Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:34, 24 lis 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
No piękne te goryczki pomalowane mrozem, u Ciebie widze szronik u mnie śnieŻek

Pobiegłam za śniegiem.. na razie go nie lubię.. przyzwyczajam się do zimna.. i znów mnie rozkłada.. na łopatki.. grrrr a tu 2 tygodnie koniecznie muszę być w formie.. Szlag mnie trafia

Wczoarj

Dziś

I będzie coraz gorzej.... i dlatego nie narzekałam na upały.. bo wole upały niż zimno.
Testowe dodawanie zdjęć 23:22, 24 lis 2015

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:13, 24 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

I rolnicy w głowę zachodzą co tam jest uprawiane na tym polu

Ale drzewa urosną i będzie odcięta enklawa
Ogród tworzony z pasją 23:05, 24 lis 2015

Do góry
U mnie na termometrze juz pokazuje -3, chyba dzisiaj nieźle przymrozi.
Moja bajka 22:51, 24 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Kolejne ozdoby

Bajka ale macie zdolności nie każdy by tak potrafił
Znowu na wsi 22:47, 24 lis 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Cudny ciemiernik, w Niemczech mają tradycje adwentowo-świąteczno-ciemiernikową. I do nas przychodzi.
Przezimujesz werbenę spokojnie na chłodnym parapecie, tylko ścinaj ją, bo będzie się wyciągać, sadzonki dopiero w lutym warto zacząć robić.

Będę próbować z werbeną, na razie przechodzi aklimatyzację w garażu. Twoje rady zawsze są cenne i trafione.

Dla ciebie Rasputin w pełnej krasie

Znowu na wsi 22:32, 24 lis 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Jolu, a ta barbula clandońska kwitnie? Oj, już ją znalazłam pięknie kwitnie. Czy ta Twoja jest delikatniejsza od zielonej, jak zimuje? Napisz coś więcej o niej Jak szybko się rozrasta, czy się pokłada ?chyba nie , bo na zdjęciu ma ładny pokrój.

Barbula rośnie u mnie drugi sezon, zimy ostatnie przetrwała bez szwanku. Po ostatniej nawet nie musiałam przycinać. A rośnie w przewiewnym bardzo miejscu. Można ją przycinać tak jak budleję, odbija z pozostawionych fragmentów gałązek. Odmianę o zielonych liściach ma Ewa ( Pszczelarnia), rośnie u niej chyba bez problemu.
Tworzy niewysoki krzew, (ok. 0,5 - 1 m), kulisty. Ponieważ jest przycinana więc nie ma skłonności do pokładania się. Kwitnie na niebiesko, chyba we wrześniu.
Na zimę można zrobić kopczyk u podstawy, tak jak różom.

Znalazłam kilka zdjęć z ubiegłego roku, jej pierwszy sezon w ogrodzie. Przepraszam za bałagan widoczny wokół

Typografia ogrodu 22:06, 24 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

ale to od mojego czy Twojego humoru zalezy a co ja takiego zrobiłam - to Ty masz wglębnik, a ja tylko dziure z betonem

A co to wgłębnika z pergolą na raz mieć nie mozna? zarcik taki - juz wyjaśniam. Fotka może pomoże. wglębnik wykopany jest przed serbami (tam gdzie wielki brak darni-tu jeszcze dzioury nie było).
A pergola ma stanąć na tym łysym placu między miskantami i lipami. Pod pergolą ma być stół itp i po 2/3 stopniach ma się schodzić do wgłębnika z ławkami i paleniskiem.

... no przecież, że od mojego ... no co Ty?
Jak Cię zdązyłam poznać to we wgłebniku zasiądziesz szybciej niż ja
A ten pomysł z pergolą (mnie przypadła do gustu wersja nr 1) bardzo mi się podoba A jakie masz wymiary pergoli i wgłębnika?
Skąpana w słońcu 22:02, 24 lis 2015

Do góry

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:01, 24 lis 2015

Do góry
Dziękuję, że do mnie dziś zajrzeliście i że dopingowaliście prace z płytami.
Na koniec zdjęcie mojego pierwszego avatara na O.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:56, 24 lis 2015

Do góry
Agcia napisał(a)

Poważnie
Bukszpany szybko się rozrosną, widzę po tych spod okna kuchennego. Drzewa muszę wiosną poszukać..
Droga do domu była jeszcze piękniejsza gdy nie była asfaltowa.

ale urocze zdjecie..
Skąpana w słońcu 21:53, 24 lis 2015

Do góry

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:51, 24 lis 2015

Do góry
No i się udała! Teraz my dzielimy się z kolejnymi chętnymi. Właśnie wysłałam pierwszą partię nasion.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:43, 24 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Poważnie? To ogromnie mi miło . Mnie obwódka z bukszpanu też zaskoczyła i też jestem ciekawa jakie drzewo tam posadzisz . A drogę do domu masz zachwycającą .

Poważnie
Bukszpany szybko się rozrosną, widzę po tych spod okna kuchennego. Drzewa muszę wiosną poszukać..
Droga do domu była jeszcze piękniejsza gdy nie była asfaltowa.

Skąpana w słońcu 21:41, 24 lis 2015

Do góry
Wspomnienie czerwca dla Asi

Życie w wiejskim ogrodzie 21:35, 24 lis 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Agatko jak dobrze że fachowcy są wśród nas
Geranium na początku sezonu ma zwarty pokrój ale im starsze tym bardziej rozlazłe U mnie jako niska bylina rośnie na brzegach rabat i automatycznie przy każdym koszeniu trawnika jest delikatnie przycinane przez kosiarkę ... tu tkwi sekret

Dzięki za info. Będę docinać, żeby młodych bukszpanów nie zawaliły.
U Ciebie wcale nie rozlazłe Pięknie i gęściutko.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 21:32, 24 lis 2015

Do góry
A klony to nasze polskie zwykłe najzwyklejsze Takie mi się najbardziej podobają, choć się zastanawiałam jeszcze nad takimi o złotych liściach - ale te są szczepione, a ja takich nie chcę

Niestety derenie kupiłam dość kiepskie, dzień później znalazłam minimalnie droższe a 5 razy ładniejsze w innym miejscu

Popatrzcie, co mam z nimi zrobić? Argenteomarginata (w kółeczku) były w ogóle nie przycinane, wyciągnęły się pojedynczym kijkiem w górę i następnie zostały ścięte tej wiosny. Został taki badyl gruby i kilka młodych bocznych przyrostów. Będzie coś z tego? Powinnam przyciąć ten badyl przy samej ziemi, czy już zostawić jak jest?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:23, 24 lis 2015

Do góry
Wszelkie moje trudy i znoje wspierasz, akceptujesz i do kolejnych działań zachęcasz. I mimo, że u Ciebie rzadko wpisuję jakieś słowa, to i tak wiem co się dzieje u Was. Wszelkie sukcesy Wasze, są i dla mnie motywacją do pracy, Może nie na taką skalę, ale wg sił i możliwości. I to daje dużo satysfakcji i radości.

Gratuluję artykułów w prasie, wystąpień w Tv i wydania książki, i to wszystko za sprawą miłości do ziemi, zieleni i kwiatków.
5 lat ja tu zaglądam i ani w żadnej wizycie nie doświadczyłam niechęci, nieprzyjaźni czy wrogości.

I oby nam się dalej na Ogrodowisku tak działo!

A to wszystko dlatego, że nie ma tu nakazów, zakazów, sztywnych regulaminów, i limitów odtąd dotąd. Tu czujemy się wolni, nie skrępowani i jesteśmy sobą.

I za taki układ Ogrodowiska dziękuję w imieniu własnym, i myślę też ,że koleżeństwo mnie w tym utwierdzi i poprze.

Danusiu, Witku - kolejnych lat powodzenia w pracy, w domu i na forum!

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:16, 24 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

O mój Panie, a ja myślałam, że mieszkam w polu
Typografia ogrodu 21:12, 24 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A mogłabyś jakiś rysunek maznąć? ... bo jakoś nie kumam ... wgłebnik, obok stól i pergola
U ciebie to można oczopląsu dostać i ... w zależności od humoru albo dajesz kopa do działania albo człowiek się załamuje, że tak mało potrafi i tak niewiele zrobił
Pierniki tez planuję w sobotę ... tylko dobry miód muszę zakupić
Pozdrawiam

ale to od mojego czy Twojego humoru zalezy a co ja takiego zrobiłam - to Ty masz wglębnik, a ja tylko dziure z betonem

A co to wgłębnika z pergolą na raz mieć nie mozna? zarcik taki - juz wyjaśniam. Fotka może pomoże. wglębnik wykopany jest przed serbami (tam gdzie wielki brak darni-tu jeszcze dzioury nie było).
A pergola ma stanąć na tym łysym placu między miskantami i lipami. Pod pergolą ma być stół itp i po 2/3 stopniach ma się schodzić do wgłębnika z ławkami i paleniskiem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies