Szalejesz z tymi odcieniami różowego, bardzo mi się kompozycja podoba, ta fuksjowa barwa....to krwawnica? i ten najintesywniejszy kolorek, czy to jakiś rozchodnik?
Wczoraj zrobiłam zdjęcia na mojej trzeciej rabatce, takiej przejściowej. Posadziłam na niej wszystkie tegoroczne wysiewy: byliny i jednoroczne. Dla wiekszości bylin to miejsce przechodnie, dlatego że wysiewałam je w mieszankach kolorów, np. krwawnik pospolity. Teraz już wiem, które jak kwitną, będę uzupełniać nimi inne rabaty. Zresztą dalie z nasion i cynie to też była wielka niewiadoma co do kolorów, podobnie szałwia powabna czy ostróżki. Mam więc bardzo kolorowy mix. I nawet zaczyna mi się podobać.
A ja się wahałam między berberysem (ja ma bagatelle) i stipą a berbrysem i hostami ... i wybrałam to drugie ... choć jest to średnio rozsądne z tym, że ja mam rozmieszczone je nieregularnie w falę
Ślicznie to u Ciebie wygląda
Upolowałam wczoraj w szkółce rudbekię Cherry Brandy na moją ognistą. Ciekawe, co w przyszłym roku wyrośnie z jej nasionek. Muszę koniecznie sprawdzić.
Padało wczoraj u nas, więc sesja z kropelkami.