Danusiu, a jak Ty byś zrobiła tą rabatę? Widziałaś mój ogród to może? bardzo proszę
Może dać 3 szmaragdy, po prawej jest jałowiec a po lewej przesadziłabym świerczka a dalej przy siatce zostawić te cisy, w rogu jest luka i sąsiadka ta po przekątnej jest zawistna i ciągle zagląda do mojego ogrodu.
A dalej trawy i mam trochę róż, powojniki i nie wiem.
Tam już rosną rozplenice ( tylko słabo), 2 pięciorniki, berberysy, tawułki i liliowce i szałwie i chciałabym inaczej
Nie umiem jeszcze tak ładnie malować
Danusiu, a jak Ty byś zrobiła tą rabatę? Widziałaś mój ogród to może? bardzo proszę
Może dać 3 szmaragdy, po prawej jest jałowiec a po lewej przesadziłabym świerczka a dalej przy siatce zostawić te cisy, w rogu jest luka i sąsiadka ta po przekątnej jest zawistna i ciągle zagląda do mojego ogrodu.
Tam już rosną rozplenice ( tylko słabo), 2 pięciorniki, berberysy, tawułki i liliowce i szałwie i chciałabym inaczej
.
Zrobiłam wszystko co w mojej mocy (a nawet więcej) aby cyprys jak najmniej ucierpiał. Wykopałam go z wielką bryłą i dostał miejsce z dobra ziemią. Jestem zdania, że jak coś nas denerwuje w ogrodzie to powinniśmy to zmienić rośliny mają wielką siłę przetrwania i uważam, ze powinnaś zaryzykować na wiosnę z tym cisem. Niwaki i różanka to dwa różna światy i jeszcze ten kolor.
teraz jest lepiej.
posadziłam miscanty ML i wyższe róże przesadziłam na tył rabaty z przodu będzie miejsce na trawy i niskie róze.
Agatko ja właśnie nie wiem co to za gałązka- to jest przecież to 'coś'. Podobne trochę do wierzby, ale czy one się rozsiewają? Może jakieś rdestowate? Tego jest mnóstwo. Wielkość kilku cm, a korzenie kilkudziesięciu. Masakra jakaś. Muszę to powyrywać, ale teraz mokro i zjeżdżałam ze skarpy do wody.
Piękna jesień u Ciebie Mireczko, u mnie jakoś cały czas buro, nie mogę się doczekać takich jak u Ciebie kolorów.
Studzienka ogrodowa - na miejscu gadżet, brakuje mi takich cukiereczków u mnie; jeśli z wodą to super sprawa tak między rabatkami.
A ten drobiazg na ostatnim zdjęciu - cóż to takiego zwiewnego?
Ewuś.. wykładzina była dla psa.. zbierana po znajomych .. musiałam podłogę czymś zasłać by biedak był w stanie się poruszać.. W niektórych miejscach się została ... dla dzieci.. cieplej szorować na kolanach po wykładzinie niż po płytkach
Dziadziu odkurzył już i śladu nie ma.. a wiaderko płatków jest Pelaśki i tak do przycięcia na zimę Zrywa bardzo delikatnie.. i za moim pozwoleniem
ROma - skupienie było wielkie i bardzooooo dużo roboty A ja dzięki temu mogłam trochę pilnych rzeczy w pracy zrobić .. ... Jutro pozwolę mu oberwać resztę Nie lubi syropu, ale jak powiedziałam ,że jak będzie pił syrop to wyzdrowieje i pójdziemy do ogrodu kopać i sadzić , liście grabić.. to sam przybiegł po syrop.. i MUminek nie ma jeszcze 2 lat. Będzie z niego prawdziwy ogrodnik.. może ktoś jednak jak mnie zabranie zajmie się ogrodem
Po przyjeździe musi koniecznie zrobić obchód ogrodu.. wtedy dopiero idzie do domu..