Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród Sylwii od początku cz.II 18:02, 02 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajny pomysł z warsztatami dla dzieci, widziałaś jak Mati robił z chęcią. był wszak blisko przy nas.

Zrobisz lampiony? czy wianki? Witek tak się rozochocił, że też kupuje materiały i będzie ozdabiał dekupażem wszystkie nalewki (znaczy butelki) Mus szukać serwetek "owocowych". mam więc znowu wyzwanie, serwetki tematyczne

Przypomniało mi się, że widziałam serwetki ogrodnicze z konewkami i strzyżeniem bukszpanów. To kolejne emocje przy przerzucaniu serwetek, znajdzie się, czy nie?

Tak , widziałam ..... zaczął na początku mi pomagać .... widziałam jaką ma ochotę na zrobienie własnego ... fajnie , że mu to umożliwiłaś .....
Kuba zaprosił w zeszłym roku koleżankę na malowanie pierników świątecznych ....Nakupowałam kolorowych ozdób cukierniczych wraz z kolorowymi lukrami .... Pędzle w dłonie i szło jak burza

Dlatego tak sobie teraz pomyślałam , że skoro dorośli mają tyle frajdy z klejeniem ozdób to dzieciaki tym bardziej Myślałam bardziej o stroikach ale lampionki będą również nie lada atrakcją .....

Zobaczę co uda mi się zakupić ..... A pomysł z ozdobieniem butelek na nalewki ... rewelacja ..... Serwetki ostatnio kupowałam w AlmiDecor ... było w czym wybierać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:02, 02 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witam niedzielnie wszystkich zaglądających. Dzisiaj było minus 4, ale śniegu nie ma
Wystawiłam wianek na stół, żeby zrobić zdjęcia. Wianek a w zasadzie dwa wianki prawie identyczne zrobiła Hania.

Oniemiałam z wrażenia
Trzeba zacząć od początku - powitanie 17:58, 02 gru 2012

Do góry
Margi wkleiłam Twoje rybki w wątku, tutaj nie kontunuuj, bo będziesz miała dwa wątki
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 17:51, 02 gru 2012

Do góry
Zaglądam, a nóż widelec pistolet pokazałaś, a tu śliczne grudniki.
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 17:49, 02 gru 2012

Do góry
Możesz próbować, ja też zmieniałam jedna bombka klejem, druga drucikiem. Przyznam, że klejem jest wygodniej.
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 17:46, 02 gru 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Mam pytanko techniczne, czy wszystkie ozdoby są klejone, czy przytwierdzane drucikami?
Robię listę wiankowych zakupów.

Druciki takie cięte się przydają, bo do naturalnego materiału (świerk) słabo się klei, lepiej przymocować drucikiem. Np. bombki. Ale niektórzy robili wszystko na klej.

Ogród Sylwii od początku cz.II 17:44, 02 gru 2012

Do góry
Fajny pomysł z warsztatami dla dzieci, widziałaś jak Mati robił z chęcią. był wszak blisko przy nas.

Zrobisz lampiony? czy wianki? Witek tak się rozochocił, że też kupuje materiały i będzie ozdabiał dekupażem wszystkie nalewki (znaczy butelki) Mus szukać serwetek "owocowych". mam więc znowu wyzwanie, serwetki tematyczne

Przypomniało mi się, że widziałam serwetki ogrodnicze z konewkami i strzyżeniem bukszpanów. To kolejne emocje przy przerzucaniu serwetek, znajdzie się, czy nie?
Soliter - drzewo iglaste na środek trawnika? 17:34, 02 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Odmiana Pendula nie każdemu się podoba, czasem smętnie wygląda. Jakby co - możesz posadzić normalne świerki serbskie. Będą szły do góry.

świerki serbskie Pendula -przynajmniej te które widziałem na żywo były chyba najmniej smętne w porównaniu z innymi pendulowatymi iglakami, mimo zwisających gałęzi końcówki podnosiły się im zadziornie do góry,
na zdjęciach widziałem też pokręcone smutasy ale wydaje mi się że to nie były serby lub celowo (przypadkowo?) tak prowadzone
jałowiec Horstman ten to jest dopiero smautas a wieczorem może nieźle przestraszyć
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 17:06, 02 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sebek jaki skupiony nad trzecim wiankiem.

Sebciu, a jakie będziesz robił?

Jeszcze nie wiem - chyba z jodły czy świerka na podkładzie ze słomy - zobaczę co będzie
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 16:45, 02 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajne zdjęcia Syla, bardzo się cieszę że jednak masz cosik

Ciężko było oderwać się od zabawy .... ale jednak cosik się udało pstryknąć
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 16:20, 02 gru 2012

Do góry
Fajne zdjęcia Syla, bardzo się cieszę że jednak masz cosik
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 16:20, 02 gru 2012

Do góry
Witek na stanowisku pracy ......

Właścicielki pięknych ogrodów wykonanych przez Gardenarium

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:19, 02 gru 2012

Do góry
Dzięki Wam za spacery po moim ogrodzie w realu i w necie

Czerwień zwłaszcza teraz rzeczywiście pasuje do tej spokojnej zieleni
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 16:08, 02 gru 2012

Do góry
Sebek jaki skupiony nad trzecim wiankiem.

Sebciu, a jakie będziesz robił?
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 16:01, 02 gru 2012

Do góry
Kochani, usuwam to zdjęcie z wiankiem nad głową. To zbyt poważne dla mnie i nie chciałabym być obiektem z aniołem w tle.
Liczę na zrozumienie
Nalewka zdrowotna z korzenia imbiru 15:56, 02 gru 2012

Do góry
Nalewka z korzenia imbiru

W szczelnie zamkniętym naczyniu macerować w ciepłym miejscu przez miesiąc - 25 g zmielonego lub poszatkowanego na małe kawałki imbiru i 5 g kardamonu, zalanych litrem wódki (&0%) zrobionym ze spirytusu.

Przygotować syrop z 1/2 l wody, torebki cukru waniliowego i 20 dkg cukru. Spirytus przefiltrować przez bibułę filtracyjną i wlać do gorącego syropu. Odstawić na 3 miesiące w szczelnie zamkniętych butelkach.

Działanie bakteriobójcze, likwiduje nudności i mdłości, leczy zaburzenia trawienne powodowane małym wytwarzaniem soków żołądkowych. Pomaga w leczeniu przewlekłego zapalenia jelit i wzmacnia żołądek. Poprawia apetyt, działa rozgrzewająco i pomaga przy likwidacji bólów głowy

Pić 30 kropli na niewielką ilość wody lub cukru kilka razy dziennie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:35, 02 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też i nie zawaham się tam jechać jak trzeba - to nawet w marcu

Ja również ech już nie byłem tam ponad miesiąc :/ a w marcu będę z pewnością wybiorę się na zwiady w poszukiwaniu wiosny i kwitnących cebulowych.
Ech wiosenne myśli chodzą po głowie, a dziś czekamy jak na wyrok, bo jutro podobno zima
Jak widzę wczorajsze spotkanie było świetnym lekarstwem na tą przygnębiajaca porę roku a równiez dało poczuć już zapach Świąt
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:13, 02 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witajcie po nowemu, znaczy w nowym wątku Sylwii, a Seba na pewno śpi, przecież jakby nie spał, to już by wklejał zdjęcia.

Jakbyście wklejali to na dekoracje też dobra? Będzie wszystko w jednym miejscu

dokładnie tak .... oczywista oczywistość , że we właściwym miejscu .....
Witam wszystkich! 13:07, 02 gru 2012

Do góry
Ja też witam i czekamy na zdjęcia, bo zima idzie. Czas na więcej kwiatów na Ogrodowisku
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:05, 02 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Syla, to teraz napisz co powiedział M?

A wiesz , że czekał na mnie a myślałam , że będzie smacznie chrapał ..... Szczęśliwy ,że dotarłam cała ....nie bez powodu wpisał mi we współrzędne "dom" prawidłowe dane co bym bezpiecznie do domu i nigdzie indziej Teraz już wie , że z moją nawigacją teraz wszędzie i bez niego i to go najbardziej martwi ....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies