Pięknie dziękuję za pomoc Jeśli chodzi o tawułkę to nie miała już nic, po prostu tylko te liście.
Niestety nie wiem jak podzielić tego posta, żeby było po cztery sztuki.
Mnie z wiankami jakoś nie idzie, dobrze że mam 2 cudne, jeden od Danusi a drugi od Kasi
W donicach mam stałe nasadzenia, najwyżej coś z nasion sypię
Lenia mam do zmianbuziol
O rany, znowu jakiś ciekawy przepis, ja lubię takie jedzenia, żeberka u nas stale, ale w tej wersji pewnie kapusty nie znam. Jak piękny i wypucowany ogród, to tylko piękne zdjęcia Kasiu i światło dobre było
wianek zgrywa się z resztą, drewno syn w sobotę maluje drugi raz, bo na razie 1 był, a dziś leci dalsza robota w środku.
W takim przypadku tak.
Lepiej odciążyć roślinę z nadmiaru liści które transpirują wodę, a której to nie są w stanie w wystarczającej ilości pobrać korzenie.
Przytnij Paulinko wszystkie gałązki tak, aby pozostawić 25-30 cm pędy wyrastające z ziemi. Utrzymuj przy tym cały czas wilgoć w strefie przykorzeniowej przesadzonego krzewu. Od 15 kwietnia do 15 września nie przesadza się w ogrodzie żadnych roślin.
Zasada jest taka, że rośliny iglaste przesadzamy po 15 września a rośliny liściaste po 15 października.
No, zaskoczona byłam nieźle widząc ten róż Ale powoli to do mnie dociera i oswajam sie z tą myślą, tym bardziej, że obok planuję jeszcze 2 limki dosadzić
Dzięki za info o miłorzębie Mam jedną sztukę w formie drzewa i baaardzo mi się podobają te fikuśne listki. Może znajdę miejsce na szczepionego
Proszę o rozpoznanie roślin, jestem laikiem jeśli chodzi o ogrodowe rośliny i krzewy. Działkę mam od niedawna, część rozpoznałam, reztę zamieszczam tutaj.