Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:32, 27 kwi 2015

Do góry
Mira napisał(a)
Ale masz łany cebulowych A tak mniej więcej ile ich masz? Możesz się pomylić...no powiedzmy o 1000 bo podejrzewam ,że kilka tysięcy to masz jak nic Robią niesamowite wrażenie.A co to za odmiana szafirka ten dwukolorowy jasny niebieski z ciemnym granatowym dołem?
nie będę próbowała zgadywać, ale sporo nazwy szafirków musiałabym poszukać w zdjęciach, ale one są ciekawe bo i kwiat mają inny i liść jak tulipan, który wychodzi przed kwitnieniem a nie jak w innych szafirkach wcześniej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:30, 27 kwi 2015

Do góry
mira napisał(a)
O ja nie mogę, pamiętam jak sadziłaś,pięknie
teraz to tylko siedzieć w ogrodzie żeby to wchłonąć

czy tulipany traktujesz jako jednoroczne?, bo ja właśnie wyciągam liście tam gdzie z 12 zakwitło teraz 1 brr ale cóż cudne są nie trzeba się lenić jesienią

na niektórych rabatach niestety tak, z moich obserwacji wynika, że niektóre odmiany nie powtarzają kwitnienia w roku następnym, ale niektóre kwitną od 3 lat. Na rabacie przy furtce miałam z 60 a może i więcej tulipanów pełnych, nic na tej rabacie nie robiłam, nie przekopywałam, nie dosadzałam żadnych roślin. Czylimnie mogłam nic wykopać ani uszkodzić, w tym roku widzę tam z 7 pąków... jak zakwitną wstawię zdjęcia porównawcze,jak było w 2014 i 2015
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:22, 27 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ana, chodzi o werbenę, czy szałwię ?
Cofnęłam się, na fotkach jest szałwia.
Nadrabiam u ciebie zaległości, bo w tym tygodniu choróbsko mnie dopadło i czasami nawet kompa nie odpalałam. Już lepiej.
Tak przy okazji, jakie klony masz przy wejściu? Czy je przycinasz, czy to ich naturalny pokrój?
oczywiście że o szałwie (tak mi się pomyliło) werbenę dostałaś w nasionach
Klony takie zwykłe czerwone. To nasz pierwsze drzewka kupowane jeszcze przed O jakio cieniutkie patyczki. Przycinam je co roku. Jeśli w kolonach są osobniki męskę i żeńskie to mamy po jednym bo zawsze wiosną jeden ma inne pąki, drugi inne
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:48, 26 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Musiałam zacytować to zdjęcie,niesamowicie energetyczne te tulipany i pomyśleć,że nie lubiłam żółtego koloru w ogrodzie ale zaczynam się do niego przekonywać,wprowadza taki wesoły nastrój i niesamowicie rozwesela rabaty.Bardzo mi się podoba to zestawienie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:45, 26 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

O właśnie ten
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:15, 26 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
żółte? mają cały czas ten sam kolor, tam chyba są 2 czy trzy odmiany, z reszto kolor pojawił się w sobotę.
Widziałaś siewki werbeny? dam jej jeszcze parę dni na nabranie masy

Ana, chodzi o werbenę, czy szałwię ?
Cofnęłam się, na fotkach jest szałwia.
Nadrabiam u ciebie zaległości, bo w tym tygodniu choróbsko mnie dopadło i czasami nawet kompa nie odpalałam. Już lepiej.
Tak przy okazji, jakie klony masz przy wejściu? Czy je przycinasz, czy to ich naturalny pokrój?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:59, 26 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
hmmm to zależy jak bardzo Ci zależy na wysłonięciu. Szmaragdy będą Cie osłaniały cały rok, do tego mają ładny kolor

Cały czas właśnie dumam nad tym co zrobić bo pęcherznice urosły już spore i jak dostają liści to łądnie nawet zasłaniają, najgorzej właśnie jest wczesną wiosną.
W sumie zanim tuje urosną do porządanej wysokości to trochę czasu minie i nie wiem co robić ale baba to baba wiecznie nie zdecydowana
Teraz żałuje ze nie wsadziłam od razu szmaragdów a z jednej strony szkoda mi już w miarę wysokiego żywopłotu z pęcherznic.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:51, 26 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ślicznie, zaczęło się u ciebie tulipanowo Codziennie nowy zawrót głowy. Ana, czy te żółte tulipany takie są od początku, czy może zmieniły kolor?
żółte? mają cały czas ten sam kolor, tam chyba są 2 czy trzy odmiany, z reszto kolor pojawił się w sobotę.
Widziałaś siewki werbeny? dam jej jeszcze parę dni na nabranie masy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:46, 26 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

może to od zimnych poranków zależy?
jak jesienią, temperatura wpływa na kolor
być może, chciałam znaleźć zdjęcie z tamtego roku ale jakoś na szybko nie widzę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:39, 26 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
masz rację, jest pięknie, ale na tytuł królowej nie zasługuję

Kto jak kto , ale królową to jestes bez dwóch zdań Nie ma co do tego wątpliwości
Pieknie jest !!!

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:37, 26 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
O zaczeło sie Polskie Keukenhof
Cuuuuuudnie, czekam teraz kazdego dnia na fotki u Ciebie !

Ps oprotestowałam ciecie bukszpanow tej wiosny, leze do gory brzuchem i leniuchuje nie chciało mi sie tyrać wystarczy już strzyżenie dwa razy w sezonie . Ale za ro ciachnę je ostro.

przyciełam tylko te które wymagały cięcia bo im przymroziło listki, nie było tego zbyt wiele i dobrze!
tulipany jeszcze w piątek były w zamkniętych pąkach, pogoda sprzyja
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:37, 26 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
zabiłaś mnie tym pytaniem nie wiem czy to jakaś specjalna odmiana... w tamtym roku wydaje mi się, że miał ciut inny kolor wiosną

może to od zimnych poranków zależy?
jak jesienią, temperatura wpływa na kolor
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:35, 26 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
nie wiedziałam że grujecznik jest wiosna czerwony
to jakaś specjalna odmiana?
zabiłaś mnie tym pytaniem nie wiem czy to jakaś specjalna odmiana... w tamtym roku wydaje mi się, że miał ciut inny kolor wiosną
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:33, 26 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Królowa cebulowa Jest przepięknie
masz rację, jest pięknie, ale na tytuł królowej nie zasługuję
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:32, 26 kwi 2015

Do góry
jolka napisał(a)
Piękna wiosna - chce się żyć
oj tak, każdego dnia bardziej zielono, uwielbiam wiosnę. Zanim miałam ogród zawsze zachwycałam się wszystkimi listeczkami, które wychodziły
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:25, 26 kwi 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Pieknieeee tylko tyle mi przychodzi do głowy
Ana Ciebie tez zapytam, co sadzisz zeby wymienić żywopłot z pecherznic na smaragdy? Mam go od glownej drogi i zanim pecherznice rusza to wszystko widac na moje podwórko.
hmmm to zależy jak bardzo Ci zależy na wysłonięciu. Szmaragdy będą Cie osłaniały cały rok, do tego mają ładny kolor
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:13, 26 kwi 2015

Do góry

Na dzisiaj koniec...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:09, 26 kwi 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:05, 26 kwi 2015

Do góry
Quiny startują

Piwonie

I "nasz" bocian

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:53, 26 kwi 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies