Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zakątek z fioletową ławeczką 22:59, 16 maj 2016

Do góry
Po tulipanach zostały wspomnienia i łodygi

Na żywo ich tak nie widziałam fotki mi robili.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:59, 16 maj 2016

Do góry
Donia72 napisał(a)
Listki tej rutewki skojarzyły mi się z orlikiem ładna ta roślinka

ładna i delikatna jak mgiełka
Mój zielony salonik :) 22:58, 16 maj 2016

Do góry
Pełnia kwitnienia. Szkoda, że tak krótko...

Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:58, 16 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ja bym na środku w głębi posadziła jakieś ładne drzewko, które kolorem odetnie się od koloru tujek. Potem coś na średnie piętro. Zlikwidowałabym też ten "nagrobek" z wrzosami.. tzn wrzosy bym zsotawiła i koniecznie na podwyższonej rabacie, ale nadałabym jej inny kształt ..połączony z jakimiś nasadzeniami..

Na środku widzę jakiegoś iglaczka, po lewej drzewko, po prawej też coś rośnie (za ogrodzeniem dla piesa). Napisz mi co tu masz i jaki jest wymiar tej rabaty. Do płota. W wolnej chwili się zastanowię co tu by pasowało I jaka to wystawa, jaka masz tu ziemię?? Czy dobrze rozumiem, że koreanki już tu nie ma???

Aniu,
wklejam niżej zdjęcie aktualne, troszkę więcej życia na "rabacie" koreanki nie ma.
Nagrobek (urocze )) może dałoby się jakoś zaaranżować, bo są tam rojniki, które mam nadzieje sie rozrosną, sasanki, wrzosy i wrzośce i jakieś jeszcze inne zielone cosie
Słońce praktycznie cały dzień, ziemia kwaśna (z okolicznych łąk zbieram szczaw), piaszczysta.
Wymiar to jakieś 5,5m x 5-6m
Na środku pissardii, z tyłu berberysy i trzmieliny, poza tym die tawuły, trzmielina oskrzydlona, kosodrzewina i niewypielona trawa i chwasty
I ciągle wygląda jak wyrwana z kontekstu zbieranina roślin...
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:57, 16 maj 2016

Do góry
Pontyjska zakwitła ładnie ale w innej części ogrodu niż Princess, a rutewki już prawie wszystkie kwitną
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:55, 16 maj 2016

Do góry

żylistek też będzie tonął w kwiatach
Ogródek Iwony II 22:52, 16 maj 2016

Do góry
Szukam posta Toszki, znalazłam tylko kopię:

Toszka
... Od kilku lat sadzę je (czosnki) w sporych doniczkach, w kompoście, w okolicach sierpnia/września wykopuję doniczkę i dziele cebule - zawsze są dwie, trzy, a czasami 4 Wymieniam zawartość doniczki na nowy kompost, daję jedna cebulę i ponownie zakopuję. W ten sposób co roku mi kwitną bez problemu, ilość cebul dość szybko się powiększa i strat żadnych nie mam, ani problemu z wchodzeniem głębiej w ziemię. Zabawy trochę jest z doniczkami i kopaniem, ale przy systematycznym "bogaceniu się" moim zdaniem warto

Toszka radziła posadzić w doniczkach. Posadziłam. W ziemi kompostowej. Ale niektóre doniczki były za małe. Czosnki miały za ciasno. I zaczęły prosić o wodę. I padły dwa nim się spostrzegłam. Wyjęłam z doniczek i posadziłam bez. Korzenie zwinięte w wianek nie miały miejsca. Jeden podzielił się na dwie cebule i nie kwitnie. Zostały 3 kwitnące i ja mądrzejsza
No i 3 białe
To są dwa z pięciu czosnków, które kupiłam jesienią. Tak swoją drogą, jak można mieć setki czosnków po takiej cenie, co kosztują, to ja nie wiem

Ten zeszłoroczny, ale się nie rozmnożył:

A tego wyjęłam z za małej doniczki prosto do ziemi.

Mam jeszcze trzy białe czosnki:
Tylko do kwitnięcia im daleko

W cieniu - zacieniona 22:52, 16 maj 2016

Do góry
monteverde napisał(a)
od powrotu z rajskiego szkoda bo tyle pąków miała, obok niej Pumuckie 2 i fioletowy muszę je oglądać, ale wszystko było oki do tej pory w tamtym roku ładnie kwitła
No to moja młodsza...
Kończę na dzisiaj...
Ogród Ani :) 22:52, 16 maj 2016

Do góry
Elu dzięki za kibicowanie, ja też Tobie kibicuję aby Ci się plany ogrodowe w głowie wyklarowały

Basiu coś się wymyśli w temacie szerokości rabat

Mirelko szczerze to jeszcze tymi widłami nic nie robiłam, cały czas wykonuję inne dziwne prace ogrodowe :/ Myślę koło środy się do nich dorwę

Mirellko ja dziś już przy gazonach działałam, chyba jutro będę sadzić te kffiotki

Anulko rozumiem o co Ci chodzi

Aldona witaj u mnie

Kasiu, Kami, Gosiu, Edytko, Jolu dziękuję

Wszystkim dziękuję za bardzo miłe słowa Cieszę się, że jesteście i zaglądacie

Dziś sadziłam cyprysiki filifera aurea nana. Mam nadzieję, że zrobiłam to dobrze W sumie to już przywykłam do moich osobistych wpadek Jakby co piszcie, tylko szczerze, to jutro polezę i poprawię hi hi
Brakuje kulek i drugiej części rabaty za tym obciachowym płotkiem z którego mój pies i tak sobie nic nie robi Na bałagan nie patrzymy ...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:51, 16 maj 2016

Do góry
krzewuszka zakwitnie pierwszy raz
W tym sezonie wiele roślin u mnie swój pierwszy raz zabłyśnie

klon ussuryjski rośnie w oczach

orliki łamią zasady i świetnie rosną w pełnym słońcu

Ogród, mydło i powidło. 22:49, 16 maj 2016

Do góry
Kasiu wstawię tu u Ciebie zdjęcie tego derenia- jakieś zupełnie inne mamy chyba. Chyba trzeba by do nich zadzwonić

Moja codzienność - ogród Oli 22:48, 16 maj 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
zdjęcia robocze jeszcze dużooo pracy ale zaczyna robić się fajnie przynajmniej z zewnątrz
dumna jestem z męża bo od a do z wszystko zrobił sam

Muszę znowu zacytować. Z żalu, że niedościgniony ideał
Aby się napatrzyć... To tak jakbym tam była.
Cudnie Olu. Wzdycham...
Każdy cm ogrodu połykam oczami.

I jeśli można namiary na jeżówki proszę
A na seslerię też masz može ?
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:46, 16 maj 2016

Do góry
Donia72 napisał(a)
A co to jest? to różowe?

Rutewka delavaya a ta jest biała
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:45, 16 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Trawy Ci ruszają, uuufff. A jak tam pomylone gracki, które ja love? Nadal nafochane?

Patrzaj tu po lewej, umarte

W cieniu - zacieniona 22:43, 16 maj 2016

Do góry
bogumila napisał(a)

Bogusiu też tak miałam na doniczce te nisko kwitnące to mówią, że to azalie japońskie, a może mi glupot nagadali ja swojego jutro wywalam, Bogdzia napisala, że to fytoftoroza buziole
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:34, 16 maj 2016

Do góry
Tak koperkowe Doniu
W cieniu - zacieniona 22:33, 16 maj 2016

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:24, 16 maj 2016

Do góry
Ok. Haniu
W cieniu - zacieniona 22:20, 16 maj 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
Różanecznik Princess Anne...ciekawy kolor ...

...dorodna samosiejka

żółte poziomki...

Bogusiu to azalia moja teraz podmarzla wlaśnie wstawilam zdjęcie u siebie żeby Bogdzia obejrzala, a Twoja ladna
Ogród, mydło i powidło. 22:19, 16 maj 2016

Do góry
Jeszcze zdjęcie derenia bo mi wyleciało z poprzedniego postu i nie mogłam go już wstawić edytując - tak wyglądały po kupieniu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies