Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogród z uśmiechem 19:38, 09 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, przespałam się z twoimi wizualizacjami i myślę, że tak by mogło być:

3 kolumnowe z lewej strony, katalpa z prawej strony, ale nie osadzona w rabacie, a bliżej w trawniku, albo wyciąć koło w trawniku. U Małej Mi katalpa jest sporych rozmiarów:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6492-ogrod-malej-mi-sezon-2016?page=528#post_5
Te trzy kolumnowe - mogą być jarząby, buki kolumnowe, graby kolumnowe - to klasyka. Mogą być jabłonki ozdobne kolumnowe, jak radzi Ania.
Buki dawyck purple, albo dawyck gold rosną wysokie, ale na szerokość 3 metry dorosłe okazy.
http://www.futuregardens.pl/buk-pospolity-dawyck-purple-fagus-sylvatica.html
Na rabacie tak jak planujesz - miskanty posadzone nieregularnie. Dosadziłabym jeszcze jedną kulkę na nodze, by przełamać symetrię nasadzeń.
Kolumnowe przysłonią ładnie taras, w nogi carexy, jak u Ren
Mogą być ID
Nie wiem, co masz na prawo przy tarasie, ale moze yam dać magnolię?

Iwonko, widzialam katalpe u malej Mi duża jest i z prawej strony to nie wiem, czy nie za wielka będzie i zasloni mi caly widok z oknachyba żeby dać ją dosyć "nisko" w trawnik. Muszę pójść do ogrodu i sprawdzić jak to będzie w praniu
Coraz bardziej podobaja mi sie drzewa kolumnowe jakie, to już kwestia konkretnego wyboru.
Ta trzecia kula to fajnie wygląda a może zrobić troszke wyższą ?

Po prawej stronie tarasu nie ma jeszcze nic - tam było kopanie pod skrzynki sterujące do nawadniania. Tam jest slońce od ok. 13.30 do 17 - 17.30 , kiedy to zachodzi za ściane lasu. Czy to nie za malo dla magnolii?
Mój ogród pod górkę... 17:38, 09 gru 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, jak robiłam 3 lata temu kuchnię, wybrałam tańszą wersję i płytę w odcieniu szarego marmurku. Dziś bym wybrała blaty czarne lub grafitowe.
Buziak
Fajne schody. Już nie zazdroszczę

Iwonko z tanimi meblami czy blatami jest jeden plus wymienić możesz częściej jak ci się znudzi

tez sobie myślałam że kupie biały konglomerat z wytłoczonym w masie zlewem ...ale cena mnie zabiła ...jak mój mi się znudzi i złużyje bez żadnych skrupułów wymienię

PS. gusty nam się zmieniają i potrzeby też ....ja już bym nowy dom budowała ( naoglądałam się Wielkich Projektów) ....ale wcześniej bym chciała sobie pomieszkać w Australii ..przez rok może dwa
Mój ogród pod górkę... 17:29, 09 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, jak robiłam 3 lata temu kuchnię, wybrałam tańszą wersję i płytę w odcieniu szarego marmurku. Dziś bym wybrała blaty czarne lub grafitowe.
Buziak

To wymienisz jak się te zniszczą Moda się zmienia, trudno nadążyć!
Odbuziakowuję!

Jak to wszystko ogarnąć? 17:25, 09 gru 2016

Do góry
To zdrówka ci życzę.
Mój ogród pod górkę... 17:23, 09 gru 2016

Do góry

Buziak
Mój ogród pod górkę... 17:14, 09 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Iwonko blatów tez zazdroszczę bo mam wstrętne

Ja też
Mój ogród pod górkę... 16:54, 09 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jak ci Kasiu zazdroszczę... Wszystko świetnie wygląda. I te blaty. Ach

Iwonko, nie zazdrość! Blaty i meble nic nie znaczą. Najważniejsze żebyś była szczęśliwa. Można być "samotnym w tłumie"
Dziękuję Ci
Jak to wszystko ogarnąć? 16:37, 09 gru 2016

Do góry
TeresaK napisał(a)

Tereniu, zaniemówiłaś?

Mój ogród pod górkę... 15:58, 09 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iwonko blatów tez zazdroszczę bo mam wstrętne
Mój ogród pod górkę... 15:39, 09 gru 2016

Do góry
Ogród z uśmiechem 14:22, 09 gru 2016

Do góry
Jolu, przespałam się z twoimi wizualizacjami i myślę, że tak by mogło być:

3 kolumnowe z lewej strony, katalpa z prawej strony, ale nie osadzona w rabacie, a bliżej w trawniku, albo wyciąć koło w trawniku. U Małej Mi katalpa jest sporych rozmiarów:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6492-ogrod-malej-mi-sezon-2016?page=528#post_5
Te trzy kolumnowe - mogą być jarząby, buki kolumnowe, graby kolumnowe - to klasyka. Mogą być jabłonki ozdobne kolumnowe, jak radzi Ania.
Buki dawyck purple, albo dawyck gold rosną wysokie, ale na szerokość 3 metry dorosłe okazy.
http://www.futuregardens.pl/buk-pospolity-dawyck-purple-fagus-sylvatica.html
Na rabacie tak jak planujesz - miskanty posadzone nieregularnie. Dosadziłabym jeszcze jedną kulkę na nodze, by przełamać symetrię nasadzeń.
Kolumnowe przysłonią ładnie taras, w nogi carexy, jak u Ren
Mogą być ID
Nie wiem, co masz na prawo przy tarasie, ale moze yam dać magnolię?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:20, 09 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kuchnia Izy świetna. Ten barek z taboretami najchętniej bym sobie zapisała.
Czytam już całe popołudnie. Co się oderwę do obowiązków domowych - strony dolatują.
Polinko, czytam, że przykrość cię spotkała... Ludzkim gustom nie nadążysz...
Pamiętasz szopkę minimalistyczną u Ren?
Pokazałam dziś fotkę kilku osobom w pracy. Jedna nie poznała, se to szopka. Druga była zachwycona
Nic nie poradzisz. Do odbioru "innych" dekoracji trzeba mieć wyobraźnię i ... Mieć to coś

Tak jak Izka pisała, po latach kuchnia zyskała świetne opinie i została doceniona

Przykrość przykrością i tu Iwonko nawet o gusta nie chodziło tylko o zwykłe dziękuję...ale nie ma co płakać tylko lekcję życiową wyciągnąć z tej sytuacji.

Czasem słońce czasem deszcz 08:42, 09 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne te twoje dekoracje. Choineczka bardzo mi się podoba

jak ją zobaczyłam w sklepie wiedziałam że muszę ją mieć
Czasem słońce czasem deszcz 08:42, 09 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne te twoje dekoracje. Choineczka bardzo mi się podoba

jak ją zobaczyłam w sklepie wiedziałam że muszę ją mieć
Ogród z uśmiechem 07:52, 09 gru 2016

Do góry
Widziałaś buka kolumnowego u Danusi. Nie jest ogromny mimo swoich lat. Ja mam blisko właśnie dlatego, że Danusia ma w swoim ogrodzie i nie jest taki ogromny. Zwykłe buki natomias są.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies