Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

KAMILowe krok po kroku 14:00, 17 wrz 2015

Do góry
KAMILNOWICKI napisał(a)

Co do donic na tarasie to mam 3 duże donice w których do tej pory rosły Datury. Na drugi rok będę chciał zrobić więcej donic z drewna. Czy nie było by przesadą jakbym na tej ściance ceglanej na tarasie w donicy posadził różę pnącą?

Kamilu nie będzie przesadą jak posadzisz pnącze na tej ściance, ale nie wiem czy róża nie będzie za duża i za ciężka.
Nie mamy z toszką na myśli luźnych donic tylko zamiast skarp po obu stronach schodów murki w kształcie donic prostokątnych wpuszczanych do gruntu, u mnie są takie w tarasie

u ciebie mogą być po obu bokach schodów, masz cegłę mogą być wykonane z cegły
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:58, 17 wrz 2015

Do góry
babka napisał(a)

Super wianek Ja na siłę jeszcze lato zatrzymuje - obok wrzosów przechodzę obojętnie, a wianki wiosenne nadal wiszą na drzwiach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:56, 17 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Jaka nazwa twojego, szczepiony na pniu? mój tak

crimson queen, pozowliłam sobie wrzucić fotkę

Ogród z platanem. 13:53, 17 wrz 2015

Do góry
W tym roku upalne lato dało się wszystkim roślinom we znaki. Część teraz odrobinę odbija, część dopiero na wiosnę się w pełni odrodzi.
W przyszłym roku planuję przeorać tę rabatę i najprawdopodobniej założę trawnik. Zostanie jedynie wąski pasek z bylinami i trawami przed żywotnikami.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:51, 17 wrz 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)

mój kupiony w tym roku - zobaczymy

a ta woda super wygląda

Jaka nazwa twojego, szczepiony na pniu? mój tak
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 13:50, 17 wrz 2015

Do góry
Moje zakupy cebulowe

Tak na sztuki to 200 cebulek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:49, 17 wrz 2015

Do góry
DOMINIKA
tak, co rok wyższe i szersze, moje ponad 2m obecnie

SEBCIU
zatrawkowałam się, gdzie nie pójdziesz, wszedzie trawy
namawiam cie na niską Miłkę
trawnik w ciapki, ale ratowane tylko rabaty, drzewa i trawnik nie

Ogród z platanem. 13:48, 17 wrz 2015

Do góry
Trawnik trochę się odrodził to wstawię małą migawkę z ogrodu

Czekam na deszcz, żeby posypać nawozem jesiennym z odrobiną azotu
Mój ogród 13:47, 17 wrz 2015

Do góry
Więc mamy znowu lato, po tych deszczach jest całkiem przyjemnie. Dzisiaj mój eMuś wziął urlop i jedziemy bo chce wykorzystać ciepłe dni i skończyć malowanie płotu. Ja mam zamiar trochę zaplanowanych roślin przenieść w uprzednio upatrzone miejsce. Mam nadzieję wyrwać się w plener oczywiście z aparatem. Fotki ogrodowe robione w niedzielę, gwiazdą w ogrodzie jest rabata z trawami i rudbekiami. Zaczynają też kwitnąć chryzantemy.
Ta rabata dopiero teraz wygląda pięknie. Melepartus ma już kłosy, inne miskanty zaczynają kwitnienie.

Miechunki widać z daleka.

Hortensja Lime Light.

Rudbekia w paru ujęciach.

Widok ogólny ogrodu.

Turzyce włosiaste.

Za domem też fajnie.

Ta malwa późno kwitnie. Nazwy nie znam
Werbena która zasiała się sama, urosła wysoka i ma mnóstwo kwiatków. Jeszcze kwitnie.

Widok ogólny.

kocham trafki")
I na konie fotka ze skansenu, na którym był ryneczek, gdzie sprzedawane były produkty rolne.
Na jednym z kramów była taka dekoracja. Mnie podobała się bardzo.

Na razie taka sobie trawa, czyli początki wymarzonego ogrodu u "KA" 13:45, 17 wrz 2015

Do góry

a w ogóle to chyba zacznę coś działać...ziemia się nawozi od frontu i jest pytanie do Was.
Między garażem a scieżką do furtki jest zostawione miejsce na drzewko nie wysokie. Planowałam zakupić coś o pokroju kuli Wierzba Hakuro Nishiki na pniu ale wyczytałam ze lubi słoneczne lub półcień. w moim przypadku raczej to półcień/cień..i tu mam wątpliwość czy zasadne jest to drzewko w tym miejscu...

Posłucham Was i zacznę projektować małą rabatkę.... zaplanowałam ze przed oknem kuchennym od frontu zrobię sobie rabatę głównie kwiatową. dobrze by było aby zaprojektować ja tak by cos się pojawiało na niej przez cały rok. Dostałam w prezencie holenderskie cebulki tulipanów w trzech kolorach wiec musze je użyć...teraz jest okres na wrzosy, ale jak jest rozplanować aby miało to ręce i nogi. Co w tej rabacie wg was powinno się znaleźć?
Próbuje os z tym opisem ,http://www.zielonyogrodek.pl/caloroczna-rabata-kwiatowa-projektowanie-i-zakladanie-rabaty
ale nie bardzo wiem....czy wrzosy na około rabaty obsadzić, gdzie żurawki i z czym skomponować tulipany?
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 13:45, 17 wrz 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
a teraz zagadka
listki zielone, ale co to za roślinki?

Czyżby lubczyk?
Odcienie zieleni 13:43, 17 wrz 2015

Do góry
Chciałabym zagospodarować to miejsce.Kamyczkami zaznaczyłam wielkość rabaty2x2m, chciałabym w środku drzewo i otoczyć bukszpanem w kształcie litery L.Jest to rabata obok chodnika do domu, po drugiej stronie chodnika znajdują się cisy,bukszpany, rododendrony i trawy, drzewa tam niema żadnego.Natomiast w lewo na 2m szer bedzie rabata z choiny kanadyjskiej(długa rabata), traw i takie tam.Ten szary słupek to z ogrodzenia, a obok słup elektryczny.Moje pytanie jest o drzewo, jakie tam posadzić, myslałam o tulipanowcu, ale tam bliziutko jest rura kanalizacyjna(jakas rura )i boję się by te korzenie tej rury nie rozwaliły.Prosze o pomysły na drzewo.
Jestem w polu 13:40, 17 wrz 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Marta masz jeszcze dużo kolorków w ogrodzie

Trochę tego jeszcze zostało Powoli zaczyna przebarwiać się oczar i fothergilla więc będzie następny kolor, ale już jesienny
Lawendowy zawrót głowy 13:37, 17 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
kilka fotek pstryknełam pod graby poszły evergoldy a co dalej nie wiem mam tam tylko do dyspozycji 40 cm ....jeszcze....beda tulipany to napewno

brazowe tam nie pasuja ale wielkosc byłaby w sam raz ))

Kosteczki! Kocham
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:30, 17 wrz 2015

Do góry
Zachwycam się od rana baronami w słońcu Pamiętacie trawy w maju?

22.05.2015

I dzisiaj

22.05.2015

Dzisiaj

Moja "przyziemna" :) pasja 13:27, 17 wrz 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Mam dla Was trochę zdjęć.

Hortensją poświeciłam w tym roku mnóstwo czasu, siły i pieniędzy (podlewanie) mimo to, nie są dorodne, jak do tej pory, nie do końca jeszcze rozwinięte ( i tak chyba zostanie), ale za to wciąż nie różowieją! .

Cudnie mimo przeciwnosci zachwyt wzudza Twoj ogrod
KAMILowe krok po kroku 13:25, 17 wrz 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Witaj Kamil, dużo pracy przed Tobą, ale najważniejsze, że masz plan, piszesz, że będziesz wytyczał rabaty i że już masz zrobione niektóre nasadzenia, jednak z własnego doświadczenia, dużo lepiej zacząć właśnie od trawnika, sukcesywnie obsadzając rabaty i odsuwając się od domu wgłąb ogrodu, tym bardziej, że nie da się zrobić wszystkiego od razu, tak będzie ci dużo wygodniej i nie powstanie misz masz. Dobry pomysł z donicami murkami przy schodach, taras i front powinien wyglądać elegancko zawsze
Pozdrawiam

Co do donic na tarasie to mam 3 duże donice w których do tej pory rosły Datury. Na drugi rok będę chciał zrobić więcej donic z drewna. Czy nie było by przesadą jakbym na tej ściance ceglanej na tarasie w donicy posadził różę pnącą?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:24, 17 wrz 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Trawy u ciebie piękne ,zebrinus nie wiedziałam że taki wielki rośnie i jeszcze kwitnie mam małego i tak bym chciała żeby został,chyba go muszę przesadzić trzeci razPozdrawiam

Bogusiu, zebrinusy wielkie rosną, ale chyba myślałaś o miskancie ML

tu jest zebrinus, 3 sztuki
w innym miejscu mam większe

a tu po prawej miskant, rośnie jeszcze w dwóch miejscach, to olbrzymy, tu sa 3 latki, po prawej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:20, 17 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Dominiko, był taki czas na forum, że się tych roslin kupowało i szalało, teraz juz dużo wywaliłam, oddałam itd, teraz redukujęwiem już co chcę a czego nie

zaraz klony zaczną się przebarwiać

miłorzęby zielone i stoją

hakone, rozchodnik i perukowiec
w październiku muszę je koniecznie rozsadzić, cisną się

magnolia parasolowata jeszcze się nie przebarwia

ciekawe kiedy mój klon taki będzie ???

a na ostatnim zdjęciu to wodę tak fajnie widać ???

moje roślinki w porównaniu z twoimi to miniaturki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:17, 17 wrz 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)

ile byś nie zrobiła, to zawsze do przodu
i kolejne przepiekne rosliny - nienadążam

Dominiko, był taki czas na forum, że się tych roslin kupowało i szalało, teraz juz dużo wywaliłam, oddałam itd, teraz redukujęwiem już co chcę a czego nie

zaraz klony zaczną się przebarwiać

miłorzęby zielone i stoją

hakone, rozchodnik i perukowiec
w październiku muszę je koniecznie rozsadzić, cisną się

magnolia parasolowata jeszcze się nie przebarwia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies