A tutaj przyrosty na sango-kaku. Te najdłuższe mają ok 1m! Jak widać wypuszczają boczniaki mniejsze i większe więc na razie nic nie będę ciąć, plus czekam na porady od FrancoPolo
A ten też był lekko przycinany wiosną wg porad Franco i wyszło mu to na dobre Zagęścił się dość ładnie, szkoda, że nie mam odpowiedniego zdjęcia z ub roku celem porównania. Garnet jest podwyższany, w środku krzaczka umieściłam taki patyk ogrodowy i lekko pociągnełam część gałązek na drucikach. Teraz już znów nabrały takiego opadającego kształtu i drzewko jest wyższe
Hortki patyczokowane przezemnie w ub roku już kwitną. Sadzonek nie miałam wiele, ale ta co jest prezentuje się super. W sumie fajnie jakby została na tej wysokości to byłoby bosko
Tegoroczna samosiewka werbeny, agapanthus w niebieskiej donicy oraz czekam na jeżówki, niby cieplej u nas, a jednak chyba we Wrocku lepiej jest
Kasiu tak - to hosty Patriot. W tym roku wyjątkowo urosły po gnojówce z pokrzywy. Poczęstowałem tym specyfikiem między innymi hortensje Limelight. Liście jak nigdy duże ale kwitnienie opóźnione. W tamtym roku o tej porze już tak kwitły.