Danusiu a jak sadzisz takie dekoracje tymczasowe? Tzn bawisz się w przesadzanie do większej donicy np. cyklamen z bluszczem, czy wkładasz obok siebie w tych donicach od razu ze sklepu tylko tak żeby nie było widać plastikowych doniczek, żeby potem też łatwiej wymieniać?
Napatrzyłam się na różne dekoracje i postanowiłam mamie zrobić ,,zimową" niespodziankę na oknie, tylko jeszcze obmyślam strategię
Przepiękne te wianki, nie moge się napatrzeć......
Muszę napisać Danusiu,że ta czerwień bardzo, bardzo pasuje do Twojego ogrodu zwłaszcza teraz w okresie Świątecznym, mimo,że sama osobiście nie przepadam za czerwienią to uważam, że u Ciebie wygląda wspaniale i myślę,że mogłoby być więcej takich krwistych akcentów..
Pozdrawiam
Fajny pomysł z warsztatami dla dzieci, widziałaś jak Mati robił z chęcią. był wszak blisko przy nas.
Zrobisz lampiony? czy wianki? Witek tak się rozochocił, że też kupuje materiały i będzie ozdabiał dekupażem wszystkie nalewki (znaczy butelki) Mus szukać serwetek "owocowych". mam więc znowu wyzwanie, serwetki tematyczne
Przypomniało mi się, że widziałam serwetki ogrodnicze z konewkami i strzyżeniem bukszpanów. To kolejne emocje przy przerzucaniu serwetek, znajdzie się, czy nie?
Tak , widziałam ..... zaczął na początku mi pomagać .... widziałam jaką ma ochotę na zrobienie własnego ... fajnie , że mu to umożliwiłaś .....
Kuba zaprosił w zeszłym roku koleżankę na malowanie pierników świątecznych ....Nakupowałam kolorowych ozdób cukierniczych wraz z kolorowymi lukrami .... Pędzle w dłonie i szło jak burza
Dlatego tak sobie teraz pomyślałam , że skoro dorośli mają tyle frajdy z klejeniem ozdób to dzieciaki tym bardziej Myślałam bardziej o stroikach ale lampionki będą również nie lada atrakcją .....
Zobaczę co uda mi się zakupić ..... A pomysł z ozdobieniem butelek na nalewki ... rewelacja ..... Serwetki ostatnio kupowałam w AlmiDecor ... było w czym wybierać
Witam niedzielnie wszystkich zaglądających. Dzisiaj było minus 4, ale śniegu nie ma
Wystawiłam wianek na stół, żeby zrobić zdjęcia. Wianek a w zasadzie dwa wianki prawie identyczne zrobiła Hania.
Mam pytanko techniczne, czy wszystkie ozdoby są klejone, czy przytwierdzane drucikami?
Robię listę wiankowych zakupów.
Druciki takie cięte się przydają, bo do naturalnego materiału (świerk) słabo się klei, lepiej przymocować drucikiem. Np. bombki. Ale niektórzy robili wszystko na klej.
Fajny pomysł z warsztatami dla dzieci, widziałaś jak Mati robił z chęcią. był wszak blisko przy nas.
Zrobisz lampiony? czy wianki? Witek tak się rozochocił, że też kupuje materiały i będzie ozdabiał dekupażem wszystkie nalewki (znaczy butelki) Mus szukać serwetek "owocowych". mam więc znowu wyzwanie, serwetki tematyczne
Przypomniało mi się, że widziałam serwetki ogrodnicze z konewkami i strzyżeniem bukszpanów. To kolejne emocje przy przerzucaniu serwetek, znajdzie się, czy nie?
Odmiana Pendula nie każdemu się podoba, czasem smętnie wygląda. Jakby co - możesz posadzić normalne świerki serbskie. Będą szły do góry.
świerki serbskie Pendula -przynajmniej te które widziałem na żywo były chyba najmniej smętne w porównaniu z innymi pendulowatymi iglakami, mimo zwisających gałęzi końcówki podnosiły się im zadziornie do góry,
na zdjęciach widziałem też pokręcone smutasy ale wydaje mi się że to nie były serby lub celowo (przypadkowo?) tak prowadzone
jałowiec Horstman ten to jest dopiero smautas a wieczorem może nieźle przestraszyć