Buka ucinałam delikatnie na rozgałęzieniach pędów, podobało mi się potem jak ślicznie przyrastał i zwisały młode gałązki. Jednak w tym roku cięcie musi być radykalne, bardzo radykalne, nie wiem il.e będę czekać na nowe listki, aż się tego boję, bo zostanie goły pieniek(
Chyba tą akcję pokażę w Mai w ogrodzie jeśli zechcą przyjechać akurat, no i podnośnik być może się wynajmie, to i przy okazji zrobię fotki z "nieba" jak planowałam.
To okaz dla kolekcjonerów, w ogrodzie powinien być wyeksponowany, ale moim zdaniem ozdobą ogrodu powinno być co innego, raczej rośliny kwitnące, hortensje, różaneczniki, żurawki i inne takie.
Ja tam się za bardzo tymi iglastymi rarytasami nie zachwycam. To jest to samo co zwykły świerk, tylko młode przyrosty są żółte. Jako soliter ? - zbyt mało atrakcyjny, a jako żółty żywopłot? bo ja wiem, wolę zwykłe świerki i zieleń.
Danusiu doszłam do strony 500 i nie umiem znaleść informacji co to za buk, jest tak zjawiskowy , że zachorowałam na niego, plis podaj nazwę muszę go mieć
Witaj Magdo, ja w porywach miałam 4 koty i 1 psa, a teraz sytuacja jest 1:1. Ale też jestem kociara
Ciekawa jestem Twego ogrodu, więc szybciutko go pokazuj.
Ja w tym roku wybieram się na 3 wycieczki do Anglii, ale w kraju też podróżujemy i spotykamy się w pięknych ogrodach naszych i pokazowych, a także u mnie
Oj tak, tak bardzo mi się lustra w ogrodzie spodobały,aż namówiłam męża (na podstawie inspiracji stąd, jakżeby inaczej) by resztki luster, które pozostały, ładnie wkomponował w ogród.
Wiosną/latem obiecał mi
Danusiu dziękuje za inspiracje z ogrodami,wezmę napewno to pod uwagę.Nie wiem tylko z czym chcę tą rabatkę.Czy mają być to zimozielone czy mieszane rabaty.
Surfinia to jedna z odmian petunii. Mnie się zdaje, że Million Bells to nie surfinia a petunia, jeszcze istnieje rodzaj Calibrachoe (kuzynka petunii także) też z taką odmianą o nazwie Million Bells. Jest ona bardziej wytrzymała niż petunia..
Wymagania glebowe PH 5,5-6,5, najlepiej dodać granulek chłonących wilgoć, bo jest wrażliwa na braki wilgoci.
Raczej nawozy dla pelargonii nie nadają się, najlepiej stosować nawozy specjalistyczne dla petunii.
Często producenci takie sprzedają. Musi być wieloskładnikowy i dużą zawartością żelaza.
He, Sebek nie rób żartów, na poważnie zastanawiam się, ani gniją, ani brązowieją, stoją na słońcu i nic Ale za to hiacynciki idą jak burza, a Twoje kwitną?