Czas powojników nadchodzi dużymi krokami. Na weekend zapowiadają deszcz, więc parę foteczek świeżutkich i jeszcze ze słoneczkiem
w tym roku bardzo drastycznie przyciełam wierzbę i dobrze jej z tym a i mnie nie najgorzej z tą świeżością listeczków i gałązek
Miłego weekendu - u nas długi i nawet jeśli pogoda będzie mało fajna to zamierzam zająć się szyciem zasłon do sypialni na pewno mi to trochę zajmie bo mają być o szerokości 2.8m i w pełni zacieniające
Dziękuję Aniu, szklarenka drugi raz pomalowana wygląda jeszcze piękniej.
Teraz tylko na plony czekam
Ostatni raz (obiecuję) w tym roku wstawiam moje tulipany.
Ponieważ City of Vancouver się rozwinęły a Negrita Double jeszcze żyją (choć są takie już nieuczesane) i robią wrażenie nie tylko na mnie warto je pokazać.
Dziękuję Agnieszko (Bleebla) że wierzyłaś, że to się uda
Mam pytanie odnośnie nasadzeń obok szamba, które de facto nie jest już użytkowane. Dla zobrazowania wstawiam zdjęcie. Jest trochę bałagan bo robiliśmy przyłącze do kanalizacji i troszkę musieliśmy rozkopać. Zaznaczone są obszary w których na głębokości ok 40 cm znajduje się betonowa płyta i rura. Jest to strona północno-wschodnia.Jakie rośliny mają płytki system korzeniowy i nadawałyby się w to miejsce?