Drukarka mi źle drukuje, ale może nieco zmienić linie rabat? Uatrakcyjnić, Do 10 dodać łuk z jednej odmiany żurawek,
Powiększyć rabaty, dodać okrągły placyk (Wysypać kamyczkami i posadzić ładne drzewo, albo parasola kształt, albo buk np. Riversii, po lewej na rogu też złagodzić.
Pod literką A połączyć rabatę z narożnikiem nawierzchni, nie wiem co tam jest za pasek.
Już się kapnęłam o co chodzi, 7 to hortensje, posadź może miskanty Gracillimusy? ja miałąm i ślicznie z hortensją wyglądają, albo Cornus alba Elegantissima. albo dwie kule z cisa na pniu, a pod nimi Hakonechloa macra Aureola. Lubi cień.
Danusiu czytasz w moich myślach. Będzie to co na liście i tez myslałam o plamach czegoś niskiego. Tylko nie wiedziałam jak to w projekcie narysowac, bo mi sie nieczytelny robił.
Misz masz na pewno będzie ogarnięty.
A ponieważ sadzę rośliny i drzewa małe zależy mi na posadzeniu głownych nasadzeń. Tak żeby za parę lat miec już podrośniete rosliny w ogrodzie.
Kupiłam w tamtym roku żurawki, hosty i sama je rozmnażam.
Ten misz masz między jodłami trochę ogarnij, np pogrupuj jednakowe hosty albo dokup takich samych aby powstały grupy po 3 a nawet 5 sztuk, dosadź coś żółtego na niu, aby dodać średnie piętro.
Tu jest prosty ogród i przykład "ukolorowienia" rabaty.
Ta zieleń nieźle wygląda, rabata potrzebuje jasnego ucięcia krawędzi trawnika i zrobienia kancika. kołki drewniane trzeba powyciągać, to już się teraz tak nie robi w ładnych ogrodach.
Przed jodłami też można nasadzić żurawek, host, turzyc Evergold, jak lubisz to wrzośców.
Przed Brabantami to samo, usun kamienie, rabatki wykrój jasno i przejrzyście i sadź, ale nie za dużo gatunków, to co podałąś w liście wystarczy, potem tylko dodasz jakąś plamę ale z czegoś niskiego (pachysandra, trzmielina Emereld'n Gold, żurawki, trawki, niskie hosty - coś do wyboru.)