Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 10:21, 02 cze 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Fantastycznie ogród Ci się odwdzięcza za ciężką pracę. Jest na co popatrzeć. Super czosnki z miskantami, zauważyłam że czochy mają u Ciebie zielone liście, u mnie prawie wszystkie u fioletowych musiałam ściąć, tylko białe Everesty mają nadal zielone.
Stoliki betonowe też super. I śliczna ta doniczka z rojnikami.

Aniu, u większości moich czosnków też liście uschnięte, chyba fotka dobrze zrobiona, że ich nie widać

W zeszłym roku sporo czasu zajęło zastanawianie z czego by te blaty zrobić i musieliśmy się jakimiś prowizorkami zadowolić.
Tu ma być ogród :) 10:18, 02 cze 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Świetne blaty

oby się je dobrze użytkowało, bo jeśli chodzi o wygląd, to nas satysfakcjonuje, dostaliśmy od wykonawcy jeszcze jakiś preparat, którym ewentualnie można przyciemnić kolor, może użyjemy.
Tu ma być ogród :) 10:17, 02 cze 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Nie, nie uwierzę! To rzeczywiście masakra. Ja juz tyle kaw na tarasie wypiłam, że fusamj bym cały ogród nawiozła. Gdybym tyloo wcześniej o tych fusach wiedziala.
Stoliczek gustowny

Te fusy to rzeczywiście dobrze robią, szczególnie hortensjom - ale Ty i tak masz piękne
Dziś swoim się przyjrzałam, długo kulały, ale teraz to już się zrobiły piękne krzaczory.
Tu ma być ogród :) 10:15, 02 cze 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Oj, kawkę bym wypiła na takim tarasie

to zapraszam Jolu, miałabym okazję żeby przysiąść na dłużej, bo cały czas w biegu jestem
Tu ma być ogród :) 10:14, 02 cze 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Najgorsze u mnie jest to że dziś wycięłam całą pokrzywę i będę miała jedną beczkę 200l gnojówki a jak mam zrobić kolejną?????

Z tych 200 litrów to kilka ogrodów będziesz mogła Aniu obdzielić, a pokrzywa po ścięciu odrasta, więc za parę tygodni znowu sobie narwiesz w tym samym miejscu.
Tu ma być ogród :) 10:13, 02 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Ładne te blaciki i jakie funkcjonalne - wiatr przy burzach nie porwie, a w słońcu to i nawet pokusić się można o jajko sadzone czy coś

Połaczenie białych czosnków z grackami bardzo mi się podoba

Muszę sobie podotykać ten blat jak słońce przygrzeje, bo na razie nie stwierdziłam, żeby się grzał.

Czosnki, krótko w tym roku, za ciepło miały.
Tu ma być ogród :) 23:28, 30 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A uwierzysz, że w tym roku jeszcze nie mieliśmy czasu na siedzenie na tarasie? Masakra jakaś!

Nie, nie uwierzę! To rzeczywiście masakra. Ja juz tyle kaw na tarasie wypiłam, że fusamj bym cały ogród nawiozła. Gdybym tyloo wcześniej o tych fusach wiedziala.
Stoliczek gustowny
Tu ma być ogród :) 22:21, 30 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ania, jakie kompleksy, przecież u Ciebie już jest pięknie.
Moje roślinki dostały pierwszą porcję gnojówki w zeszłym tygodniu, w piątek nastawiłam już drugą beczkę

Najgorsze u mnie jest to że dziś wycięłam całą pokrzywę i będę miała jedną beczkę 200l gnojówki a jak mam zrobić kolejną?????
Tu ma być ogród :) 21:34, 30 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Ostatnie zdjęcie z tarasu jest piękne. Soczysto i elegancko.

A uwierzysz, że w tym roku jeszcze nie mieliśmy czasu na siedzenie na tarasie? Masakra jakaś!

A już nawet blaty są, no właśnie, nie pokazywałam jeszcze betoników na stolikach tarasowych - zobaczymy jak się będą sprawować.

w słoneczku

i w deszczyku

Przy okazji rojniki w betonowej doniczce, które tam stacjonują

Tu ma być ogród :) 21:29, 30 maj 2017

Do góry
abiko napisał(a)

Takie coś planuję wzdłuż gabionu u siebie.. świetnie wygląda..

zajrzę do Ciebie i odszukam sobie ten gabion, bo coś kojarzę, ale muszę sobie odświeżyć.
Ale to połączenie zdecydowanie polecam, mimo że ja zabieram szałwię z przedpłocia i zostawiam samą seslerię jesienną.
Tu ma być ogród :) 21:27, 30 maj 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Ooooj, dziękuję za te różyczki wydaje mi sie, ze ładnie się zgrywają odcieniami i na jedną pergole bylyby niezłe

A połączenie szałwii z sesleria zachwyca i zamierzam wykorzystać

O tak szałwia z seslerią to udany duet, polecam!

Giardina z Eden Rose dobrze pasują i fajnie się uzupełniają - bo Eden nie pachnie, a Giardina cudnie.
Tu ma być ogród :) 21:26, 30 maj 2017

Do góry
dominika_ napisał(a)
Przysiadłam i zachwycam się urokiem kwitnącego kwiecia

może kawkę, winko ?
Tu ma być ogród :) 21:25, 30 maj 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
myślałam ze te róże z tego roku ..u mnie ledwo jedna zakwitła ..reszta w blokach ..juz sie nie moge doczekac

czas leci, niektóre róże już 3 sezon będą u mnie.
A pierwsze chyba zakwitną mi Monstead Wood.
Tu ma być ogród :) 21:24, 30 maj 2017

Do góry
Agi2006 napisał(a)
No mi też gracki z czosnkami sie podobają a jeszcze bardziej jesienna z szałwią. Szałwia to Deep blue bo nie pamiętam...?

Jesienna to moja ulubiona sesleria.
Szałwię kupiłam jako nn, samo potem próbowałam ustalić odmianę i wszystko wskazuje na to, że to właśnie Deep Blue
Tu ma być ogród :) 21:04, 30 maj 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Niesamowite masz te gracki!!! i to połaczenie z białymi czosnkami ... w punkt

na trawy nie mogę narzekać, odpukać.
Mam nadzieję, że gracek ode mnie będzie też tak pięknie Ci rósł
Tu ma być ogród :) 21:01, 30 maj 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Niesamowite, że jeszcze masz tulipany rzy tych temperaturach

wiem, niesamowite, ale po dzisiejszym dniu, gdy było 33C to pewnie płatki będą już leżały na ziemi.
Tu ma być ogród :) 20:58, 30 maj 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Pięknie, po prostu pięknie. Ja już nie mogę patrzeć na te Wasze ogrody bo doła łapię
Idę gnojówkę z pokrzywy zalać. Może kiedyś i u mnie będzie wszystko tak pięknie rosło

Ania, jakie kompleksy, przecież u Ciebie już jest pięknie.
Moje roślinki dostały pierwszą porcję gnojówki w zeszłym tygodniu, w piątek nastawiłam już drugą beczkę
Typografia ogrodu 16:37, 30 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Asiu, super stół i ławki, pergola z nimi wygląda kapitalnie, lampeczki też się extra wpasowały.

Ja też mam glicynię przy pergoli i lubię ją za to, że tak szybko obrasta to co potrzeba.
dzięki Edyto. z ławkami był kłopot bo cięzki i miały byc z jednego kawałka drewna ale wtedy musiały je stawiać traktor a w tym miejscu nie na juz jak.a te recznie dalismy rade. sklejane były juz na miejscu.
i na ten busz własnie liczymy
Tu ma być ogród :) 14:00, 30 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Seslerie jesienne na przedpłociu i jeszcze trochę szałwii wciąż tam jest

Takie coś planuję wzdłuż gabionu u siebie.. świetnie wygląda..
Tu ma być ogród :) 12:00, 30 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mount Everesty - a za nimi gracki, mają już blisko 1 m wysokości.

Niesamowite masz te gracki!!! i to połaczenie z białymi czosnkami ... w punkt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies