Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 16:07, 12 lis 2015

Do góry
Ogród tropikalny w Funchal

Strasznie długo wgrywają mi się zdjęcia. Jutro dalsza część fotorelacji.
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 15:43, 12 lis 2015

Do góry
Nie było mnie na O. od dawna. Mam jednak wytłumaczenie Otóż po dłuższym okresie jesiennej wzmożonej pracy (również w ogrodzie) pojechaliśmy na upragnione wakacje - tylko na kilka dni - ale jakie !!!
Oto krótka fotorelacja.

Proszę Państwa - oto wyspa wiecznej wiosny - wyspa, która poza tym, że ma piękne ogrody - sama jest ogrodem Proszę Państwa: Madera.

Na początek kilka zdjęć ze stolicy Madery - Funchal.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:30, 12 lis 2015

Do góry
No coś w tym jest! Takie szuranie to jak przywoływanie dzieciństwa. I w końcu zdziecinniejemy na amen!
Ale ja się nie przejmuję. W końcu to nie ja będę miała kłopot, tylko ze mną.
Odpukać, oby nie!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:26, 12 lis 2015

Do góry

Idealna kompozycja. Bardzo mi się podoba.

Danusia, napisałaś u Irenki o dogęszczaniu cisów odwódkowych, że będą inne niższe. Bardzo interesuje mnie ten temat "cisowy". Czy chodzi o inny gatunek, czy tylko przycięcie niżej i dosadzenie "na gęsto"?

Ireno, pytam Danusię u Ciebie na wątku ale przecież Ty to wiesz. O co chodziło z tymi cisami?

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 15:21, 12 lis 2015

Do góry
to ja swoje pokarze, narazie jeden, innych nie moge sfotografowac, bo slonce tak swieci, ze nic nie widac

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:46, 12 lis 2015

Do góry

dzis posadzilam w moim ogrodzie trzy cierniki biale zwane u nas roza sniezna. Ponoc w zaleznosci od sytuacji sniegowej kwitna do lutego, marca.
Popryskalam pestycydem troche kwastow na kostce, nie musza u mnie w zimie rosnac i pozamiatalam porozrzucana wczoraj slome (sprzedalismy polowe z naszych zapasow).
A teraz zmykam do lekarza po tabletki na tarczyce. Jak wroce to juz sie nic w ogrodzie nie da zrobic.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:44, 12 lis 2015

Do góry
i zdjęcie z maja tego obszaru, z daleka
na wprost pergoli widac amonogawe

a po lewej kulkowe trzmielinki

i jeszcze jedno

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:38, 12 lis 2015

Do góry
ponizej moje nieudolne przesunięcia

denerwuje mnie obszar w czerwonym kolku ale nie mam pomyslu

gdzie mam posadzic magnolie Susan i kruszynę ?

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:34, 12 lis 2015

Do góry
Sąsiedzi pewnie w głowę się pukają. Stara baba z aparatem pod drzewami. Kupy psie fotografuje, czy co?
Ale co mi tam. Ja kilka zdjęć mam, i mogę coś innego około ogrodowego wstawić dla Was, kiedy do ogrodu już nie chodzę.

A takich wstawek teraz będzie z musu więcej.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:43, 12 lis 2015

Do góry
Dawno mnie nie było a tu się załapałam na imieniny, więc wszystkiego najlepszego Reniu

Podwórkowa rehabilitacja 13:37, 12 lis 2015

Do góry
Witam Was RENATKI bardzo serdecznie Zrobiłyście mi miłą niespodziankę swoimi odwiedzinami wirtualnymi. Dziękuję za życzenia, dodam tylko, że mam dziś i imieniny i urodziny, taki dowcip Mamusi
Piekę dziś serniczek, robię bigos ale Was poczęstuję torcikiem marcepanowym Smacznego
Ogród z łezką II 13:33, 12 lis 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Kasiu, poprawka co do złocienia! mam oba i wciąż się mylę co do nazwy. Sorry
Złocień krzaczasty jest żółty, a ten to Złocień czerwonawy 'Clara Curtis'!

I tak jestem Ci wdzięczna Basiu za nazwę, tę ogólną : złocień Czerwonawy...dla mnie to on jest różowawy Znalazłam nawet o nim wątek u nas i jestem zdziwiona, że Wam się nie pokłada, u mnie opiera się o szczebelki ogrodzenia, inaczej by poległ na całej linii.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:32, 12 lis 2015

Do góry
Wszystkiego NAJ)

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 13:27, 12 lis 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Krzewy zawsze możesz ciąć. Widziałam u Małej Mi kulkę z jaśminowca - to jakiś pomysł

Na pewno drzewa muszą być z tyłu, nie wiem jaka jest długoś tej rabaty po lewej, ale chyba co 3 metry to minimum. Czy się wszystkie zmieszczą? W okół drzew i pomiędzy krzewy. Trochę chyba brakuje roslin pierwszego planu, niskich.

Proponuję pogrupować rośliny, wtedy wyjdzie co ewentualnie zostanie. Np, ja proponuje róże połączyć z piwoniami i kulami trzmieliny i wyeksponować je tam gdzie jest skos rabaty.
Hortensje bukietowe połączyć z ML i krzewuszkami?.

Wszelkie obwódki porządkują wygląd, więc nawet jak będziesz mieć "busz" na rabacie, to obwódka z niskich traw, czy żurawek, trochę to złagodzi.

Zainteresowałą mnie Twoja kalina Brukwooda? Masz jakieś zdjęcia? Jak długo jest u Ciebie?- nie przemarza?

Trzymam kciuki Będziesz zadowolona ze zmian

Reniu, roze sa z piwoniami ale po lewej i tam co jakis czas jest drzewko ( jablonka Royality, Nigra i Susan) Susan chce wywalic z tej rabaty

na skosie rabaty rosna rh i hortki i tam jest mocno kwasna ziemia i chyb atego wolalabym nie ruszac bo nie dam rady

a kalina burkwooda teraz bedzie u mnie drugą zimę wiec ciezko powiedziec jak zimuje

mam 2, jedną na pniu a drugą krzak

moge powiedziec tylko ze nagłe, nawet duże przymrozki jej nie szkodzą i pięknie pachnie
kwitla pod koniec kwietnia

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:18, 12 lis 2015

Do góry
Renatko również wszystkiego najlepszego dla Ciebie.
Spełnienia najskrytszych ogrodowiskowych i nie tylko marzeń.
Buziaki i uściski
Podwórkowa rehabilitacja 13:17, 12 lis 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Witam serdecznie
Nic mnie tak nie uzdrawia jak spacer po lesie.
Kolejny rok z rzędu czcimy też pamięć żołnierzy poległych i pochowanych w naszych lasach paląc znicze w takich miejscach.
Przy okazji zdjęcia
Miłego wieczoru

Nastrojowo
Najlepsze życzenia dla imienniczki
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:15, 12 lis 2015

Do góry
Reniu duuużo zdrówka,pociechy z dzieci i męza i wiele miłości i szcześcia

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:13, 12 lis 2015

Do góry
Reniu, dziękuję za życzenia Ja na razie urodziny obchodzę, ale coraz częściej zastanawiam się, czy nie pora jednak zacząć imieniny świętować
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie

Podglądałam Twoje rewolucje w przedogródku. Ciekawa jestem efektów Pozdrawiam
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 13:08, 12 lis 2015

Do góry
wszystkiego najlepszego z okazji imienin

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 13:00, 12 lis 2015

Do góry
wszystkiego NAJ z okazji imienin

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies