Alicja zapewniam że taki kącik jest niezbędny, zwłaszcza że parasol z camperdownii jest coraz większy a zaplecze coraz szczelniejsze, o zestawie odpowiednich szklaneczek już nie wspomnę
ślicznotka teraz wyglada tak .......... druga może inna a może i nie
Mam trzy sztuki róż Munstead Wood. o ile dwie pięknie się zawiązały tworząc zgrabną formę z multum pąków to jedna jest nijaka.
Wypuściła tylko jeden długi pęd i stoi w miejscu. To,że złapała chorobę już nie wspomnę ( wszystkie popsikane na plamistość) ale nie chce przyrastać. Co zrobić?
obciąć do zera czy zostawić w takim stadium jakim jest?
I to jest bardzo dobra decyzja. Piekne drzewko. Jeszcze nie mam takiego I raczej juz nie planuje. 3 czerwone mi wystarcza. Super szybka decyzja, szybki zakup. te czasem sa najlepsze. Niech rośnie zdrowo. A na tej rabatce czerwony akcent bedzie idealny.
To 3 letni krzak Strong Anabell.Na zdjęciach oba krzaczki inaczej nieco wyglądają bo mają nieco inne warunki .en wyżej siedzi w lekkim cieniu a poniżej bardziej biały w pełnym słońcu od rana do wieczora.
Bardzo ciekawy kolor, oryginalny. Piękne hortensje, lilie i oczywiście iglaczki, niesamowite szyszki.
Miejsce kawowe świetne, no i zainteresował mnie kącik whiskaczowy, absolutnie nie wiem dlaczego...
Pozdrawiam