rozrysuję tylko muszę chwile dłuższą znaleźć bo narazie musiałam zastawę stołową wkońcu znaleźć i kupić bo pierwszy raz wigilia będzie u nas
moja ściana z betonu, jak będziesz chciała dokładniejsze zdjęcie to jutro za dnia zrobię.
dokładnie takie zestawienie roślin chce na tej rabacie trawiastej i na skarpach wokół tarasu. jeszcze rozchodniki chyba by dały radę. tylko te skarpy mam nie takie łagodne i boje sie o utrzymanie wody tam, dlatego tam tez wytrzymałe rosliny. róże bym dała na dole skarpy (bo woda się tam utrzyma)okrywowe.
dla przypomnienia
tam za schodami jest ta planowana rabata trawiasta
modrzew przygotowywany do utworzenia łuku nad wejściem
posadzony jako zwisający grzybek tak jak kreska teraz już 3razy wyższy, czubek prowadzony teraz przy drucie , grubsze boczne systematycznie wycinane- szybciej rośnie
Dereń Venus w tym sezonie czarował kwieciem przez prawie dwa miesiące.
Kwitnienie spektakularne - kwiaty (podsadki) olbrzymie, liczne i trwałe.
To u mnie najpiękniejszy krzew kwitnący wiosną
Dla zobrazowanie wielkości dostał broszkę z kwiatu azalii japońskiej
Nie wiem czy widać, ale między i trochę przed głazami rośnie magnolia-to fotka z jesieni zeszłego roku. Jakaś tam trawka sobie rosła, no teraz jest pobojowisko po kostce brukowej.
A tutaj fotka zaraz po zamieszkaniu w domu-czyli 2013-stary roboczo utwardzony podjazd, który trochę zmienił kształt i na pierwszym planie górka ukrywająca szambo. Coś tam nasadzonego na tej górce jest-jakieś wrzosy, małe rododendrony-ale to będzie wszystko do wyprwadzki.
Hmmm. NIe wiem za bardzo jak zrobić zdjęcia, żeby jak najwięcej pokazać.
Kolejną mini rabatką jest moje koło, które będzie na wiosnę powiększone. Chce dosadzić na niej róże Bonica, rozplenice, kocimiętke i szalwie A resztę wysadzę, zostawię jedynie śliwkę rosnącą w środku. Co myślicie? Dobry pomysł?
Kolejną rabatową rewolucję przeprowadzałam właśnie tu. Kiedyś rosło tam drzewko której nazwy nie wiem, ale było kujące, srebrne i miało wąskie podłużne listki. Po małej rewolucji zostały tylko; ogromna 10 metrowa tuja i różowy rh
Jedyne zdjęcie które ma z przed rewolucji jest zdj z moją babcią w roli głównej
rok 2012
Po rewolucji to miejsce wygląda tak (2013/14/15)
Na rabacie są posadzone: pęcherznica, śliwa wiśniowa, floksy, Red baron, azalie i inne