Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:24, 07 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

W takim otoczeniu to bym posiedziała na tarasie Przepiękny masz ogród.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:18, 07 lip 2015

Do góry
Miłego dnia wszystkim życzę
i mimo że lubię ciepełko mam nadzieję że dziś będzie ciut chłodniej niż wczoraj

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:17, 07 lip 2015

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:16, 07 lip 2015

Do góry
I mój grajdoł na tarasie hahahahahahaha

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:15, 07 lip 2015

Do góry
I pierwsza malwa

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:14, 07 lip 2015

Do góry
Kwitnie mi pierwszy groszek - rany jaki mam zapach - jak w perfumerii

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:13, 07 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
zadołowana szałwia chyba tam zostanie na zawsze

i to samo chyba kostrzewa sina od sasiadki z ktora nie wiedziałam co zrobic a rozłazi się tak że postanowiłam ja dac do donicy coby była grzeczna...tez chyba zostanie wiedziałam ze to połaczenie koloru jest zacne ale rzeczywistośc przerosła moje wyobrażenie co do tego duetu

Fajnie to sobie wymyśliłaś
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:13, 07 lip 2015

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:12, 07 lip 2015

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:11, 07 lip 2015

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:10, 07 lip 2015

Do góry
Kilka fociszy z wczoraj

Początki zmagań 07:09, 07 lip 2015

Do góry
I jeszcze one są cudowne
Początki zmagań 07:07, 07 lip 2015

Do góry
zaczyna kwitnąć
Początki zmagań 07:06, 07 lip 2015

Do góry
nowa piękność
Angielski ogród - chciałabym... 02:29, 07 lip 2015

Do góry
Witaj
Monika76 napisał(a)
A teraz UWAGA co to jest?

to porasta dość duże place mojego przyszłego "trawnika" . Ja wykopuję a to rośnie, no po prostu horror.

Kiedyś pytałaś o to "coś". Ta paskuda niszczy mój trawnik i jest to: jastrzębiec kosmaczek (z rodziny astrowatych). Ma kłącza, które wczepiają się w trawnik i szybko ukorzeniają. Lubi gleby suche i nasłonecznione.
Dwa lata temu go czymś zwalczyliśmy. Niestety w zeszłą sobotę znów zobaczyłam tego nieproszonego gościa na naszym trawniku.
Pozdrawiam
Hania
Dwa ogrody 02:22, 07 lip 2015

Do góry
Karola, Renia, Ewo, Krysiu, wszystkie krwawniki w odcieniach różowości do białego wysiewałam w ubiegłym roku z nasion, szybko urosły i kwitły jeszcze w tym samym sezonie, szybko się rozrastały i już jesienią wymagały podziału, bo za gęsto posadziłam. Na suchej glinie są niższe, w okolicy róż dużo wyższe, dokładnie tak, jak określa to Mała Mi

kępa delikatnego pomarańczu to niedawny zakup, właśnie się z lekka ugotowały, ale dadzą radę, tylko je przyciąć trzeba
Karola, Krysiu, to dwa kolory, trafił się czerwony zakosiłam panu roślinę mateczną prawdopodobnie przeznaczoną do sadzonkowania, ale skoro nie protestował ma je w doniczkach, ale sadzoneczki takie sobie
o odmianę mogę się dopytać

rosną jeszcze dwie sadzonki żółtego, ale wolno się zbierają, bo małe pozyskane późną wiosną, mam nadzieję, że zakwitną
dziś poprosiłam o kepkę kwitnących z tego samego miejsca, by mieć pewność, że to na pewno te, które chcę

Pytasz Ewo,czy są żywotne?
te różowe na pewno, żółte również, natomiast o nowych wypowiem się w przyszłym roku rozrastają sie szybko i można je śmiało mnożyć, a z trwałością to pewnie tak jak wszystkie byliny, odmładzać trzeba
żółte obserwuję w sobie znanym miejscu od kilku lat i radzą sobie wyśmienicie, bez zbędnej troski i zabiegów

Pszczółko
, na poprzednie pytanie odpowiem jutro
Aniu Monte, o knautii post wyżej
Basiu, ożanka kwitnie u mnie co najmniej od dwóch tygodni i nie zamierza przestać
Nasiona mam oczywiście od Vivy
chyba masz rację, że ożanka kwitnie dłużej niż przetaczniki, lepiej też sobie daje radę bez wody, minusem jest jej wiosenne przemarzanie, ma też chwilę, kiedy wygląda nie najlepiej po zimie, ale w sumie szybko się zbiera
dla tych co czytają napiszę, że wysiana wzeszła mi bez problemu i w dużych ilościach
Dwa ogrody 01:41, 07 lip 2015

Do góry
Dorota123 - dziekuję za zdjęcia, starałam się nie wchodzić w obiektywy, ale jednak ogrodnik bystry jest i nic oraz nikt mu nie umknie
ten powojnik rośnie u mnie od ubiegłego roku, to inspiracja z ogrodu Vivy, jest piękny, mam nadzieję, że połączy się z New Dawn

malkul, fotki pochodzą ze spotkania u Vivy "Kolorowy ogród na piasku", niestety, ani moje umiejetności, ani aparat nie oddaje piękna tego ogrodu, natomiast inni goście zrobili to znakomicie

Miro
, wobec tego szkoda, że Cię nie było
knautie mam dwie, wysoką z nasion od AgnieszkiW, niską białoobrzeżoną zakupioną w tym roku na targach; widziałam ją też u Vivy
Agnieszka pisze, że rozsiewa się bardzo, u mnie lepiej rośnie w suchym miejscu;
druga roślina ma tworzyć zwartą dużą kępę, ma krótkie łodyżki z kwiatkami i jaśniejszy odcień, jest nieco wrażliwa, można ja okryć na zimę, zobaczymy, tutaj z nasion
Dwa ogrody 01:04, 07 lip 2015

Do góry
Jak większość walczę z suszą. Straty są. Jeden z buków ma sparzone liście, prawdopodobnie spryskany wodą niechcąco przez sąsiada , bylinom podsychają liście od dołu, pysznogłówki atakuje mączniak, niektórym różom żółkną liście, młode byliny po prostu są ugotowane pomimo podlewania bez moczenia liści
pszczoły są w każdym miejscu z wodą, nawet ptaki daleko nie odlatują widząc człowieka, tylko obserwują, aż się odejdzie..
Czekam na deszcz i ochłodzenie, bo dziś zagrzmiało gdzieś daleko i spadło kilka kropli,
wcześnie rano podlewam w starym ogrodzie, wieczorem w nowym
a jak wracam do domu, to w kranie pusto

uruchomiliśmy dawno nie używaną studnię, ale wodę trzeba roznieść, ręce bolą od konewek
w najgorszej sytuacji są rolnicy...

Karola
Zawitko, lubię kolory
rozark- kusisz
Zielona, Ty już zauroczyłaś się bylinami, u mnie młode rabaty, ale są takie magiczne chwile, dla których warto je sadzić, przenosić, mnożyć, pielić, przycinać i ściągać nowe
fotki może były, może nie

Prawie - jak ogród 00:39, 07 lip 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Jednak forum baaardzo motywuje
Migawki z rana...

Stipa - potwór...

O matko, a ja się martwiłam, ze niższa jest od lawendy. co to za rok będzie
edit: one pożarły buksiki
Dobranoc Beatko. Nogi odpoczęły?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 00:08, 07 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)

W tle budy, już przeniesione do innego kojca (na kamienne obrzeże nie paczymy !! )

No co Ty.... Patrzymy na ten bujny, buchający zielenią bluszcz

Ciekawe, czy moje jukki, kiedys tak pięknie zakwitną.
Dobranoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies