Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

O....! 23:18, 02 paź 2015

Do góry
Mira, bardzo dziękuję za Wasze z Ryśkiem odwiedziny w moim ogrodzie - bardzo miłe i niezwykle sympatyczne
no i dzięki za pasję odkrywania różnych zakątków niektórych nigdy nie pokazywanych... no i za tę fotograficzną i opisaną relację !

i dzięki wszystkim za odwiedziny i miłe słowa, jutro wybieram się do Was na rewizyty

a ja dzisiaj nie robiłam wielu zdjęć ale kilka ujęć mam...

a teraz ja dołączyłam, a fotkę mam zrobiła moja wnuczka ( a wcześniej Mira sfotografowała moje 'instrukcje')

i ostatnia fota przy murze i rabacie a la...
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:17, 02 paź 2015

Do góry
Dziękuję Edytko. Przytulam się.

Mój 4 arowy azyl... 23:17, 02 paź 2015

Do góry
Przedwczoraj i dzisiaj odzyskałam miejsca na cebulowe. Wywaliłam hortensję Anabellkę, bo denerwowały mnie jej pokładające się pędy kwiatowe oraz część irysów syberyjskich. Zastanawiam się nad usunięciem jednej z hortensji ogrodowych. Ta odmiana jest wyjątkowo kapryśna. Jej kwitnienie zależy od majowych przymrozków. Natomiast bukietowe i drzewiaste są niezawodne.

W dalszym ciągu jest niesamowicie sucho. U nas padało tydzień temu. I to byle jak.

Jesienne barwy

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:14, 02 paź 2015

Do góry
Haniu idę zobaczyć a to wspomnienie z rajskiego
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:02, 02 paź 2015

Do góry
Black Magic

Wedding Piano

Princess of Wales

Coral Dawn
Hortensjada 22:59, 02 paź 2015

Do góry
bozga napisał(a)

A ta jak się nazywa?
Hortensjada 22:59, 02 paź 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Wyznaję zasadę "mój dom- moja twierdza", dlatego staram się z roku na rok zrobić coś na zewnątrz ale jak oka w głowie strzegę prywatności i większość ogrodu jest tylko dla mnie i dość wąskiej grupy przyjaciół

To aż szkoda ale dobrze, że my możemy te piękne hortki oglądać
Moja działka na Dębowym Lesie 22:55, 02 paź 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ania, odkurzacz do liści - fajna rzecz

Tu nie ma co sie śmiać. wcale mi nie do śmiechu, jak znowu ich jest pełno i znowu aerobic z grabiami Dzisiaj tego nie zrobiłam. to może jutro trzeba będzie poodkurzać znowu
Sprzątanie w domu,,i sprzątanie w ogrodzie.Nie ma leniuchowania

Mój jest ten kawałek ogrodu 22:55, 02 paź 2015

Do góry
Dziś wypracowałam wstępny plan na nową rabatę. Mój pierwszy w życiu "projekt"
Tytułem wyjaśnienia:
zielone to graby (5 sztuk). Jeszcze rozważam, czy posadzić je w równych odstępach czy tak jak na obrazku. Za opcją obrazkową przemawia to, że są już posadzone inne drzewa (brzozy, katalpa), co prawda w pewnej odległości od planowanej rabaty, ale nie chcę, żeby się pokrywały ze sobą z grabami.
Krzaczki "kwitnące" to hortensje. Na pewno część z nich to będą Polar Bear. Za trzema grabami miskanty, przed lawenda. Ewentualnie z jakimiś kulkami zielonymi. Przed hortensjami różności, np. hosty, żurawki, ale przede wszystkim trawy

Dużo zależy od tegorocznej zimy. Jeśli się okaże, że carexy, miskanty nie dają sobie u mnie rady, to będą czymś zastąpione. Ale mam nadzieję, że te, które mam, przeżyją.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:54, 02 paź 2015

Do góry
Jeszcze u mnie kwitną

Jude the Obscure

Burgundy Iceberg

A Shropshire Lad

Clair renaissance

First
Moja działka na Dębowym Lesie 22:49, 02 paź 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ani się obejrzysz, a będzie im brakować miejsca

No własnie.Potem zostanie pytanie- Gdzie tu jeszcze by to,,,i to wcisnąć

Co i jak? Nowicjuszka 22:48, 02 paź 2015

Do góry
Mira104 napisał(a)

moja ulubiona miotła jest tak śliczna, że swoja urodą zaraziła już moje 3 sąsiadki ( kupiły też ten krzew)

Co to takiego ładnego ??
Oj faktycznie, dzieje, się dzieje u ciebie duuuzo!!
Ale na przyszły rok będziesz miła piknie!
a i hortki ładniusie widziałam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:44, 02 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/97/975932/original.JPG[/img]

Kasiu jesteście cudowni Pozytywni Ginący gatunek???
Moja działka na Dębowym Lesie 22:44, 02 paź 2015

Do góry
Mira104 napisał(a)
A ja się dziwię, że moje turzyce takie małe, króciutkie. Pewnie moja Kinia też je zjada
W przyszłym roku posadzę jej kocimiętkę. Tak oglądam fotki i myślę kiedy u mnie się zazieleni afff, dlaczego tak długo trzeba czekać aż rośliny urosną

Sama nie myślałam,że koty zżerają trawki i to jeszcze jakie. Rarytaski, nie zwykłe.ale jak to księżniczka, zawsze lubi lepsze
kocimiętkę mam posadziłam ja i na działce ,ale nie zauważyłam,żeby do niej lgnęła.a specjalnie dla niej ją kupiłam
Tutaj w nowym ogrodzie też juz kawałek posadziłam, może się namyśli na nią.
Ale ona woli jak widać bardzie wytworne trawki
Oj zaraz zobaczę jak ty tam masz
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:43, 02 paź 2015

Do góry
Jest jeszcze różowy
Moja działka na Dębowym Lesie 22:38, 02 paź 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Aniu zajrzyj do mnie wkleiłam kilka zdjęć host

Aguś.Zajrzałam, spróbowałam na dzień dzisiejszy.Trudno po takich małych jeszcze konkretnie coś powiedzieć. Zobaczymy jak na drugi rok będą rosły i jak wyglądały. To znowu im sie przyjrzę

niektóre jeżówki jeszcze kwitną

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:32, 02 paź 2015

Do góry
Przyznam się Wam do mega głupoty, pamiętacie tą denerwującą mnie rabatę...

jak by to powiedzieć... troszkę się zmieniła

Pozostała mi tylko odrobina rozsądku i nie ruszałem traw, ale na szczęście nie przeszkadzały mi w nowej aranżacji, której tradycyjnie pewien nie jestem.
Zmieniła się koncepcja kolorystyczna.
Na większości rabat w pierwszej części ogrodu dominuje zieleń, limonka, pomarańćz i delikatny czerwony się przebija, a tu taki napaćkany kolorowy różowy placek.
Kolorystyka to nie jedyny problem, a ilośc napchanych roślin, które i tak nie rosły bo jedna z drugą walczyła o miejsce. Efektów nie ma co pokazywać, bo na prawdę na rabacie trochę pusto się zrobił i nie wiem czy mi się będzie to podobać. Z 24 odmian żurawek zostały dwie...
Moja działka na Dębowym Lesie 22:31, 02 paź 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Ty masz ciągle kolorowo w ogrodzie
Pięknie.

No widzisz jaka jestem czarodziejka.Jeszcze z latem się na amen nie pożegnałam,ale jesień wpuściłam

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:29, 02 paź 2015

Do góry
Pierwszy to przetacznik w odmianie a drugi to marcinek lub asterek jak go zwą, a na trzecim rozplenicato bylina to przetrwa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies