, 23 maj 2016

Do góry
Tak, czosnki rzeczywiście mam w planach jesienią. Popatrzę na te trawy, które wymieniłaś. może zrobię przymiarki. Pani w ogrodniczym już ma mnie dość z tymi zwrotami roślin. No ale co ja poradzę. Jak inaczej sprawdzić kiedy się człowiek nie zna? Już w ogóle nie jeżdżę do takich szkółek co nie przyjmują zwrotów.

Dziś dosiałam trawę i kupiłam coś pięknego. Jeśli nie zostanie u mnie to dam ją komuś bliskiemu do jego ogrodu. Pisałam co prawda maturę z paproci, skrzypów i widłaków ale nie wiedziałam że to taki byk z tej narecznicy. Nie mogłam się oprzeć. Olbrzym...
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:35, 23 maj 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Mira, u margaretki3 z Lanckorony napisałaś, że rozchodnik star dust kiepsko wygląda po kwitnieniu, czemu powiedz mi ?

Napisałam Ci, w bylinowej jak kwitnie jest super alepotem białe kwiaty przekwitają brzydko i nie są ozdobą jesieni i zimy jak inne, teraz jest ładny.

Udało mi się trochę rozchodnikow podzielć więc mam więcej.

Namnożyłam też pelargonie ale kiedy zakwitną nie wiem, zresztą mają czas bo u mnie donice zajmują bratki i mają się dobrze.

Ciasny, ale własny 23:31, 23 maj 2016

Do góry
i długa rabata:

na kratce - winorośl i aktinidia, od lewej - bodziszek, lawenda/szałwia, żurawka, bukszpanowa/cisowa kulka

A tu kawałek z poprzedniej rabaty oraz lawenda, żurawka i te stożkowate to żywotnik wschodni aurea nana, ale możelepiej go na kulki zamienić?
i na koniec otwarta przestrzeń- musi być pięknie cały rok, bo to głowny punkt widokowy z salonu: roślinki się powtarzają , a najbardziej na prawo - czerwona róża pnąca

Może coś zmienić/dodać, jakies trawki np?
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:30, 23 maj 2016

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Twoja bylinówka dla mnie zawsze piękna
Pozdrawiam majowo

Bardzo mi miło, ja z kolei zawsze coś tam zmieniam ale chyba każdy tak ma. Dosadziłam sporo aminków, kleome, cynii, dałam przywrotnik i dalie z ciemnymi liścmi o! jeszcze czyścca nie dodałam, za to żeleźniak naim niam
buduje już swoje pięterka i cieszy mnie ogromnie bo z nasion

również pozdrawiam majowo i fajowo
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:24, 23 maj 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
No bo jak nie kochać maja, ten zapach, te kolory, miłe spotkanie mieliście no i fajne zakupy Pozdrawiam

Danusiu tak maj daje tyle radości. Spotkanie było jak to spotkanie ogrodników fajne i oczywiście twórcze bo mnie natchnęło na nowe rośliny .

Zatem On Maj

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:22, 23 maj 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Hanuś borówki fajnie Ci kwitną,będzie sporo owocu... u mn
ie też zakwitają, ale owoce zjada mi kos...

Pewnie i u mnie podjada, nie tylko kos, Bo i kuna borówkami się żywi. ale póki co, kwiatki i zawiązki spokojnie rosną.

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:22, 23 maj 2016

Do góry
O, tu np. jest burdello, ale co tam
Ważne że ogrodzenie skończone...z tej strony

ps. Tu będzie tzw. "rzeczka"
Ogródek warzywny na balkonie 23:19, 23 maj 2016

Do góry
a i jeszcze czosnki
]
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies