Otóż, jeśli przesunęłabym śliwe odrobinę w prawo, a w jej obecne miejsce posadziła iglaka? Żeby zasłonić plecy szafki gazowej i zeby w zimie nie było łyso...
Lubelskie tulipki
siana szałwia odbija i w tym roku, warto więc było się pobawić.
Tu naparstnica.
Białe dzwonki - dwuletnie
Nie wiem co to. Wyłazi w kliku miejscach, również w kamieniu. Czy to mogą być wykiełkowane nasiona czosnków Krzysztfów - najbardziej prawdopodobne.
I lubelskie anabelki, oraz zeszłoroczne piwonie. Mam takich 6. Myślałam, że nie żyją. Tylko jedna wyłazi.
Klon tajemnica. 4 lata u nas. Przez pierwszy rok czerwony, w drugim zzieleniał (liście) i taki został. Nie wiemy dlaczego, ale strasznie nas to wkurza. Pewnie do przekopania w związku z tym w inne miejsce.
Raczej grubsza - trafiło mi się nawet kilka patyków sosnowych. Ale nie jest najgorsza. Postaram się zrobić fotkę z bliska - o ile wrócę do domu przed zachodem słońca
==========================================================================
Oto i obiecane zdjęcia. Dla porównania tulipan i końcówka węża ogrodowego:
Nie wiem, która dokładnie, ja mam dużo magnolii, esencja zapachowa uwalnia się przy nich mocno w godzinach przed wieczornych, aaach jak pachną, moja Stellata ma cudowną eteryczność
Jałowców mam dużo za dużo, najgorszy jest skayrocet, te co kolumnowo rosną i łuskowate.
Mnie też nie wszystkie tulipany będą kwitły, jedne do wywalenia same liście wyrosły, do wymiany jesienią....