Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród na Cedrowej 22:14, 17 kwi 2012

Do góry
Witaj. Widzę, że trawnik już masz! To dobrze Pokazuj więcej zdjęć
Moje storczyki 22:09, 17 kwi 2012

Do góry
Sebek polecał Substral, ja się zastosowałam i zadziałało Moje storczyki, które nie kwitły od 2-3 lat zaczęły wypuszczać pędy kwiatowe.
Ogród Sylwii od początku :) 21:46, 17 kwi 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Sebek - na zewnątrz już wiem jak ma wyglądać .... teraz kombinuję z jej wnętrzem .... i tu mam problemik jak to narysować , żeby inni również zrozumieli co ja tam chcę i jak chcę .........

Karolina - dziękuję .... tak bym chciała żeby to już bylo za mną .....denerwuję się tym wszystkim ..... pozdrawiam

Gosia - bratki w dużych koszach rosną okazale ku mojemu zdziwieniu w zeszłym sezonie nie wyglądały najlepiej a te sobie radzą na moje szczęście

Martwię się o swoje świerki serbskie .... co niektóre zaczynają żółknąć chyba zabiorę się za opryski florowitem i podlanie ich magiczną siłą .... ale tak jest jeszcze zimno , że nie mogę się zmusić do wyjścia z domu brrrrr ..... Do wczoraj lało więc chyba muszę jednak poczekać z tym polewaniem , no chyba , że nie muszę ???? nie wiem ..... ostatnio to już nic nie wiem ......

Spytaj Danusi bo nie jestem pewna ale gdzieś czytałam ze serbskie nie lubia kwasnej ziemi tylko zasadową, inaczej niż pozostałe iglaki .

Były sadzone do ziemi ogrodniczej odkwaszonej ..... Dzisiaj popryskałam florowitem do roślin zielonych .... Zobaczę co będzie się z nimi dalej działo..... Może są zagłodzone ??? Już nie gdybam , poczekam jeszcze i zobaczymy .....dziękuję Bożenko

Ten florovit dobry bo neutralny ,a jak stare masz te serby bo u młodych to normalne że sa jasne.
Ogród Sylwii od początku :) 21:44, 17 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Tulipany purissima są cudne - jak przyjadę 28 będę podziwiać je u Ciebie, bo u mnie już przekwitły

Wtedy to i u mnie pewnie już przekwitną
Ogród Sylwii od początku :) 21:43, 17 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Sebek - na zewnątrz już wiem jak ma wyglądać .... teraz kombinuję z jej wnętrzem .... i tu mam problemik jak to narysować , żeby inni również zrozumieli co ja tam chcę i jak chcę .........

Karolina - dziękuję .... tak bym chciała żeby to już bylo za mną .....denerwuję się tym wszystkim ..... pozdrawiam

Gosia - bratki w dużych koszach rosną okazale ku mojemu zdziwieniu w zeszłym sezonie nie wyglądały najlepiej a te sobie radzą na moje szczęście

Martwię się o swoje świerki serbskie .... co niektóre zaczynają żółknąć chyba zabiorę się za opryski florowitem i podlanie ich magiczną siłą .... ale tak jest jeszcze zimno , że nie mogę się zmusić do wyjścia z domu brrrrr ..... Do wczoraj lało więc chyba muszę jednak poczekać z tym polewaniem , no chyba , że nie muszę ???? nie wiem ..... ostatnio to już nic nie wiem ......

Spytaj Danusi bo nie jestem pewna ale gdzieś czytałam ze serbskie nie lubia kwasnej ziemi tylko zasadową, inaczej niż pozostałe iglaki .

Były sadzone do ziemi ogrodniczej odkwaszonej ..... Dzisiaj popryskałam florowitem do roślin zielonych .... Zobaczę co będzie się z nimi dalej działo..... Może są zagłodzone ??? Już nie gdybam , poczekam jeszcze i zobaczymy .....dziękuję Bożenko
Rodgersja 21:36, 17 kwi 2012

Do góry
Na jednej stronie piszą o niej
wymagania wodne: gleba wilgotna, gleba umiarkowanie wilgotna
odczyn gleby: obojętny
typ gleby: próchnicza

Czyli do ziemi z worka ją posadź - wystarczy.
Mój 4 arowy azyl... 21:33, 17 kwi 2012

Do góry
Sasanki masz cudne - storek także. U mnie to i to kwitnie
Ogród Sylwii od początku :) 21:31, 17 kwi 2012

Do góry
Tulipany purissima są cudne - jak przyjadę 28 będę podziwiać je u Ciebie, bo u mnie już przekwitły
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:31, 17 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu - przecudna wiosna u Ciebie. Tulipany są boskie - trawnik też A donice noś, które możesz. A na Twoim miejscu z tych ciężkich wyjąłbym hortensje - do donic co rosły lub do worków i do garażu z lekkimi donicami - jak miną przymrozki to znów je wsadź. I to nawet ma sens

kombinowałabym podobnie; może Danusiu przesadź je do lekkich doniczek i wszystko to razem zapakuj do tych pięknych, ciężkich. Wtedy można zawsze je wyjąć, kiedy zajdzie taka potrzeba
Ogród Sylwii od początku :) 21:29, 17 kwi 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:27, 17 kwi 2012

Do góry
Danusiu - przecudna wiosna u Ciebie. Tulipany są boskie - trawnik też A donice noś, które możesz. A na Twoim miejscu z tych ciężkich wyjąłbym hortensje - do donic co rosły lub do worków i do garażu z lekkimi donicami - jak miną przymrozki to znów je wsadź. I to nawet ma sens
Ogród Dominiki 21:20, 17 kwi 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Kocham Twoje zdjęcia
Kubusiowo 16:50, 17 kwi 2012

Do góry
Sebekwypluj słowo "mączniak"

Bogda no masz rację Jeszcze wypieliłam całą bylinówkę i mnie przewiało. A M. i tak dzielnie zajmował sie wczoraj młodym więc mogłam troche pochorować

Gosia ja mam zapalenie zatok - także chodzę w ciepłej czapce po domu (tylko tak nie czuje bólu głowy). Dzisiaj juz jakby lepiej. Byłam u lekarza i dał mi jakies tam lekarstwa i chyba działają. Dał mi też receptę na antybiotyk i powiedział, że jak nie będzie poprawy to mam go brać.
Ogród Sylwii od początku :) 16:07, 17 kwi 2012

Do góry

Moje miejsce na ziemi ;) 15:54, 17 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale cudne - dziękuję - jutro też wpadnę

Ale jakie wielkie rośliny bym musiał posadzić dla efektu - zobacz choćby na starce

ale chyba spróbuję z komarowcem na kiju

Sebku , ja tak bardziej z przymrużeniem oka podchodzę do tych angielskich rabatkek ( pod Twoim kątem ) Patrząc na Twoje plany zagospodarowania , masz zupełnie inne wymogi , ale miło jest popatrzeć na efekty pracy innych
Pozdrawiam Ciebie i wszystkich odwiedzających
Kompozycje na balkony, parapety i balustrady 10:49, 17 kwi 2012

Do góry
Strasznie podoba mi się ta kompozycja u Danusi - mam zamiar ją powtórzyć

Moje storczyki 10:49, 17 kwi 2012

Do góry
Czym je zasilasz Sebek? Kończy mi się nawóz, który teraz mam i zastanawiam się co wybrać nowego.
Dekoracje wejścia, tarasów, furtek... 10:47, 17 kwi 2012

Do góry
No właśnie - super te doniczki - zwłaszcza rowerek
Moje storczyki 10:44, 17 kwi 2012

Do góry
Fajnie wyglądają - moje się teraz kąpią
Oświetlenie ogrodu 10:43, 17 kwi 2012

Do góry
Jak chcesz - ale żeby nie było, że nie ostrzegałem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies