Powstała w mojej głowie pewna koncepcja ale chciałam się poradzić.Myślę o tym,żeby obciąć od dołu gałęzie tym świerkom,które stoją przed domkiem.Kilka osób mi to na działkach podpowiadało ale się zapierałam.Teraz chyba zmienię zdanie,ponieważ trawa w poblizu nie chce rosnąć,poza tym siedząc na tarasie,który będzie zupełnie nie widzę rabat,trochę mnie to denerwuje..a z drugiej strony daja te drzewa trochę prywatności..doradzcie proszę bo łatwo obciąć,gorzej przywrócić stan poprzedni
Kolor się pojawił u pierwszej jeżówki. Pisałam już kiedyć. Z biedronkowych jeżówek, których miałam chyba z 40 - wyszły dwie. Resztę dokupiłam jako sadzonki i pdzieliłam. Wszystkie powoli rosną.
Zachwyca mnie twoja opwiesc, tyle ciekawych rzeczy od razu podobne kotki leca i u nas, ale to zwykle europejskie orzechy, choc wielgachne rosna. Czyli hednak trafilam, tak myslalam, ze cos na rzeczy z tymi orzechami. Masz swietnych gosci, choc wiewiory wasze potrafia byc dokuczliwe, za to koliberek, marzenie. A wiek piwoni daje do myslenia, pozdrawiam Aga
P.s. piwonie zbyt krotko, moze ze 3 orliki, ze 3 piwonie i liliowce. Albo jakies 2 roze?
Jaki nawóz ? Do trawnika. Każdy ma swoje preferencje.
Jaki siewnik ? własne ręce, ale jeśli nie umiesz ? z tym się nikt nie rodzi, tego się trzeba nauczyć i spalić kilka trawników
Siewnik taki - ręczny
Na terenie Polski przyjmuje się dawki wody na trawnik:
- gleba gliniasta 3 l/m2 w początkoweje fazie wzrostu, potem mniej
- piaszczysta 5-6 l. W zal. od rejonu Polski, czasem nawet 7
To trzeba określić we własnym ogrodzie na przykładzie obserwacji i cienia lub słońca. Pomacać, zainteresować się, odkopac na brzegu, zobaczyć a nie jakie? ile i dlaczego. Ucz się, obserwuj tak jak ja przez te 40 lat ogrodowania
Zraszacze wynurzeniowe TORO, ale są też inne aby nie amatorska Gardena.