Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:39, 02 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
to jest rabata która jest wizytówką, usunę wszystkie tulipany..... wiem brzmi strasznie, ale po eksperymentach z pełnym tulipanami wiem, że są one 'jednoroczne' zobacz to jest rabata
4.2014

i
4.2015

tak wyglądają tulipany pełne w drugim roku, liście i ułamek w pąkach (naliczyłam 8 sztuk)

Podglądam Twój ogród od dawna i jak wiekszość wzdycham w ochach i achach, a też pewnie jak niektórzy utwierdzam się w kompleksach . Pięknie masz!
Mogłabyś zajrzeć do mnie i powiedzieć czy te białe moje tulipany to są pełne? Czy też będzie podobny efekt za rok? Może też powinnam się ich pozbyć po przekwitnięciu i posadzić nowe? Dziękuję.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:48, 02 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)

Rzeczywiście ogromna różnica. Penwie nie wykopywałaś na lato, ale podejrzewam że im za wiele by nie pomogło. Wydaje mi się że sprzedawcy ścinają kwiaty jeśli cebule mają iść na sprzedaż. Ale rzeczywiście cebule trzeba usunąć skoro to reprezentacyjna rabata. Masz je gdzie wsadzić tak aby sprawdzić czy może po takim cichym roku w kolejnym znów zakwitną.
probónowałam właśnie z wykopanymi angelique w tamtym roku i nic z tego, same lisciory... Inne tulipany juz kolejny rok powtarzają kwitnienie pomimo nie wykonywania. Pełne strajkują niestety
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:40, 02 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
to jest rabata która jest wizytówką, usunę wszystkie tulipany..... wiem brzmi strasznie, ale po eksperymentach z pełnym tulipanami wiem, że są one 'jednoroczne' zobacz to jest rabata
4.2014
tak wyglądają tulipany pełne w drugim roku, liście i ułamek w pąkach (naliczyłam 8 sztuk)

Rzeczywiście ogromna różnica. Penwie nie wykopywałaś na lato, ale podejrzewam że im za wiele by nie pomogło. Wydaje mi się że sprzedawcy ścinają kwiaty jeśli cebule mają iść na sprzedaż. Ale rzeczywiście cebule trzeba usunąć skoro to reprezentacyjna rabata. Masz je gdzie wsadzić tak aby sprawdzić czy może po takim cichym roku w kolejnym znów zakwitną.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 01:53, 02 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
myślisz?

Ana.
Jak będziemy razem zakładać takie ogrody jak Twój, to ja natentychmiast przeprowadzam się do Łomży i proszę mi nie dawać palnika do łapy na punkcie którego mam już alergię, tylko solidne widły amerykańskie .
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:48, 02 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Moim zdaniem te tulipki wymiatają!!! Są wyjątkowo fotogeniczne na każdej fotce wyglądają jakby były wklejone super!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:22, 02 maj 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Anetko.
My chyba pomyliliśmy zawody.
myślisz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:21, 02 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
I to jest trawnik kiepski??? Chyba, że wymieniałaś i rolkę rozłożyłaś.
Gdzie jest stipa z zawijasowej?

Wiesz co... to jest fizycznie niemożliwe, żeby tak gęsto posadzić tulipany. Ty masz je chyba piętrowo. Ale gdzie mają korzenie tych roślin, które są obok??? Jak to wszystko daje radę rosnąć obok siebie???

nie lubię fizyki
o trawie pisałam w dwóch wątkach powyżej. To tylko na zdjęciach tak wygląda...
stipę wycięłam, ale już widzę nowe źdźbła
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:20, 02 maj 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
Ana, przy stożkach masz miejsce na begonie, ale teraz tam gęsto od tulipanów - pozbędziesz się ich wszystkich jak zaczną przekwitać, żeby posadzić begonie?
4.2014

i
4.2015

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:12, 02 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Ana ... przecież twój trawnik jest śliczny!
A te głowki tulipków szykujące się do pokazania kolorów to ile na jednym zdjęciu się zmieściło?
tylko na zdjęciach... niestety, w realu dużo gorzej.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:10, 02 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
matulu, ileż Ty masz jeszcze pąków tulipanowych
u mnie już wszystko rozkwitnięte
u mnie później jednak startują
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:09, 02 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Anetko ależ te Twoje ciski są grubiutkie i równiutko przyrastają. Którą odmianę sadziłaś? Trawa ma piękny,głęboko zielony kolorek. I kapucha też fajna [tak nazywam bergenię ]
Cieszy mnie że też pokazujesz zawijasek przy bramie - masz się czym chwalić. Kiedyś oglądałam kolorowe przedpłocie i czekam na wybuch barw i odpowiednią relację
cisy? nie wiem albo hili albo hiksi. W ogrodniczym nie potrafil mi powiedzieć... przedpłocie już zaczyna
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:03, 02 maj 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Piekne soczysto zielone zdjecia
Ana powiedz, pamiętasz może jakie wysokie sadzilas smaragdy i jak Ty to zrobiłaś że one tak szybko urosły.
oj one były bardzo mizerne, baaardzo. Co robiłam? nie wiem, podlewałam, nawoziłam i podziwiałam że rosną jednak
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:01, 02 maj 2015

Do góry
Ananasek napisał(a)
nie wiem czy obcięcie listków w szafirkach pobudza ich kwitnienie, tak mi się po prostu podoba. Liście w tej odmianie mnie denerwują bo są bardzo długie. Robiłam tak też w tamtym roku i jak widać nie zaszkodziło im to
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:58, 01 maj 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Aniu witaj ,jak przezimowała twoja Bowles Golden, ona po zimie chyba szybko startuje bo na zdjęciach widzę że już jest całkiem spora.
pozdrawiam
obawiałam się o nią, ale łdnie poszybowała, narazie liście tulipanów ją ukryły ale jest
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:57, 01 maj 2015

Do góry
Nikita napisał(a)
Aniu, przecudny ten twój ogród...zaadoptuj mnie, zamieszkam w ogrodzie i będę szczęśliwa!!!
Majowe buziaki przesyłam
hahaha, w sumie jedna osoba w to a jedna w tamtą nie robi różnicy, zapraszam Maj u nas jest zawsze miły bo to miesiąc urodzin prawie wszystkich chłopaków
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:55, 01 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Moja trawa też w tym roku brzydka , trudno. ideałów na tym świecie brak ale ogród masz idealny nawet z ta trawą.
tylko na froncie jest względnie ładna, najgorzej wygląda przy tarasie, tam są straszne plamy, nie wiem czy to szkodniki czy pleśń po śniegowa.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:55, 01 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Anetko.
My chyba pomyliliśmy zawody.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:53, 01 maj 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Dawno nie byłam u Ciebie a tyle się dzieje cudności w cebulach , oj chyba jesteć królową cebulową-- przytaknę Sebkowi ---oglądajac zobaczylam u Ciebie gazony str 1836 zdjęcie 11czy to są gotowe czy są kamienne czy betonowe I czy nie pękają po zimie .Jak byś mogła odpowiedzieć u mnie dzięki
gazony były kupowane, mamy je od 2011 lub 2010, nic się z nimi nie dzieje. Przyznam, że one mi się nie podobają, ale było to tańsze rozwiązanie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:50, 01 maj 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:47, 01 maj 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies