Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 16:38, 11 lut 2016

Do góry
Kasiu, widziałam zdjęcie sosny po odcięciu badylka. wygląda dużo lepiej.
Pytałaś co z gałązkami które zaznaczyłaś.
Na zdjęciu zaznaczyłam co zrobiłaby ja. Zaznaczone niebieską kreską usunęłabym całą. Czarne kreski linie cięć (zostawiając kikutki) Powstaną Ci dwie "bomby" zaznaczone 1 i 2 Pamiętaj że lepiej zostawić ciut za dużo niż obciąć bo dokleić nie dokleisz. Jeśli w przyszłości okaże się że "bomb" jest zbyt dużo to zawsze możesz usunąć.

Jeśli chodzi o drugie zdjęcie to są dwa warianty.
1 obcinasz ((kreski pomarańczowe) Prowadzisz na 2 "bomby" na jednej gałęzi.

2 Nie obcinasz gałązek, pozwalasz im podrosnąć i wtedy skrócisz im nowe przyrosty (pozyskas w ten sposób dwie "bomby"
Miejsce zaznaczone na niebiesko jest ważne, jeśli ogołocisz je z igieł to w tym miejscu nie będzie "bomby" Radziłabym je zostawić, bo jeśli zdecydujesz się jednak na usunięcie tych cienkich gałązek to skrócisz je tak jak wszystkie młode przyrosty i utworzy się "bomba"

Kasiu pamiętaj że igły to zarodki, na każdym "kikutku" muszą być.
Przepraszam wszystkich którzy musieli czytać te moje wypociny, nigdy nie byłam dobra w tłumaczeniu, ale starałam się jak mogłam.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:34, 11 lut 2016

Do góry
Netka szerokość pasa zieleni od muru do granicy to 3, 60-trzeba z tego odliczyć metr na ścieżkę (nie jest to ścieżka wzdłuż podjazdu, ale jak widać na planie wychodzi z podjazdu i idzie wzdłuż garażu, ma ona prowadzić na tyły domu). 60 cm poza obrys domu wychodzi kostka. Wzdłuż podjazdu pas zieleni ma 3 metry, tutaj nie mam w planach żadnych ścieżek, więc tutaj rabata mogłaby być na całą szerokość, a dopiero w miejscu gdzie będzie ścieżka zwężyłabym ją na te 1, 5 metra bo tyle zostanie miejsca od tuj do chodniczka. Tutaj jest widok na ten pas, jak stoję na podjeździe twarzą do domu.
Tutaj to miejsce jak stoję z drugiej strony.

Pogubiłam się po drodze... 16:25, 11 lut 2016

Do góry
A u mnie o poranku było tak

Ranczo Edy 16:15, 11 lut 2016

Do góry
oj tak czekamy czekamy może coś wstawię z tej radości dyńka jak sobie rosła

Ogród Loczka 16:07, 11 lut 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Jeszcze delikatna zmiana

Dla mnie bomba
Ogród Loczka 16:05, 11 lut 2016

Do góry
Ogród Loczka 16:04, 11 lut 2016

Do góry
Nowa aranżacja pokoju dla gości. Poprzednio niebieski i brązowe meble. Teraz biel i szarości:
Miejski ogród w wersji mini 16:00, 11 lut 2016

Do góry
Ostatnimi czasy na Podkarpacie zawitała prawdziwie wiosenna pogoda. A ponieważ mnie nosi to żal było jej nie wykorzystać. Postanowiłam wypróbować nowy sprzęt ogrodniczy. Oto efekty 2 dni pracy.
Niestety dzisiaj już nic nie dało rady zrobić bo nie dość że jest strasznie zimno to jeszcze wieje i pada. Oby do wiosny.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:47, 11 lut 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
W Krakowie po śniegu nie ma już śladu za to kałuże wszędzie
Ciekawe jak u mnie ale dowiem się dopiero wieczorem

W Krakowie rano już nie było śladu po śniegu, tylko na dachach.
Ja już jestem w domku od godziny, śnieg szkód w ogrodzie nie wyrządził i na szczęście szybko się topi... u Cibie pewnie będzie podobnie

Roztopy wielkiego opadu

czapy śniegowe były dość spore

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:28, 11 lut 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Agatko, toć i ja wieczór miałam bez prądu i wody, rano prąd wrócił, ale woda nie. Widzę, że większą okolicę braki dotknęły.

To był spory opad śniegu w całej małopolsce i zamiecie śnieżne wiele narozrabiały, mam nadzieję, że już u Was awarie usunięto.
Trzymam kciuki za naprawę wody i odganiam tą zimę

Gdyby było więcej słoneczka, to by już tego śniegu nie było
Kosolkowa Pasja 15:10, 11 lut 2016

Do góry
kosolka napisał(a)

Tutaj brakuje czegoś na wysokości, jakby fruwających kulek i z powodu tego co już jest proponuję aby była to żółć, trzmieliny na pniu, na róznej wysokości i nie krzywe patyki bo to ważne. Patyki proste. Trzeba dużo włożyć starań aby to wyglądąło.;

Ogród Loczka 15:06, 11 lut 2016

Do góry
Jeszcze delikatna zmiana
Co z tym ogródeczkiem począć 15:00, 11 lut 2016

Do góry
Ewa, amanogawa to bardzo wąskie drzewo. I zgodzę się z Kasią, że przebarwia się spektakularnie. Oto moja młodziutka jesienią: /usunę jak obejrzysz/

Ogród pod trzema dębami 14:55, 11 lut 2016

Do góry
Selseria w różnych miesiącach w zeszłym roku. Za nią jest carex carex morrowii variegata.

marzec

kwiecień

maj

wrzesień

Po zdjęciach widać jak kępy się rozrosły, a sadziłam je z podziału, tylko jednej kepki rok wcześniej.
Krowy, staw i my... 14:47, 11 lut 2016

Do góry
Pierwsze prace w ogrodzie mam już za sobą. Cięcie żywopłotu grabowego, a raczej patyczków, które mają zostać żywopłotem A teraz trzeba czekać i modlić się aby wypuścił listki Bardzo niefotogeniczne takie maleństwa

Przed cięciem

Po cięciu

Krowy, staw i my... 14:42, 11 lut 2016

Do góry
Nie zdążył człowiek do zimy się przyzwyczaić, a już wiosna zawitała Na razie nieśmiało, jak to na Podlasiu

Kosolkowa Pasja 14:41, 11 lut 2016

Do góry
A to jest moja rabata pod domem, na której wciąż coś poprawiam.. Rok temu wałkowałąm ten sam temat..
"Murek" z bukszpanów zostanie zburzony. Na całej długości rabaty (dwie ściany domu) rosną naprzemiennie Artemis i The Fairy. Za nimi (od frontu między bukszpanem a różami) posadziłam ostróżki ciemnoniebieskie. Na całej długości rabaty obwódką jest kocimiętka. Border wywalę. Aaa, jeszcze CW jest tu upchnięty. Proszę o rady. Z bukszpanów porobić kulki? Dodać cisy i róze Gertrude Jekyll jak radzi Pszczółka Ewa? Dodać trawy? Zielone jakieś kulist na pniach? W jakich konfiguracjach? Róż mam tu dużo.. Razem 24 krzaczki..

Tak było dwa lata temu

Taki był jakiś tam mój plan rok temu wiosną wyrysowany

Tak było na początku ubiegłego sezonu. Róże nie szalały jeszcze w zeszłym roku..

Szerokość dopiero jak wrócę mogę podać.

Na plus dla mnie - jaka różnica w trawniku przez rok Ale dużo pracy to kosztowało.
Podjazd nadal nie zrobiony.
Krowy, staw i my... 14:38, 11 lut 2016

Do góry
Krowy, staw i my... 14:36, 11 lut 2016

Do góry
Jeszcze kilka tygodni temu, a dokładnie 23 stycznia bawiłam się z dziećmi na sankach i podziwialiśmy widoki naszej okolicy

Hortensjada 14:23, 11 lut 2016

Do góry
bozga napisał(a)

Bezproblemowa róża poza mszycami
W szpalerze miałam 8 krzaków posadzonych co 60 cm

Tnę bardzo radykalnie co 2 lata, znacznie to poprawia urodę krzaka, w tej chwili pojedyńczy wygląda tak

Niedługo będę ciąć. W tym roku szpaler zwiększyłam o 1 sadzonkę aby bardziej podkreślić łuk, zrobiła się sama z takich właśnie ledwo dotykających ziemi gałązek ( ta też ma już liczne drobniutkie korzonki od spodu)

Mam nadzieję, że odpowiedź Cię zadowoliła

O raju, cudne są, ale myślałam, że rosną niższe. Hmmm, w takim razie miejsce, które im wybrałam (mam 3szt) nie jest najlepsze... Pozdrawiam .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies