Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:56, 26 lis 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich zaglądających.

Dziś pracuję z domu i nie mogłam się oprzeć żeby zrobieniu kilku zdjęć ogródka rano, jeszcze w szronie. Pierwszy szron w tym roku

Limki wyglądają jak obsypane cukrem wcale nie zimowo . Ściskam.
Skąpana w słońcu 19:49, 26 lis 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Liluś, nie wiem z czym najlepiej je sadzić.

U mnie rosną przeważnie z piwoniami. Żółte kosaćce z białymi piwoniami a brzoskwiniowe z różowymi piwoniami. Białe kosaćce rosną też z różowymi piwoniami i bordową różą. Fiolet ciemny z różowym bodziszkiem

[/quote
Dziękuję Ewuniu, pięknie wygląda to zestawienie. Kiedy irys przekwita, zostają ozdobne liście piwonii. Śliczny jest ten brzoskwiniowy irys.
U mnie irysy rosną narazie solo i nie wiedziałam za bardzo jak urozmaicić to miejsce. Na wiosnę dodam im towarzystwo
Ogród z pergolą 19:45, 26 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Boszsze woda za darmo ... mus planować rabaty tak jakbyś miała nawadnianie
Rozrysuj może jakieś propozycje
Jeśli słońce to dobre byłyby róże, lawenda, szałwia pieknie wygląda z frosted curl lub AM

PS a nie pokazałabyś tej ściany betonowej w salonie? ... może coś podpatrzę przed remontem sypialni?

rozrysuję tylko muszę chwile dłuższą znaleźć bo narazie musiałam zastawę stołową wkońcu znaleźć i kupić bo pierwszy raz wigilia będzie u nas
moja ściana z betonu, jak będziesz chciała dokładniejsze zdjęcie to jutro za dnia zrobię.

dokładnie takie zestawienie roślin chce na tej rabacie trawiastej i na skarpach wokół tarasu. jeszcze rozchodniki chyba by dały radę. tylko te skarpy mam nie takie łagodne i boje sie o utrzymanie wody tam, dlatego tam tez wytrzymałe rosliny. róże bym dała na dole skarpy (bo woda się tam utrzyma)okrywowe.
dla przypomnienia

tam za schodami jest ta planowana rabata trawiasta
W oflisowym ogrodzie 19:37, 26 lis 2015

Do góry
To jestem ja Strzeliłam sobie selfi, aby się tylko z płotem nie kojarzyć
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:36, 26 lis 2015

Do góry
modrzew przygotowywany do utworzenia łuku nad wejściem
posadzony jako zwisający grzybek tak jak kreska teraz już 3razy wyższy, czubek prowadzony teraz przy drucie , grubsze boczne systematycznie wycinane- szybciej rośnie
Doświadczalnia bylinowo-różana 19:34, 26 lis 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Coś tu ostatnio na forum czytałam, że ciasto marchewkowe zdobywa coraz więcej fanów. Również jestem fanka i nawet kiedyś córce zrobiłam na urodzinki

To tak w zastępstwie fotek ogrodowych

Rewelacja. Chyba w końcu się skuszę i upiekę. Ależ Ty robisz piękne te zdjęcia torcik też i córunia słodka malutka jeszcze
Dereń kwiecisty - Cornus florida 19:19, 26 lis 2015

Do góry
Cornus Venus

Dereń Venus w tym sezonie czarował kwieciem przez prawie dwa miesiące.
Kwitnienie spektakularne - kwiaty (podsadki) olbrzymie, liczne i trwałe.
To u mnie najpiękniejszy krzew kwitnący wiosną

Dla zobrazowanie wielkości dostał broszkę z kwiatu azalii japońskiej

Lilie - Lilium 19:08, 26 lis 2015

Do góry
Niemała
OT Big Brother
Mój zielony świat 19:05, 26 lis 2015

Do góry
Agato, Karolu, Kasiu, Irenko, Doroto, Renato - dziękuję
Dla Was krokus jesienny

Jeszcze nie pokazywałam zdjęć z czerwca i lipca. Do końca roku postaram się zmobilizować i uzupełnić braki w moim ogrodowym pamiętniku.

Ku pamięci wklejam zdjęcia niemałej lilii. Znalazłam ostatnio przypadkiem spis odmian OT, które kupowałam.
Przedstawiam - Big Brother.

Serdecznie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:00, 26 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu aż takiego talentu mieć nie trzeba i mówiąc szczerze widziałem o wiele ładniejsze wianki od moich

Edyto pewnie, że warto spróbować, taki własnoręcznie zrobiony o wiele bardziej cieszy poza tym ja bardzo lubię to robić. Jeszcze taki mi się zapodział

A na największej bombce to nawet autora widać...
Znowu na wsi 18:59, 26 lis 2015

Do góry
Z aktualności najnowsze ujęcia kaliny bodnantskiej, bardziej wiosenny niż poźnojesienny.

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 18:56, 26 lis 2015

Do góry

Nie wiem czy widać, ale między i trochę przed głazami rośnie magnolia-to fotka z jesieni zeszłego roku. Jakaś tam trawka sobie rosła, no teraz jest pobojowisko po kostce brukowej.

A tutaj fotka zaraz po zamieszkaniu w domu-czyli 2013-stary roboczo utwardzony podjazd, który trochę zmienił kształt i na pierwszym planie górka ukrywająca szambo. Coś tam nasadzonego na tej górce jest-jakieś wrzosy, małe rododendrony-ale to będzie wszystko do wyprwadzki.

Hmmm. NIe wiem za bardzo jak zrobić zdjęcia, żeby jak najwięcej pokazać.
Ogrodowe przygody 18:54, 26 lis 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Humorek mi poprawiłaś w ten szaro- bury dzień.Nic tak dobrze nie działa jak piękne kwiaty w żywych kolorkach.

energetycznie
Zszywkowy ogród marzeń :) 18:53, 26 lis 2015

Do góry
zszywka napisał(a)
Kolejną mini rabatką jest moje koło, które będzie na wiosnę powiększone. Chce dosadzić na niej róże Bonica, rozplenice, kocimiętke i szalwie A resztę wysadzę, zostawię jedynie śliwkę rosnącą w środku. Co myślicie? Dobry pomysł?

witaj razem zaczynamy
ja na takim kole mam hortensje
Ogrodowe przygody 18:52, 26 lis 2015

Do góry
Mirella napisał(a)
Iwonka Ty wiesz że rozpieszczasz mnie tymi widokami ?
Nie mam takich pięknych odmian, o wielu nawet nie słyszałam, a u Ciebie mogę je podziwiać , dziękuję

Wcale nie mam ich tak dużo na razie wszystko jeszcze małe ale bardzo mi miło i roślinkom też
Ogrodowe przygody 18:50, 26 lis 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

Dziękuję jeszcze raz.

A opiszesz mi czy mam je stratyfikowac? I kiedy wysiewac?

Napisałam na priv
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:45, 26 lis 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

Jest ale gdzie mi tam do Ciebie, rano 2 zawiązałam ale moje trawy takie cieniutkie jak... ja Więc efektu za bardzo nie ma

Efekt kokardkowy jest cudowny sowa i aniołek....bardzo mi się podobają...ale Ty jesteś najpiękniejszym aniołkiem...imieninkowo...całuję
Zszywkowy ogród marzeń :) 18:33, 26 lis 2015

Do góry
Jeszcze miły ( mam taką nadzieję ) akcent w ten zimny dzień

Zszywkowy ogród marzeń :) 18:13, 26 lis 2015

Do góry
Kolejną mini rabatką jest moje koło, które będzie na wiosnę powiększone. Chce dosadzić na niej róże Bonica, rozplenice, kocimiętke i szalwie A resztę wysadzę, zostawię jedynie śliwkę rosnącą w środku. Co myślicie? Dobry pomysł?

Zszywkowy ogród marzeń :) 18:00, 26 lis 2015

Do góry
Kolejną rabatową rewolucję przeprowadzałam właśnie tu. Kiedyś rosło tam drzewko której nazwy nie wiem, ale było kujące, srebrne i miało wąskie podłużne listki. Po małej rewolucji zostały tylko; ogromna 10 metrowa tuja i różowy rh

Jedyne zdjęcie które ma z przed rewolucji jest zdj z moją babcią w roli głównej

rok 2012

Po rewolucji to miejsce wygląda tak (2013/14/15)

Na rabacie są posadzone: pęcherznica, śliwa wiśniowa, floksy, Red baron, azalie i inne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies