Wrzucę swoje trzy grosze do wątku o tym iglaku i pochwalę się swoją sztuką na zdjęciach, bo trochę ich tutaj brakuje. Zdecydowanie polecam Oregon Green. Mam kilka sosen, ale ta urodą bije je na głowę Zresztą póki co to mój ulubiony iglak. Bardzo gęsta, piękna głęboka zieleń. Nie mam z nią żadnych problemów. Rośnie dość szybko - zdjęcia są z czerwca 2013 roku i października 2015 roku, więc można sobie porównać. Jeżeli ktoś się zastanawia nad średnio wysoką sosną (różnie jest podawane, ale najczęściej od 5 do 8 metrów docelowo) to na pewno powinien wziąć ją pod uwagę.
Może dużo deszczu u Ciebie padało. Najlepiej przebarwiaja sie w słońcu i przy suchej pogodzie. Przymrozki i u mnie były i klonom wszystkie liscie przez nie spadły. Pozdrówka.
Dziewczynki dziękuję że zaglądacie. Nie bede tu wszystkim odpisywac , raczej postaram się zajrzec do Was ale sporo jest wpisów i nie wiem czy dam radę zajrzec do wszystkich, jest jednak nadzieja ze niedługo będe więcej na forum , byle mi w końcu te okulary przepisali i zrobili a to juz coraz bliżej.Ja dzis sobie pozwoliłam popracowac w ogrodzie w sposób dotychczas niedozwolony tzn schylona , ale się bardzo cieszę że cos w końcu mogłam zrobic. Posadziłam ok 70cebulek , niewiele pracy ale fajnie że mogłam to zrobic.
Kasiu rh co jakis czas podlewaj, na zime powinny miec wilgotną ziemię. Trudno powiedziec jaka ta zima bedzie ale ziemia nie powinna przeschnąc.
Dla wszystkich wiewióra chowajaca zapasy na zimę po całym ogrodzie .