a takie - akurat wpadłam po śniadanie i były ale jakoś tak dziwnie wsadzone do doniczek - ziemia tylko do połowy na spodzie doniczki gołe korzenie - trzeba chyba szybko wsadzić - po 20 zł
"Wśród ludności miejscowej kwiaty spożywane są świeże w równego rodzaju sałatkach. Liście pali się jak papierosy dla ich euforycznych właściwości. Niektóre nacje wykorzystują roślinę przy leczeniu cukrzycy i przewlekłej biegunki. "
Kasiu no cudna jest i tyle. W rzeczywistości ładniejsza niż na zdjeciach.
Niestety nawet tych małych już nie było. Przy kasie w wózku u kogoś widziałam a na sklepie już nie. Chociaż jedna wydawało mi się, że może nią być, ale opis miała inny. Nie chciałam ryzykować.
A pomyłek widziałam tam kilka. Na jednej jasno różowej pisało Yellow Bird. Uważać trzeba wszędzie.
smiałki goldtau którymi mają być podsadzone brzozy, wiecie jak to jest z zakupami internetowymi - zawsze staram się nastawić na gorsze możliwości żeby nie być rozczarowaną trawek było sporo wiec nie wiedziałam w jakim stanie przyjdą ale w życiu nie dostałam roślin lepiej zapakowanych ! nawet w kartonach w rogach były drewniane listewki żeby usztywnić karton, a sadzonki rozsadzają doniczki- spokojnie mogłam zamówić połowę sztuk i dzielić na pół - a w wersji eko dałoby radę i na 3 na połowę maja mam mieć realizację jeszcze kilku roślin na które było za wcześnie - zobaczymy czy przyjdą podobne - wybrałam szkółkę gdzie ceny nie są wysokie ale sadzonki nieduże - coś za coś
Sadzenie zaczynam w czwartek - jutro niestety nie dam rady.