Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Testowe dodawanie zdjęć 21:32, 23 lip 2015

Do góry
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:29, 23 lip 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Jedna śliwa ma być posadzona po lewej stronie od brzóz, za nią w rabacie hortensje Vanilki Utworzy mi się taka przestrzeń między drzewami i rabatą, coś na wzór alejki

Ale ładnie się zrobiło. A śliwy wiśniowe już całkiem spore kupiłaś.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:24, 23 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

... ja mam wszystkie kolory tęczy

ja też ale to mi się podoba a u ciebie takie zestawienia to już mega...mega mi się podoba
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:24, 23 lip 2015

Do góry
Jedna śliwa ma być posadzona po lewej stronie od brzóz, za nią w rabacie hortensje Vanilki Utworzy mi się taka przestrzeń między drzewami i rabatą, coś na wzór alejki
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 21:23, 23 lip 2015

Do góry
I znowu u mnie popadało

no i moje szałwie w przyszłym roku posadzę ich więcej bardzo się rozrosły

Mój ogród pod górkę... 21:21, 23 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Garść wspomnień z zeszłego roku. Teraz się śmieję, wtedy były dni, że ryczałam...

I japonki dla Juzi - hahaha! - mój M dyskretnie sfocił moje obuwie robocze!

O jeny, ale się zmieniło przez ten czas. Jednak taka działka na górce, po mimo cieższej pracy i nakładu większych finansów jest niepowtarzalna.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:20, 23 lip 2015

Do góry
Jakaś alejka by mnie również zadowoliła Marzenie to Aleja Konstancji Ani Małej Mi Kupiłam dwie śliwy Pissardi, jedną posadzę na tle żółtego garazu sąsiada, a druga może wyląduje na froncie, sama nie wiem?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:13, 23 lip 2015

Do góry
Mirella - starość dopada nie tylko ludzi... zwierzęta też. I jakoś nie mogę się pozbierać z jego brakiem. On był jak członek rodziny, pełnoprawny.

Iggia - zapakowana w doniczki praktycznie bez ziemi, ale w kuwecie z wodą stoi... jak nie padłą przez tydzień to i może nie padnie przez kolejny. Myślałam, że wyślę w tym tygodniu ale .... nie było kiedy po tyłku się drapnać ,a co dopiero zrobić paczki.

Ula - bredzę tak sobie czasami ... najgorzej, że tak bredzę u wszystkich znajomych w ogrodzie.. i robię rewolucje. Bo jak widzę oczami to w realu to łatwo się doradza, ale na papierze i z fotek to ja jestem pupa wołowa No i pupa jestem u siebie, bo mi wszystkiego żal

Ryska - widzę nowy awatar.. wiem, wiem.. nowy dla mnie, a dla Ciebie może być już od dawna stary.. dwie hortki na pniu dostałam w prezencie od przyjaciół zza płota Fajnie mieć fajnych sąsiadów i wcale nie z powodu prezentu

Ewa - ja kokosia pełna gębą jestem u siebie U innych mi łatwiej wyciepywać kolory i nadmiary

Ewa... ja mam wszystkie kolory tęczy

Kondziowy ogrod cz II 21:13, 23 lip 2015

Do góry
Witam Cię Konradzie, twórco ogrodu zaczarowanego.Przeszłam po nim - najpierw pobieżnie, a potem powtórnie, powoli, spacerowo, zaglądając i tu i tam, wracając w niektóre zakątki po kilka razy.
To jest JEDYNY TAKI OGRÓD, gratuluję oryginalnych pomysłów i pracy, którą wykonałeś. Efekt jest spektakularny!!!
Nie dziwię się, że otrzymujesz tyle pochwał. Zasłużyłeś !!

Jeśli możesz podaj gdzie taki fajny zlew ogrodowy nabyłeś?
Od dawna mam chęć coś takiego sobie zafundować. Mam już oryginalną mosiężną armaturę.
Pozdrawiam i gratuluję!

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:06, 23 lip 2015

Do góry
Agcia napisał(a)
Jeżówka Milkshake, lawenda z ostnicą, pierwsze kosmosy i moja czarnulka

Bajkowo.
U BusyBee w ogródku... 21:03, 23 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)
I jeszcze jaśnie pan Phantom cudo po prostu
A pije!! nie nadażę mu polewać

Śliczna ta hortensja. Sama wyprowadzałaś na nóżkę czy już taka była?
Co się stało kwiatom ... 20:58, 23 lip 2015

Do góry
Ewa, widoki górskie wstawiam jak ja to mówię żeby zmienić krajobraz w oczach, bo przecież nie samym ogrodem dusza żyje .
Ewcia, jak mam go ograniczyć ?? w tym miejscu ma sąsiada w kolorze białym tylko sąsiad jakiś bez wigoru, jeśli się rozejdzie to zasilę sąsiadów, nic się nie zmarnuje.
Zbyszek,super bonus, Płochacz halny mnie zauroczył

Nowe , zeszłoroczna już miała pięknie rozwinąć kwiaty i nawałnica dokonała dzieła zniszczenia
Secret Passion , mniam

Vanilla Cupcake to miłość od pierwszego....jeszcze w pąkach i już nie mogę się doczekać kiedy się rozwinie.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:54, 23 lip 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
I na zakończenie mistrz kamuflarzu w ice dance

Ależ fota śliczna!

A różyczki powtórzą jeszcze na pewno właśnie moja bidula Mary rose kwitnie ponownie. Przyrostów żadnych nie ma, ale kwitnie a już myślałam, że słabo z nią będzie...
Ogród Mirelli 20:53, 23 lip 2015

Do góry
Warmia napisał(a)
a ja przegapiłam dwusetkę, no nie W takim razie gratulacje i kwiatek na tę okazję

Dzięki Martuś
Ogródek w którym klon osłupiał:) 20:52, 23 lip 2015

Do góry
ja już myślę o jutrzejszej pracy. Czyli na lewo od oczka. Wykopałam frosted więc przed oczkiem zostało mi miejsce i myślę o brązowych carexach (3 sztuki ale spokojnie zrobię z nich 6 i więcej) bo pasują do czerwonych żurawek i do lobelii.

Myślę żeby stipy przesunąć gdzieś indziej a poszerzyć tę plamę czerwonych żurawek i połączyć je z lobeliami.

Ogródek Agam 20:47, 23 lip 2015

Do góry
U mnie trochę grzmiało, trochę popadało. Czytam że w okolicznych wioskach dachy pozrywało, widocznie porządna burza bokiem przeszła.
Pojechałam z eMem do ogrodniczego po pompę do basenu, wróciłam bez pompy ale przytargałam Princess .
No i kulki buksowe były po 28zł, dość spore. Mam pięć małych i stwierdziłam że poczekam aż urosną i nie będę wydawać kasy na większe, a teraz mnie korci.

I już posadzona .

Po lewej księżniczka, po prawej J.W.Goethe. Ledwo je widać zza tego trawska. Tylko kiedy się dowiem czy kolorystycznie pasują?

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:46, 23 lip 2015

Do góry
I na zakończenie mistrz kamuflarzu w ice dance
Brązowienie iglaków 20:45, 23 lip 2015

Do góry
Mazan napisał(a)
07_Rene

Żywopłot to duże zagęszczenie roślin na jednostce powierzchni sprzyjające nie tylko infekcjom i szkodnikom, ale także typowym chorobom fizjologicznym, dlatego uważam, że należy się zabezpieczyć w podstawowe środki ochrony czy to ekologiczne stosowane częściej i systematycznie, czy konwencjonalne stosowane najczęściej jako interwencyjne, czego nie popieram.
W tym przypadku najlepiej zastosować środek o szerokim spektrum działania - topsin pomógł, ale nie do końca, a na osłabione i przycięte rośliny mogą się "załapać" inne, co utrudni rozpoznanie i podniesie koszt ochrony. Proponuję Bravo/Gwarant lub Dithane. Jeśli to ten 'grzybek' to należy też podlać nieco, ponieważ lubi też korzonki.

Pozdrawiam

Straciłam pewność. Wolę pokazać mądrzejszemu, bo może oprócz grzyba jest jakieś inne choróbsko. Wypatrzyłam, że pęka kora na niektórych gałązkach, a te które uschły odłamują się, jakby ktoś je poturbował (szczerze to początkowo myślałam, że sarny mi je podgryzły). Zdjęcia zrobione przed przycięciem i opryskiem.
Część tuj sadzona w ubiegłym roku obsypana korą, część tej wiosny bez kory. Choruja wszystkie.

Te dwie są najgorsze...

U BusyBee w ogródku... 20:44, 23 lip 2015

Do góry
I jeszcze jaśnie pan Phantom cudo po prostu
A pije!! nie nadażę mu polewać

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:43, 23 lip 2015

Do góry
Agapanthus z aż 3 kwiatami. Tło ma niekorzystne więc średnio się prezentuje. Za rok powinien już mieć ciasno w donicy i liczę ze podwoi liczbę kwiatów.
Wcześniej stał w innym miejscu, bardziej w cieniu i dlatego takie wygięte ma kwiaty. Odwróciłam już jakiś czas temu ale się nie wyprostowały.

Kule w donicach czekają na rewolucję kwadratu po lewej stronie. Mnie już nosi... ale póki co jest za ciepło i szkoda mi tych roślinek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies