To może teraz dołączę do Was i pokażę co mam na fotkach
Trochę deszczowo, ale wcale to nam nie przeszkadzało, bo każdy miał parasol, kalosze nie wszyscy mieli, ale nie narzekaliśmy
Hejka, zaczęłam oglądać, ale odmeldowuję się cała i zdrowa. Prosto z Pęchcina pojechałam do Babci Jasi, bo tam już blisko było, pociachałam bukszpany, nawiozłam trawnik, poprzycinałam cisy, podlałam i rozpuściałam nawóz i tak zeszło się do wieczora. Jestem w domu, ale nie wytrzymam żeby nie poczytać Dopiero potem dołożę swoje trzy grosiki
Witam!!!
Jestem nowa na tym forum.
Bardzo podoba mi się zakładany ogród. Dotarłam do niego dziś i od razu zarejestrowałam się,
Jestem pod wielkim wrażeniem. Uwielbiam ogrody nie tylko oglądać, ale i pracę w nich.
Mój ogród przydomowy nawet do kostek temu nie dorównuje.
Będę tu często zaglądała. Jestem na etapie zakładania drugiego ogrodu na wsi z wielkim podwórkiem i wielką lipą na środku rosnącą. Myślę, że będzie dla mnie inspiracją.
Cieszę się, że nie muszę czekać tak jak inni na "kolejne odcinki".
Mogę oglądać, oglądać i oglądać.
Dotarłam do tego miejsca i więcej nie dam rady.
Pozdrawiam wszystkich a szczególnie autorkę projektu.
"Zrób listę gatunków i tego się trzymaj"- jak dla mnie to najtrudniejsze wszystko co piękne od razu bym mogła kupić
Dekalogu każdy początkujący ogrodnik powinien nauczyć się na pamięć
Kompostownik powinien być w ogrodzie jeśli jest na niego miejsce, bo to darmowy sposób na zwiększenie urodzajności gleby i plonów roślin. Ale jak napisałam w artykule, nie wolno wrzucać chorych liści czyli porażonych chorobami grzybowymi, natomiast co wolno wrzucać a czego nie wolno jest tutaj:
Kochani, witajcie jutro u Szmitów, będzie cudnie na pewno, jak zwykle na zlotach
Dziś Michałek zaserwował nam Japonię i m.in. zdjęcia Tokio z najwyższego budynku świata Jestem przytłoczona tą aglomeracją, uciekam do Pęchcina
Możesz jeszcze skrócić, ale jeśli rosną swobodnie, to cięcie "pod sznurek" teraz nie pasuje, zrób to w sposób niewidoczny, czyli na rozgałęzieniach pędów.
Wydłubać, przegrabić grabkami lub pazurkami trzeba te placki, posypać ziemią i dosiać trawy, podlewać żeby wzeszła. Inne wyjście - kupić kilka rolek trawnika z rolki i załatać.