I moja nowa rabata w tej okolicy ( musiałam usunąć trawnik z uwagi na problem z koszeniem), na razie roślinki małe, ale myślę, że za rok efekt murowany ( 3 gatunki traw, 2 małe Renhy, berberys Natasza, wśród nich rozrzucony jastrzębiec plamisty)
Jasne plamki na ziemi to opadające z derenia podsadki
To moja miniaturka, pieknie się ma. Idzie czwarty liść i piąty też leciutko wypuszcza, ale nafajniejszą niespodzianką jest maleństwo z boczku po malutku, po cichutku i hop, hop jestem tu!
Dzieki waszej pomocy , mój trawnik wyglądał do pewnego czasu nawet dobrze ale jak dzis scielam na krótko i nagle pojawiły sie takie o to plamy i tak sobie czytam porady i albo brakuje mojemu azotu albo wody ?! I tak proszę o poradę znowu bo ze mnie taki ogrodnik ze głowa mała ))) właściwie zrobiłam juz wszystko i powoli sie poddaje
buziaki przesyłam i dziekuje.
Witam czy nie orientuje się ktoś czy to normalne u tego klonu że liście zaczynają mieć takie czerwone wybarwienia bo pierwszy miesiąc miał ładne zielone liście z czerwonymi paznokciami jak na zdjęciach w necie a teraz robią się takie czerwone wybarwienia w necie takich liści nie zauważyłem?
Ewuś, moje piwonie miały dużo pączków, ale niestety część uschła, chyba nie z mojej winy, bo dobrze były podlewane. Kilka zostało i ładnie się rozwija - może będą kwiatki? Te na zdjęciu rosną w donicy na tarasie - powinny być amarantowe