Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czasem słońce czasem deszcz 13:23, 05 lut 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
czy to wrzosy ??? tak świeżutko wygladają
Malutki pod lasem 13:22, 05 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dziewczyny myślę, że na tej patelni rh i azalie to zły pomysł. Tak jak napisała Jana muszę zrobić to, co mi serce podpowiada A obok na rabacie są lawendy, to chyba przeniosę je jednak tu też. Zrobię kwitnącą rabatę, nie bardzo zimnozieloną, ale pomyślałam, że jak wyglądam z takiego malutkiego okienka w wykuszu, to tak bardzo by mnie ona cieszyła, a zimą, to mi wszystko jedno, czekam wtedy tylko na wiosnę

I tak od lewej dam miskanty, chyba ML, do tego jakieś tawułki kulkowe, dalej będą róże The Fairy, przeczytałam, że na szerokość rosną tak do 60-70 cm, więc ze trzy, cztery na środku by wystarczyło, między nimi lawendy, stipy A dalej jakieś zimnozielone kulki podsadzone morzem żurawek, inspiracja od Syli
No i pomyślałam, że najładniej ma być jak ja na to będę patrzeć, więc w przyszłości dorobię tło dla tej rabaty zielone, sadząc coś wzdłuż płotu na tej rabacie przy samej siatce
teraz wyszło tak i nie ma drzew
Czasem słońce czasem deszcz 13:21, 05 lut 2016

Do góry
Czasem słońce czasem deszcz 13:19, 05 lut 2016

Do góry
Trochę wiosny
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:15, 05 lut 2016

Do góry
Śnieg szybko topnieje, ale popatrzeć lubię

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 13:14, 05 lut 2016

Do góry
szybko z pracy puszczam zdjecie myszki i zmykam sie urlopowac

myszka jest w okularach, bo dzis nie udalo mi sie zlapac wyraznego zdjecia wiec fotka jest sprzed 3 lat ale stroj dzis ten sam
Ogród z pergolą 13:12, 05 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja planuję szpalery hortensji ale te mogę sobie z patyków uciułać, cierpliwa jestem to dam rade a róż sama nie stworzę to w nie bede inwestować i drzewa

a ja właśnie jestem strasznie nie cierpliwa i dokupuje tej samej odmiany hortensji i to jeszcze takie duże egzemplarze co bym długo na efekt nie musiała czekać
Z tych patyczków to trochę sie zejdzie za nim ci hortki urosną, a może zamów sobie na allegro hortensje, sprzedają takie małe od 5 do 10 zł
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:11, 05 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
ale piekne te oczary w sniegu
szkoda ze one takie wielkie i sie u mnie nie zmieszcza

Ja upchałam jednego przy magnolii są widoczne tylko zimą

wyglądam sobie przez okno

Kolorowy ogród na piasku 13:11, 05 lut 2016

Do góry
viva napisał(a)

Sylwio, w realu też niczego sobie

Chippendale

Ja wiem , ale w realu wymagają trochę zachodu, żeby piękne były To wymagające królowe
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:07, 05 lut 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę , że u Ciebie mocniej pobieliło niż u nas....czyżby powrót zimy
Oczar pięknie Ci kwitnie

Zima wróciła Sylwia, oby na chwilkę...wolę trochę białego niż ten szaro-bury klimat z ostatniego tygodnia

Rozchodnik okazały - Sedum spectabile 13:06, 05 lut 2016

Do góry
Rozchodniki to chyba najłatwiejsze wuprawie byliny. Po prostu rosną jak na drożdżach i się przyjmują.

Możesz wykopać całą kępę i ją [podzielić na kilka. Szybko odrośnie.

Wiosną jak obetniesz stare pędy, które chroniły roślinę zimą, to w środku widzisz takie małe "kapiustki". Jedna kapustka to jeden pęd. Kępa kapustek to kępa rozchodnika. Nic się nie stanie jak co którąś obetniesz, przesuszysz i posadzonkujesz.

To co zostanie nawet się rozgałęzi.

Gdy utniesz dłuższy pęd, pozostawiając nieco, też będzie z tego dwa pędy To niesamowite. W sezonie ucinasz pędy, przecinasz na pół i masz dwie sadzonki.

Można także późnym latem sadzonkować liście Jeśli jakimś trafem opadną na ziemię, mogą same wypuścić bez ziemi korzenie i zacząć rosnąć. Jesienią zrobiłam sobie taką oto szkółkę

Ogród zapracowanej mamuśki 12:56, 05 lut 2016

Do góry
Mam pytanko, planuję postawić kompostownik za garażem, zrobiłam sobie przymiarkę i wyszło że do studni melioracyjnej jest 2,7 m.
Przeszukałam neta odległość od okien i granicy jest w normie tylko ta studnia.
Czy melioracyjną studnie tak samo się traktuje jak studnie na wodę pitną?

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:41, 05 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ten sam masz do niego numer?
A oto graby:

Ładne graby takie prościutkie Można na priv cenę i gdzie kupione.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:36, 05 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
2x3szt wiesz teraz na czasie ta wielopniowość pionierko
a może zdarzył by sie cud i by mial wielopniowe? to jest ten pan o którego cie kiedys na priv pytalam co pisalas że z holandii ma drzewa?
pokaż Reniu jeszcze mi te graby albo daj linka na której u Ciebie sa stronie cio?

Ten sam masz do niego numer?
A oto graby:

Handmade by Elka 12:35, 05 lut 2016

Do góry
Sezon uważam za rozpoczę ty. Ciekawe czy coś wyrośnie

Teraz idę walczyć z kretami na trawniku

Poza tym dałam zapytanie, w wątku na temat projektowania, pomożecie?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat?page=422#post_5

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:31, 05 lut 2016

Do góry
Kochani, proszę o radę. Mam w starej części ogrodu leciwe oczko. Wokół rosną wysokie świerki. Gdy dzieci podrosły i stało się bezpieczniej, odgruzowaliśmy je jesienią. Wycięliśmy chaszcze, zdziczałe rośliny. Trzeba jeszcze ogarnąć, ale mamy czas. Trzeba teren zagospodarować. Czy wzdłuż widocznego brzegu oczka, pod wysokimi świerkami rododendrony dadzą radę? Chciałam posadzić ich kilka, dać linię kroplującą. Tam nie ma prawie słońca. Na pierwszym planie róże okrywowe the fairy, podsadzę je w tym roku prosem rózgowatym i werbeną, potem to żółte to jakaś kosodrzewina.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:16, 05 lut 2016

Do góry
W przed ogródku w pierwszym roku wszystko było z nasion

Ogród Sylwii od początku cz.II 12:12, 05 lut 2016

Do góry

Sylwio czy to jest Klon Shirasawy? Napisz proszę czy to on i jaki duży urósł, bo wydaje się duży
Siedzę od dwóch dni w Twoim wątku i umarłam z wrażenia. Kobieto cudnie masz
Pozdrawiam.

Syla napisał(a)

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:07, 05 lut 2016

Do góry
Ptaszki mało zaglądają, bo kocury grasują, ale karmniki są w różnych miejscach ogrodu

raz kos

raz maniek

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:01, 05 lut 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Tak, wysiewałam ją. Ma najmniejsze nasiona, jakie w życiu widziałam! Dla mnie to w ogóle zadziwiajace, że z takiej malizy coś rośnie Baaardzo dużo czasu potrzebuje, żeby urosnąć.
Ja dwa lata temu próbowałam przechować begonię o liściach purpurowych i kwiatach czerwonych pełnych. Niestety te mi padły, a szkoda, bo były śliczne.
W wodzie bez problemu begonia wypuszcza korzonki, liście też się dobrze ukorzeniały. Na pewno Ci się uda

Rzeczywiście piękne i te doniczki bardzo ładnie grają.
Mam nadzieję, że moja praca nie pójdzie na marne. Sadzę co roku około 100 begonii więc miałabym trochę kasy w kieszeni.
Spytam jeszcze o Twoją sundaville. W jakiej jest kondycji? Moja puszcza pędy, jest zieloniutka sporadycznie listek jej żółknie. Zmieniłam taktykę i już dwa razy podlewałam ją wodą z nawozem dedykowanym dla takich roślin.
Normalnie zaczynałam od marca ale wtedy to ona nie miała ani jednego liścia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies