Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Spotkanie u Tracza 18:35, 23 mar 2013

Do góry
Coś dla miłośników donic

Spotkanie u Tracza 18:34, 23 mar 2013

Do góry

Spotkanie u Tracza 18:30, 23 mar 2013

Do góry

To mi się podoba

Spotkanie u Tracza 18:29, 23 mar 2013

Do góry

Spotkanie u Tracza 18:28, 23 mar 2013

Do góry
Wielkanoc króluje razem z wiosną

Wejście do restauracji Le Jardin

Spotkanie u Tracza 18:27, 23 mar 2013

Do góry

Spotkanie u Tracza 18:26, 23 mar 2013

Do góry
Zdjęcie pamiątkowe na przywitanie z panią Sylwią

Spotkanie u Tracza 18:22, 23 mar 2013

Do góry
Centrum ogrodnicze Tracz przywitało nas śniegiem, pogoda taka sama jak u nas, ale jednak szklarnie i wielki teren ogrzewany pod dachem, pozwolił nam przenieść się w nieco cieplejsze rejony i choć trochę poczuć wiosnę.

Restauracja

Kwitły oczary

Spotkanie u Tracza 18:01, 23 mar 2013

Do góry
Jesteśmy już W godzinkę dojechaliśmy. Wgrywam zdjęcia
Spotkanie u Tracza 09:00, 23 mar 2013

Do góry
Gosia w końcu jedzie Hurra. A ja loczki mam już ułożone
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:05, 22 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zobaczyłam dziś swoje nazwisko w stopce Rady Programowej, Już wiem jaki jest pełny skład:
Oto on:

Wiesław Gawryś
Hanna Grzeszczak-Nowak
Grzegorz Falkowski
Agnieszka Kępkowicz
Wiesław Szydło
Danuta Młoźniak
Wojciech Podstolski
Anna Słomczyńska
Bronisław Szmit

Mnie się spodobał artykuł o wiśniach najbardziej. No i ciepły, optymistyczny tekst Mai.

Danusiu widać, że sami fachowcy będą redagować pismo i udzielać fachowych rad, co mnie cieszy jeszcze nie wszystko przeczytałam, artykuł o wiśniach oczywiście tak i mam chciejstwo na wiśnię piłkowana Royal Burdundy jest śliczna albo na wiśnia 'Kiku-shidare-zakura ta jest niższa
Skarpa w ogrodzie 20:58, 22 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Piaskowiec w ziemi po jakimś czasie będzie się kruszył, nie polecam go.
Dobry jest serpentynit, dolomit, granit, a jeśli piaskowiec to jak najciemniejszy - czerwony.

Jeszcze jedno pytanie - po jakim czasie kruszy się piaskowiec?
Tak mniej więcej?

Spotkanie u Tracza 20:30, 22 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A ja się zabieram z Wami Do zobaczenia jutro Poznacie mnie przecież Odnajdziemy się. o 12 zbiórka przy kwiatach doniczkowych.

No to mówię przeca "całą rodzinką"
Spotkanie u Tracza 20:17, 22 mar 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Jadę W sensie jedziemy cała rodzinka

A ja się zabieram z Wami Do zobaczenia jutro Poznacie mnie przecież Odnajdziemy się. o 12 zbiórka przy kwiatach doniczkowych.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:45, 22 mar 2013

Do góry
dzięki za pozdrowienia i zapowiedź wiosny na kartce i rabacie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:44, 22 mar 2013

Do góry
Zobaczyłam dziś swoje nazwisko w stopce Rady Programowej, Już wiem jaki jest pełny skład:
Oto on:

Wiesław Gawryś
Hanna Grzeszczak-Nowak
Grzegorz Falkowski
Agnieszka Kępkowicz
Wiesław Szydło
Danuta Młoźniak
Wojciech Podstolski
Anna Słomczyńska
Bronisław Szmit

Mnie się spodobał artykuł o wiśniach najbardziej. No i ciepły, optymistyczny tekst Mai.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 16:25, 22 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Widziałam taka sama jak moje, z mojego polecenia czy sama znalazłaś?

Danusiu konsultowałam oczywiście z Tobą
Marzą mi sie jeszcze mebelki na taras, ale nic ciekawego nie znajduję w internecie. Może mi coś podpowiesz?
Ogród w budowie - nieustającej 14:22, 22 mar 2013

Do góry
Iwa napisał(a)
Dziękuję za odwiedziny i porównanie mojego ogrodu do bombonierki , tylko to jest "bombonierka", z której ktoś wyjadł cukierki
Jestem dopiero na początku drogi, mam dopiero 1/4 ogrodu, pozostała część jest w planach. Na forum szukałam inspiracji. Znalazłam wiele pomysłów, ale przede wszystkim serdecznych ludzi.
U Ciebie jest pięknie, dobrze czuję się w ogrodach , w których jest dużo kwiatów i bylin, w tym roku chcę ich sporo posadzić u siebie, najwyższy czas rozweselić ogród.
Pozdrawiam.

Mam nadzieję, że już niedługo zaczniemy to rozweselanie, bo na razie zrobiło się sterylnie biało. Twój ogród będzie wtedy bombonierką kompletną, z kolorowymi czekoladkami, mniam

Gardenarium napisał(a)
Gabriela, o dziwo mój pehametr tez nie działał od nowości i pokazywał to samo

Chińskie dziadostwo i tyle. Ciekawe czy Joli będzie działał? Chyba najlepsze są te pehametry z buteleczką, chociaż dużo babrania z tymi próbkami i chciałam sobie życie ułatwić.

Pszczelarnia napisał(a)
Gabrysia, widzisz, jak ucieszyłaś bywalców szklarenki i salonu ogrodowego w jednym?! Jak ja lubię ten Twój busz kwiatowo-roślinny!
Czy ostróżki, które wysiałaś, to te jednoroczne?
U mnie główny etap siewów to zawsze 25.3.

U mnie też po 20 marca zaczyna się dziać, bo wcześniej jednoroczne się wyciągają zanim dotrwają do pory sadzenia.
Jedna z moich werben ma już pąk kwiatowy i rosną jak szalone. Te wysiane jakoś się nie kwapią, zrobiłam eksperyment i wysiałam część przykrywając ziemią a część nie. No i cisza.
A ostróżki są bylinowe, ale z grupy Pacyfic, więc raczej niedługowieczne. Jednoroczne ostróżeczki posieję od razu do ziemi w kwietniu.
Ostróżki rosną sobie w doniczce, będzie ich tam z siedem albo osiem. Fajnie że się tak stało, bo do maja będą już spore. W werbenach wyrosły sobie orliki, w mircie lobelie, mam w tym roku sporo niespodzianek.

marzena napisał(a)
fajnie masz z tą swoją szklarenką
dziękuję za kwiatki wiosenne
a jak z aurą dzisiaj ? bo u mnie znów śnieg...

Śnieg sypie od wczoraj non-stop. Tak sobie myślę, że przy tych minus piętnastu, co mają być, to i lepiej że wszystko przykryte, nie zmarznie. No ,bo nie mam jak inaczej się pocieszyć. W dodatku drewno do kominka mi się skończyło. Ha, w zeszłym roku miałam już posianą o tej porze marchewkę, rzodkiewki i to nie w żadnej szklarni. A miałam tu nie marudzić.
Nasz przydomowy ogródek 13:39, 22 mar 2013

Do góry
Zbyszku, Twoja parapetówa wystarczy mi na chwilkę jako namiastka wiosny. Jest wesoło i ładnie. I też mi się nie podoba rzucanie śnieżkami. Wolę śmigus-dyngus prawdziwy.

Ale cały czas mam nadzieję, że jednak coś się zmieni w tym układzie.
Spotkanie u Tracza 13:00, 22 mar 2013

Do góry
Z córcią pewnie, że można Mam naklejki już naszykowane 20 szt i pisma Twój Ogrodnik, bo dostaję kilka egz. co miesiąc.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies