Nie jestem jeszcze zdecydowana. Szukam pomysłów i inspiracji. Ale ponieważ mam nadplanowe jasminy, chciałabym wykorzystać chociaż jedną z nich. Szczególnie, że jasminy mam posadzone przy pergoli prowadzącej do warzywnika, więc byłoby powtórzenie tej samej róży w innej części ogrodu.
Zastanawiałam się nad Laguną sweet, ale teraz sama już nie wiem, chociaż myślałam początkowo o kontrastowym zestawieniu.
Artemis od Ciebie i dla Ciebie
Sezon rzeczywiście zaczęłam z przytupem - spotkanie, Gardenia, trochę porządków w ogrodzie, ale teraz dopadła mnie infekcja i rozłożyła zupełnie
Spotkanie przemiłe, to była chyba najsympatyczniejsza część wypadu na Gardenię, sama oferta i stoiska, mam wrażenie, że mniej interesujące niż w ubiegłych latach. Ale może to wynikać z faktu, że nie obejrzałam wszystkiego,
Ogród jeszcze młody, ale mam nadzieję, że za kilka lat pokaże się z lepszej strony
Niekoniecznie ma być niska pod Rhapsody, czy Maria T. jest niekoniecznie niska? Bo mnie zapowiadali, że tylko 60 cm ma mieć, chociaż podają, że do 80 cm może być.
Chodzi o ten kawałek na lewo od tui? To ona by tam takie niskie piętro zrobiła...
Niska niekoniecznie, z drugiej strony mam aspiryny, które zdecydowanie przekraczają metr wysokości, więc te mogłyby tworzyć dalszy ciąg różany przedzielony tują golden glob.
Widzę, że robiąc zdjęcia starannie omijałam ten fragment, ale trochę widać. Na pierwszym zdjęciu po prawej stroie od tui rosną aspiryny, po prawej przy pergoli posadzone są Rhapsody, Maria Teresa, sztuk kilka ma być przed nimi.