Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 13:22, 27 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
gdzie dopadłaś dicchondre?

Gosia, pisałam, w Tychach na Giełdzie
Mój ogród pod górkę... 11:12, 27 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To była głośna sprawa i na pewno jeszcze nie ma końca, pogrzeb w necie i znajdziesz zapewne dużo więcej informacji.

Wiem, że w tej sytuacji, to nic Cię nie cieszy, ale jeszcze ogród pochwalę - super, że nie próbujesz się wpasowywać w jakieś trendy tylko robisz wszystko tak jak lubisz i tak jak czujesz - a dla oka oglądającego też jest to bardzo miłe

Trendy to ja chyba nigdy nie byłam i nie mam parcia żeby być. Otaczam się tym, co mi się podoba i co lubię. Raz wychodzi lepiej, raz gorzej. Z ogrodu jestem zadowolona, a jak się jeszcze podoba innym, to super.
Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:14, 27 maj 2017

Do góry
Renia, spróbujcie zmierzyć rzeczywistą wydajność tej pompy, podstawcie jakąś wannę i zmierzcie ile w ciągu minuty wody tam naleci
Jeśli pompa ma wydajność 7000l/h to na minutę 116,7 l (oczywiście możecie zrobić pomiar np dla 10 s - zależy jak duże naczynie masz )

I kolejna istotna sprawa, przekrój węża jakiego użyliście?
Mój ogród pod górkę... 09:28, 27 maj 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo Edyta! Nie słyszałam o tym przypadku. Istotnie wszystko jak u mnie. Najpierw wycinka, teraz usypane góry bez uregulowanego odpływu wody. Nie omieszkam dołączyć opisu tego przypadku do swoich wątpliwości zgłaszanych do różnych urzędów.

To była głośna sprawa i na pewno jeszcze nie ma końca, pogrzeb w necie i znajdziesz zapewne dużo więcej informacji.

Wiem, że w tej sytuacji, to nic Cię nie cieszy, ale jeszcze ogród pochwalę - super, że nie próbujesz się wpasowywać w jakieś trendy tylko robisz wszystko tak jak lubisz i tak jak czujesz - a dla oka oglądającego też jest to bardzo miłe

Mój ogród pod górkę... 09:18, 27 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasiu, czytam sobie rano o Twoim problemie, bo miałam zaległości i od razu mi się niedawna historia z Gdańska przypomniała - może sobie przeanalizuj ten przypadek, bo w walce z deweloperem i urzędami dobrze jest się podeprzeć zdarzeniem, które chyba ma podobną genezę.

Nie trzeba być specjalnym specjalistą, żeby ocenić, że taka ingerencja w grunt będzie miała negatywne skutki dla całego otoczenia, ale zwykły człowieczek jest dla urzędników nikim, w porównaniu z deweloperem, który pewnie posmarował komu trzeba, żeby coś takiego przepchnąć.
Ja też bym wykorzystała wszelkie możliwości, żeby do tej budowy nie dopuścić.
Najlepiej gdybyście mieli wsparcie okolicznych sąsiadów - wspólnie możecie zatruć deweloperowi życie, albo odpuści, albo się to będzie przeciągać w nieskończoność.
Powodzenia!!!

https://gdansk.tvp.pl/29217907/ziemia-z-osuwajacej-sie-skarpy-zasypala-dom

Dziękuję Ci bardzo Edyta! Nie słyszałam o tym przypadku. Istotnie wszystko jak u mnie. Najpierw wycinka, teraz usypane góry bez uregulowanego odpływu wody. Nie omieszkam dołączyć opisu tego przypadku do swoich wątpliwości zgłaszanych do różnych urzędów.
Mój ogród pod górkę... 09:12, 27 maj 2017

Do góry
Kasiu, czytam sobie rano o Twoim problemie, bo miałam zaległości i od razu mi się niedawna historia z Gdańska przypomniała - może sobie przeanalizuj ten przypadek, bo w walce z deweloperem i urzędami dobrze jest się podeprzeć zdarzeniem, które chyba ma podobną genezę.

Nie trzeba być specjalnym specjalistą, żeby ocenić, że taka ingerencja w grunt będzie miała negatywne skutki dla całego otoczenia, ale zwykły człowieczek jest dla urzędników nikim, w porównaniu z deweloperem, który pewnie posmarował komu trzeba, żeby coś takiego przepchnąć.
Ja też bym wykorzystała wszelkie możliwości, żeby do tej budowy nie dopuścić.
Najlepiej gdybyście mieli wsparcie okolicznych sąsiadów - wspólnie możecie zatruć deweloperowi życie, albo odpuści, albo się to będzie przeciągać w nieskończoność.
Powodzenia!!!

https://gdansk.tvp.pl/29217907/ziemia-z-osuwajacej-sie-skarpy-zasypala-dom
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:05, 27 maj 2017

Do góry
ja tak sobie przypalilam hortki rok temu i to było 22.06 a wszystkie zakwitły i nic im nie było, więc sie nie martw

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:32, 27 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Gosia, czytam co piszesz o tej antenie i eMowi przekazuje bo pracuje dziś w domu i mówi, że absolutnie to tak nie jest jak myślicie (a zawodowo ma z prądem i automatyką do czynienia).
W każdym razie współczuję strat, oby Wasz ubezpieczyciel stanął na wysokości zadania, choć z nimi nigdy lekko nie jest.
...
dzięki za mozlwość rozmowy z Emem
Tu ma być ogród :) 13:12, 26 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wiem, że tulipanów już macie dość, ale znowu z nimi wyskoczę, bo u mnie jeszcze queeny są przepiękne, zostały tylko one z czosnkami Purple Sensation.

Świetne zestawienie
Tu ma być ogród :) 12:26, 26 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dichondra - nie było w planach, ale nie mogłam się jej oprzeć

tez mam pierwszy raz
posadzilam male roslinki w donicach z surfinią...ciekawe jak szybko sie rozrosnie
Tu ma być ogród :) 10:20, 26 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Na zdjęciach super, ale uczciwie trzeba powiedzieć, że na żywo musi odpowiednio słońce je oświetlać żeby wydobyć ich urok.
Moje odczucia po tym sezonie są takie, że queeny jak najbardziej, ale w kompozycjach z różem i bielą, same dla mnie wyglądają ponuro.

Mam takie samo połączenie i spostrzeżenia i je uwielbiam Jenak na zdjęciach nie umiała bym oddać tego uroku Z niewiadomych przyczyn zaplatały mi sie tam albo była pomylona paczka z różowymi i ...super to grało z queenami jedynie nie wiem jak z czosnkami bo różowe przekwitły nim pojawiły sie kolory na czosnkach
Tu ma być ogród :) 23:13, 25 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A ja w końcu na giełdzie zaopatrzyłam się w roślinki do donic.

W tym roku stawiam na odcienie zieleni, fiolety i biel

Dichondra - nie było w planach, ale nie mogłam się jej oprzeć

Piękne i dorodne!
Tu ma być ogród :) 23:07, 25 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Deszczyk wszystko pobudził do wzrostu i zmył ten żółty pył, który leżał na wszystkim i zasyfił cały ogród, też to miałaś?

Ja mam teraz.

EDytko, pamiętasz trawkę, co mi dołożyłaś do przesyłki?
Dwie przeżyły i są śliczne. Zastanawiam się tylko, jak ją wyeksponować
Jak one się nazywały?
Tu ma być ogród :) 23:00, 25 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wiem, że tulipanów już macie dość, ale znowu z nimi wyskoczę, bo u mnie jeszcze queeny są przepiękne, zostały tylko one z czosnkami Purple Sensation.

Czosnki z Quinami, to zupełnie fajne połączenie.
Musze je za rok wprowadzić w życie. Teraz mam namiastkę, zupełnie przypadkiem.
Tu ma być ogród :) 22:07, 25 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No ja też pomiędzy nimi mam róże - Giardinę i Edenkę - niestety wszystkie długie pędy im przemarzły i musiałam nisko przyciąć, znowu trzeba będzie dłużej czekać aż pergole obrosną.

Jak u Ciebie Edenka się sprawuje? U mnie to jest zawsze pierwsza róża, którą atakują różne robale, obok inne rosną i nic im nie jest, a wszystkie 4 Edenki zawsze liście mają podziurkowane.

Masz obie te róże na jednej pergoli? Albo chociaż w miarę bliskim sąsiedztwie Bo rozważam to połączenie do siebie... hmm wstawilabys jakieś foto z poprzedniego sezonu jak obok siebie się prezentowaly?
Tu ma być ogród :) 21:36, 25 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Deszczyk wszystko pobudził do wzrostu i zmył ten żółty pył, który leżał na wszystkim i zasyfił cały ogród, też to miałaś?

U mnie deszczu brak i pył niestety wszędzie
Tu ma być ogród :) 21:34, 25 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ach te Twoje widoczki, zjawiskowe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies