Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:46, 14 wrz 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A o fotkach opony mogę przypomnieć

jasne

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:34, 14 wrz 2015

Do góry
iwka napisał(a)

mi szmaragdy też się bardzo podobają, posadziłam w tym roku z przodu i tak ładnie rosną, brałam trochę większe poszło mi sporo kasy, tu mam prawie trzy razy tyle i chyba nie dam rady szmaragdami. Jestem pewna, że byłabym bardziej zadowolona z nich, niż z grabu.

a masz może gdzieś w pobliżu Warszawy tanie szmaragdy, ja brałam w Kałuszynie ładnie rozrośnięte ok.80 cm po 28.

szmaragdy szybko rosną
ja kuilam sobie 2 szt po 29 ale takie 150 cm

a teraz na sciane kupilam po 7 pln, mniejsze, zaraz ci wkleje fotke jakie ładne
ten ma 60 cm bez doniczki, troche wieksze są po 10pln

Mój ogród nad rzeką... 14:33, 14 wrz 2015

Do góry
Oto i on

Ogródek Iwony 14:21, 14 wrz 2015

Do góry
Kasiu, Karol, Olga - pozdrawiam
Thomas znowu kwitnie

Ogrodowy song 14:20, 14 wrz 2015

Do góry
Trzmielinowo i u mnie)
Moja działka na Dębowym Lesie 14:14, 14 wrz 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Cudny ten hibiskus, buziaki zostawiam

WSzystkie roślinki sa piękne,, a ka kwitną to szczególnie
,Hibiskus jeden mam 3 rok a drugi drugi Super przezimowały i coraz ładnie w tym roku kwitną _
Pozdrawiam cieplutko

Moja działka na Dębowym Lesie 14:14, 14 wrz 2015

Do góry
Hana75 napisał(a)
Aniu kuruj się i nie przesilaj szyi ślęcząc przy kompie.
Pozwól sobie na trochę zwolnienia tempa.
Wypocznij, nabierz sił.
Moja znajoma powypadkowy ból w szyi czuła jeszcze przez ponad rok.
Miesiąc była na zwolnieniu.
Zdróweczka!

Haniu, na wszystko uważam,
Ale trochę do was mnie ciągnie
Kurcze, jakiś magnez tu jest
Tak jak do ogrodu,,chociaż obchód sobie robię i przemyślenie

Brązowienie iglaków 14:13, 14 wrz 2015

Do góry
Help! Co się dzieje z moimi tujami?
Moim zdaniem to nie brak wody zwłaszcza, że w czasie upałów były podlewane nawet co 3-4dni.
Liczę na pomoc.
Pozdrawiam.

Ogródek Iwony 14:10, 14 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Ja się tak przeraziłam jak zobaczyłam ile nasion stipy leży na ziemi, już w tym roku mam problem z wszech obecną stipą na rabatach.

Starałam się zebrać nasionka, ale nadal jest ich pełno. Ja mogę być przerażona za rok I tak ją lubię ...
W tym miejscu chyba najbardziej

Moja działka na Dębowym Lesie 14:07, 14 wrz 2015

Do góry
eda napisał(a)
Aniu hibiskus pięknie kwitnie trawka się odnowi uściskuję jak tam zdrówko dziękuję że wpadłaś do mnie pozdrówka zostawiam i buziaki

Dominika11 napisał(a)
Prześliczne kwiaty

Edytko i Domniczko, witajcie!!
Pogoda nam się poprawiłą,Deszczyku trochę popadało , ciut rośliny odżyły.A teraz ładnie , przyemnie,,jeszcze cieszmy się latem i tymi kwitnieniami jakie jeszcze są
Hibiskusy, mam dopiero od 2 lat

Moja działka na Dębowym Lesie 14:05, 14 wrz 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)

No i dobrze niech Cie pilnuje. Ty się kochana dobrze wykuruj, ten sezon, no trudno, już sobie odpuść, a w przyszłym będziesz szaleć
Buziaki

Pilnuję ,pilnuje,,, co mnie wkurza,,ale może i dobrze, bo ja to zaraz coś jak dziecko, próbowałabym tworzyć
Może pod koniec września, da radę, i październiku,a jak nie to na wiosnę ,, trudno.
Siły to pracy trzeba mieć i tworzenia nowego ogrodu.To trzeba teraz się słuchać i więcej odpoczywać, nie nadwyrężać i tak jeszcze bolącego karku
róża 'Elmshorn'

Ogródek Iwony 14:00, 14 wrz 2015

Do góry
frezja napisał(a)
co masz za odmianę tych bordowych??

Sedum Purple Emperor

Ogródek Iwony 13:53, 14 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ooo jakie udane zakupy jak ja dawno na takich targach nie byłem, ale wszystko co było wartego odwiedzenia spadło na psy... chociaż lilie bardzo drogie mieli Ja w tym roku chyba dam sobie spokój z cebulowymi.
Tak w kwesti werbeny, złapałem dzisiaj kwiatka i przechyliłem nad ręką... wysypało się mnóstwo nasion i aż się przeraziłem jak te kilkadziesiąt kwiatów tak się wysieje to będę miał problem w przyszłym roku

Łuki, w sprawie lili, były cebule po 2 zł też, kupiłam 5 sztuk. Ale nie mam gwarancji koloru. Sąsiadka co roku kupuje różowe i co roku wychodzą żółte.
Te po 7 były z ziemią z doniczek, pani gwarantowała kolor i odmianę na 200 procent. Tylko, jak kolor będzie pomyłką, gdzie ja ją będę szukać? Sama bym nie kupiła w tej cenie. Darowanemu koniowi ... no wiesz
Brałam, póki chcieli kupić mi

Werbenę chyba można przesadzać, bynajmniej ja tak robiłam, więc liczę, że jak się rozsieje, to na kilku rabatach bym ją chciała mieć. W tym roku się zgapiłam, zbyt mało wysianej mi wzeszło. Mogłam zabrać Ewie, jak byłam, ale się nie zgadałyśmy, ona miała nadmiar, ja deficyt. Więc wolę mieć nadmiar za rok.

Angielskie ogrody i kwiatowe inspiracje - wrzesień 13:53, 14 wrz 2015

Do góry
To o czym innym rozmawiamy wklej jeszcze raz zdjęcie o które ci chodzi

Ja myślę że o to, zacytowane i trzecie i pomarańczowa kępka

Thuja occidentalis 'Danica' 13:51, 14 wrz 2015

Do góry
Obskubałam i obficie podlewam.
Od razu lepiej
To tu... 13:43, 14 wrz 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Góra ziemi zniknęła. Poletko pod nią zostało zaorane, wygrabione, zwałowane i obsiane trawą. Z tej perspektywy jest już nawet zielone...

MAD mów mi tu szybko, co to za drzewka - ambrowce? takie okrągłe?
Ogródek Iwony 13:40, 14 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mam zieloną, biało-zieloną i żółto-zieloną właśnie mam zamiar po powrocie zrobić taki kącik jukowy bo na razie każda rośnie gdzie indziej - liście są ozdobą, ale co dopiero jak kwitną!

Edytko, ja też miałam najpierw jukę na zwykłej rabacie. Teraz rosną wszystkie trzy na rabacie w żwirku i bardzo mi to się podoba. Dosadziłam z tyłu bordowe rozchodniki, są jeszcze malutkie, ale fajnie to może za rok wyglądać.:

Podoba mi się też taka inspiracja, może kiedyś dodam tu rozplenicę, ale u mnie wszystko jest mini, trochę mam mało miejsca...

Tu ma być ogród :) 13:37, 14 wrz 2015

Do góry
Jeżówki

Rabata różano - miskantowa przy tarasie

Tu ma być ogród :) 13:30, 14 wrz 2015

Do góry
Ogródek po powrocie zastany w nienajlepszym stanie, na roślinach widać już ślady jesieni, chwasty się panoszą i do tego jedna rabata dosłownie przeorana przez nornice, pewnie zrobiły sobie ucztę z cebulek krokusów sadzonych w zeszłym roku.

Ślicznie zakwitły zeszłoroczne wrzosy, ale na rabacie dalej brak nawadniania przez co i kora nierozsypana i bez wykończenia całość prezentuje się tak sobie.

Zadziwiają mnie ostróżki, które dalej kwitną w najlepsze

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:26, 14 wrz 2015

Do góry
Agania napisał(a)

U mnie wrzosy mają środowisko, które lubią, u Ciebie bodziszki dobrze się czują może dlatego bodziszki rosną dobrze u Ciebie, a wrzosy u mnie...niby jedne i drugie nie są szczególnie wymagające, a sprawiają jednak kłopoty

Trawnik miejscami jest ładniejszy ten w najniższej części ogrodu, a wyżej czyli bardziej na górce jest wysuszony.....ale deszczyk był

Twój ogród cudny o każdej porze roku ale jesien jest u ciebie szczególnie piekna, to chyba przez tą duża ilość wysokich drzewi krzewów stanowiących róznorodne tło dla pozostałych roslin.......i te twoje wrzosy........cudo

Aganiu jak sie maja u ciebie o tej porze roku magnolie? moje połapały jakiegoś grzyba albo pasozyta......i to zarówno "stra" Susan - ona łapie co roku jaki "młoda" Genie...a twoje ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies