Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:13, 10 lut 2016

Do góry
Zobaczcie co znalazłam pod krzakiem
,wsadzilam w lato,postawilam pod krzakiem,i tak stało w zapomieniu ...i co Wy na to?
Basia - Mój Świat 15:10, 10 lut 2016

Do góry
basia3 napisał(a)
Zaczęło się, przygotowania do wiosny i kolorowego lata rozpoczęte

Basiu szalejesz gdzie kupiłaś takie super doniczki do wysiewu?
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 15:07, 10 lut 2016

Do góry
Na Łowieckiej 14:44, 10 lut 2016

Do góry
inag napisał(a)

Tak to mniej więcej wyglądać:

Graby - przed nimi żywopłocik z bukszpanu, który mam nadzieję, ze podkreśli i uporządkuje to wszystko. W środku róże artemis (zachorowałam na nie) i jakieś trawy w jednym gatunku jako wypełniacz. Myślałam o stipie, bo niesamowicie mi się podoba.

Mam jeszcze koncepcję, żeby z tyłu dać miskanta variegatusa, dla rozjaśnienia ciemnego tła z laurowiśni ale boję się czy artemisy nie zginą na jego tle???
No i jutro muszę zadzwonić do "mojego" pana od drzewek, kiedy mogę się spodziewać, że zdobędzie dla mnie graby.. Później się tylko modlić żeby M nie znalazł rachunku za drzewa

No pięknie to sobie wymyśliłaś! To tylko u mnie w głowie pusto A z rachunkami widzę, że masz to samo co ja ha ha Ja robię to tak, że próbuję przejąć przesyłkę i cichaczem zakupy za dom a później upycham Rachunku M. nie ma prawa zobaczyć Teraz jak jestem na macierzyńskim to już się boję wiosny - kurier z zakupami mile widziany
Mój mały ogródeczek :) 14:44, 10 lut 2016

Do góry
moje szklarnie
Z Pszenicznej ... 14:27, 10 lut 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Jak to zdjęcie zobaczyłam to pierwsze co mi do głowy przyszło to ciemnoilistne drzewo/a, zobacz sobie Malus Red Splendor, Prunus Royal Burgundy, Prunus Hollywood - ta z podobno smacznymi owocami. Do siebie szukałam jakiegoś ciemnego i te mi w oko wpadły .
Do raju daleko - u Ewy 14:05, 10 lut 2016

Do góry
Zrobiłam zdjęcia i wysłałam zapytanie do Bogdzi, ale może ktoś z czytających u mnie, będzie mógł mi pomóc?
W ubiegłym roku pytałam Bogdzię jak pomóc mojemu rododendronowi President Rosvelt, to było na tej stronie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=3146

Przepraszam, że nie wrzucę zdjęcia z ubiegłego roku, ale nie mogę go znaleźć.

Martwiły mnie brązowe plamki. Przez cały sezon te plamki zostały i nie zmieniały się. Rh kwitł i wyglądało to całkiem zdrowo.
W tym roku wygląda dużo gorzej po zimie. Czy on przemarzł? Czy coś innego mu dolega? Jak mu pomóc?
Dwa inne rh obok niego wyglądają zdrowo.

Rododendronowy ogród II. 13:59, 10 lut 2016

Do góry
Bogdziu, w ubiegłym roku pytałam Cię jak pomóc mojemu rododendronowi President Rosvelt, to było na tej stronie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=3146

Przepraszam, że nie wrzucę zdjęcia z ubiegłego roku, ale nie mogę go znaleźć.

Martwiły mnie brązowe plamki. Przez cały sezon te plamki zostały i nie zmieniały się. Rh kwitł i wyglądało to całkiem zdrowo.
W tym roku wygląda dużo gorzej po zimie. Czy on przemarzł? Czy coś innego mu dolega? Wiesz może jak mu pomóc?
Dwa inne rh obok niego wyglądają zdrowo.

Podwórkowa rehabilitacja 13:38, 10 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Piękne Ja muszę sobie jakiegos białego kupić i przy różach pnących posadzić

Róże i powojniki to ostatnio mój hopel
Mam jeszcze powojnika Julka ze względu na nazwę. Kupiony jesienią, zimuje na północnym balkonie pod oknem mojej Julki Zobaczymy czy się pokochają
Podwórkowa rehabilitacja 13:18, 10 lut 2016

Do góry
LenaMagda napisał(a)
Renatko powojniki piękne ja miałam 2, ale coś im miejsce nie odpowiadało, jeszcze roboty były, przeciąg im zaszkodził. Posadzę pewnie białego z różami, to już będzie przemyślany zakup

Białego tez mam a raczej miałam, bo pies go zeżarł i kartkę z nazwą też. Przesadziłam w inne miejsce. Może odbije?

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:14, 10 lut 2016

Do góry
Witam-po dość długiej przerwie-można by rzec "śnie zimowym"Choroby nas nie oszczędzały,ale zdarzały się i przyjemne sprawy. Otóż spędziłam magiczny tydzień w IRL i wróciłam zakochana...Piękne krajobrazy i jak dla mnie super architektura i takie ogrody w stylu "bluszczowo-tajemnicznym".

Wracam i od razu z kłopotem-początek przyszłego tygodnia zabieramy się za zaplanowane obrzeża wokół domu, które mają być granicami rabat.Na pierwszy ruszt wrzucam stronę północną-bok garażu-długość 6,30 wzdłuż ściany garażu plus jakieś 2,5 metra przeciągniecie dalej wzdłuż placyka gospodarczego.
NIe wiem jak pociągnąć obrzeża-żeby nie popełnić błędu przy rabatach w kostkce brukowej-czyli, żeby nie było za wąsko. Jest opcja pociągnięcia linii kostki brukowej-ale wtedy będzie tak, 0,6 metra,albo zrobienia jakiegoś niewielkiego kancika (wypuszczenie linii rabaty dalej niż linii kostki brukowej) Jest to najbardziej zacienione miejsce wokół domu-więc tak sobie myślę, że do wsadzenia mogłyby pójść żurawki-te żółte?Ale co wyższego?Czy jakaś trawa uchowa się przy niewielkim słońcu?Proszę o pomoc
[img
Lawendowy zawrót głowy 13:00, 10 lut 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
[img size=319x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/94/941687/original.JPG

Jolcia jaka to rozplenica ?
Ogród Cioci cz. 3 12:47, 10 lut 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Gosieńko piękna wiosna u Ciebie. Buziaki zostawiam
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:44, 10 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

niedokładnie się wyraziłam, a chodziło mi o ten rysunek i to co zapytałaś o trawnik od strony ogrodzenia

a to co innego
Jeśli te rabaty będą w trawniku a żywopłot po linii ogrodzenia pracy będzie sporo, mnóstwo kantów i trochę uciążliwe koszenie. Osobiście na froncie chyba nie zdecydowałabym się na takie rozwiązanie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:39, 10 lut 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

niczym się nie różnią od prostych rabat

niedokładnie się wyraziłam, a chodziło mi o ten rysunek i to co zapytałaś o trawnik od strony ogrodzenia

U Matki... 12:38, 10 lut 2016

Do góry
Przebisniegi w jednej tylko kępce, ale już już za chwilkę

Hortensjada 12:30, 10 lut 2016

Do góry
Bożenko,już niedługo poznajesz?

Malutki pod lasem 12:14, 10 lut 2016

Do góry
Ania zobacz u mnie jest paskudna kanciapa obłożona kominkowym.
Podwórkowa rehabilitacja 12:09, 10 lut 2016

Do góry
Tak się prezentowały razem w czerwcu zeszłego roku. Muszę przyznać, że chory winogron sąsiada dodaje uroku. Muszę koniecznie pomyśleć o czymś żółtym a raczej o żółtych liściach
Towarzystwo dla róż 12:08, 10 lut 2016

Do góry
Witam Danusiu Różę chciałam poprowadzić na wysoki krzaczek, ale chyba bez podpór się nie obędzie. Planuje posadzić ją na dł. 2m, przed nią lawendę. Coś mi się zdaje że przesadziłam z roślinami na takiej powierzchni....
Poniżej zdjęcie projektu i zdjęcie w realu.

Dziękuje za pomoc.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies