Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Komendówka 21:22, 22 paź 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
kochana, piąteczek, a w ten wybywam na działkę.

To proszę aparatu nie zapomnieć.
Podwórkowa rehabilitacja 21:21, 22 paź 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Uśmiechy dla Wszystkich zaglądających
Iwonko to ja może pokażę begonie w tym kolorze zanim zabiorę się za robotę
Choć ja wielbicielka zielonego więc cukinie sobie porobię
Buziaki

Sliczny kolor. Bardzo ladne zdjecia

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:16, 22 paź 2015

Do góry
Danusiu, a jak Ty byś zrobiła tą rabatę? Widziałaś mój ogród to może? bardzo proszę

Może dać 3 szmaragdy, po prawej jest jałowiec a po lewej przesadziłabym świerczka a dalej przy siatce zostawić te cisy, w rogu jest luka i sąsiadka ta po przekątnej jest zawistna i ciągle zagląda do mojego ogrodu.
A dalej trawy i mam trochę róż, powojniki i nie wiem.

Tam już rosną rozplenice ( tylko słabo), 2 pięciorniki, berberysy, tawułki i liliowce i szałwie i chciałabym inaczej
Nie umiem jeszcze tak ładnie malować

Do góry
Danusiu, a jak Ty byś zrobiła tą rabatę? Widziałaś mój ogród to może? bardzo proszę

Może dać 3 szmaragdy, po prawej jest jałowiec a po lewej przesadziłabym świerczka a dalej przy siatce zostawić te cisy, w rogu jest luka i sąsiadka ta po przekątnej jest zawistna i ciągle zagląda do mojego ogrodu.

Tam już rosną rozplenice ( tylko słabo), 2 pięciorniki, berberysy, tawułki i liliowce i szałwie i chciałabym inaczej

Do góry

Do góry

Makowo na Kociewiu 21:16, 22 paź 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Bardzo odważnie postąpiłaś z nivakiem, nie boisz się że się nie przyjmie? Ja też mam taki stary cis który jest zagłuszony przez inne rośliny i myślę o tym żeby go wysadzić i ciąć na nivaka ale boję się że go zmarnuję.
Przyznam że zdjęcie niwaka obsypanego różami -przepiękne
.
Zrobiłam wszystko co w mojej mocy (a nawet więcej) aby cyprys jak najmniej ucierpiał. Wykopałam go z wielką bryłą i dostał miejsce z dobra ziemią. Jestem zdania, że jak coś nas denerwuje w ogrodzie to powinniśmy to zmienić rośliny mają wielką siłę przetrwania i uważam, ze powinnaś zaryzykować na wiosnę z tym cisem. Niwaki i różanka to dwa różna światy i jeszcze ten kolor.
teraz jest lepiej.
posadziłam miscanty ML i wyższe róże przesadziłam na tył rabaty z przodu będzie miejsce na trawy i niskie róze.

Ogrodowe przygody 21:13, 22 paź 2015

Do góry
szafirki i hiacnty
Ogrodowe przygody 21:12, 22 paź 2015

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:10, 22 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Oj tam...bo się zawstydzę piszę, jak jest
My tak samo wspominamy a wiesz, że Kasia będzie, Zygi winogron musi wykopać, ten olbrzym.
Cieszę się, ze się odezwałaś, bo myślałam i myślałam....
dam ci Miłkę w kroplach deszczu

Ale piękna
U Ciebie wszystko na bogato
Ogrodowe przygody 21:09, 22 paź 2015

Do góry
a także narcyzy
Kiedyś będzie tu ogród 21:08, 22 paź 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
Pomroczność jasna mnie dopadła ewidentnie! Przecież ja u siebie, też mam bambusowy lasek!

Agania napisał(a)
Aniu tego Cosia, co okazała, nie rozpoznaję, ostrość złapała fakturę ręcznika papierowego...a co to za gałązka czy to jakaś wierzba?

Agatko ja właśnie nie wiem co to za gałązka- to jest przecież to 'coś'. Podobne trochę do wierzby, ale czy one się rozsiewają? Może jakieś rdestowate? Tego jest mnóstwo. Wielkość kilku cm, a korzenie kilkudziesięciu. Masakra jakaś. Muszę to powyrywać, ale teraz mokro i zjeżdżałam ze skarpy do wody.

Ja i mój ogródek, a może ogród 21:05, 22 paź 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Chyba wiem od kogo ta ach te kokardki
Ogrodowe przygody 21:04, 22 paź 2015

Do góry

gladiatoty też z Biedronki
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:04, 22 paź 2015

Do góry
mira napisał(a)

Piękna jesień u Ciebie Mireczko, u mnie jakoś cały czas buro, nie mogę się doczekać takich jak u Ciebie kolorów.
Studzienka ogrodowa - na miejscu gadżet, brakuje mi takich cukiereczków u mnie; jeśli z wodą to super sprawa tak między rabatkami.
A ten drobiazg na ostatnim zdjęciu - cóż to takiego zwiewnego?

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:04, 22 paź 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Też pozdrawiam bukietem podobnym w kolorystyce. Robota u mnie ta sama. Zamiast ziemi do rozwożenia mam 5 przyczep obornika.

aaaa to obornik lepszy od ziemi
ja mam jeszcze masę różnych worków do rozpakowania

Co się stało kwiatom ... 21:03, 22 paź 2015

Do góry
Ewelinka,Ewa, Iwonka, miło mi że odwiedzacie mój ledwo zipiący wątek, wrócę za parę chwil...myślę że wrócę....
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:01, 22 paź 2015

Do góry
Richie napisał(a)
Mira, czy zdążyłaś z jagodnikiem przed zimą? bo tak ma być do marca
Ja w sobotę wrzuciłem do ziemi 200 krokusów ale Tobie nie dorównam, nie mam tyle miejsca Pogoda się jeszcze poprawi więc damy radę przygotować ogrody do zimy. Dobrze,że zabezpieczyłem datury i kordyliny przed śniegiem ale dzisiaj to już muszę schować. Pozdrawiam ciepło

Jagodnik to dłuuuugi temat nawet na zimę, najważniejsze że rośnie, a pogoda musi jeszcze być ogrodowa liczę na listopad, ja mam jeszcze cebule

śnieg stopniał
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:01, 22 paź 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A jednak postawiłabym te skrzynki na kaflach nie na wykładzinie .
Jesteś Babcia na Jabłoni jak nic!

PS Jak jabłonki kolumnowe - wsadzone?

Ewuś.. wykładzina była dla psa.. zbierana po znajomych .. musiałam podłogę czymś zasłać by biedak był w stanie się poruszać.. W niektórych miejscach się została ... dla dzieci.. cieplej szorować na kolanach po wykładzinie niż po płytkach

Dziadziu odkurzył już i śladu nie ma.. a wiaderko płatków jest Pelaśki i tak do przycięcia na zimę Zrywa bardzo delikatnie.. i za moim pozwoleniem

ROma - skupienie było wielkie i bardzooooo dużo roboty A ja dzięki temu mogłam trochę pilnych rzeczy w pracy zrobić .. ... Jutro pozwolę mu oberwać resztę Nie lubi syropu, ale jak powiedziałam ,że jak będzie pił syrop to wyzdrowieje i pójdziemy do ogrodu kopać i sadzić , liście grabić.. to sam przybiegł po syrop.. i MUminek nie ma jeszcze 2 lat. Będzie z niego prawdziwy ogrodnik.. może ktoś jednak jak mnie zabranie zajmie się ogrodem

Po przyjeździe musi koniecznie zrobić obchód ogrodu.. wtedy dopiero idzie do domu..

Widać go nad oczkiem????

Nie widać
Moze tu.. robione zumem..

Ogrodowe przygody 21:00, 22 paź 2015

Do góry
tak większość moich tulipanów jest z Biedronki a te to zakupy z zeszłego roku

np te z przeceny za 49 gr za paczkę w tamtym roku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies