Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 18:07, 05 lip 2015

Do góry
duecik

Elficzka

Pat

NN

Bonita Renaissance

Rhapsody in Blue
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:53, 05 lip 2015

Do góry
Kasia no właśnie kwiatki
dzisiejsza zdobycz

Ogród Mirelli 17:46, 05 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Trochę hortensji ogrodowych. Dlaczego się przebarwiają na niebiesko? W ubiegłym roku były podsypane nawozem niebieskim czy on jeszcze działa?
Kilka krzaków ma bardzo duże kwiaty

Może działac jeszcze i dokad bedzie działał beda sie przebarwiac. Moje hortensje prawie uschły choc podlewam kazdego dnia ale ziemia piaszczysta wszystką wodę szybko przepuszcza.
Ogród wśród pól i wiatrów 17:41, 05 lip 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)

Ewelina, co do tych jeżówek, to u mnie też takie powykręcane, nie wiem o co im chodzi, ale mam nadzieję, że się sprostują , jak u Ciebie I sucho nie mają, też sprawdzałam.

Co do drzew... owszem, brzozowy gaj ma być. Kiedyś próbowałam to jakoś zwizualizować
Stare zdjęcie, ale wiadomo o co chodzi mniej więcej.

Szczerze mówiąc nie myślałam o lasku w ramach działki, bo do prawdziwego mam 10 minut przez pole Tam za tymi drzewami co je powyżej widać w tle, w lewo i już jest las Ale... hmm.. jakby się nad tym głębiej zastanowić. I tak chce posadzić 10 serbów na dole, od grabów poczynając. Może to więc być początek. Zobaczymy

Właśnie a'propos bliskości lasu - masz zająca Wczoraj do mnie przylazł

Widzisz go?? Zlewa się z podłożem, tylko uszy wystają

Ogród wśród pól i wiatrów 17:25, 05 lip 2015

Do góry
Atena napisał(a)

Witaj Jolu Ślicznie u Ciebie. Wszystko takie przemyślane i konsekwentnie sadzone.
Widoki masz obłędne! Jak się wprowadzicie to nic tylko siedzieć na tarasie i upajać się krajobrazami. Co byś nie zrobiła i tak będzie pięknie w takim klimacie
I u Ciebie to wszystko tak szybko rośnie.... Powiesz mi co to za roślina w nóżkach kulek bukszpanowych ?

Hej Atenka Dzięki za dobre słowo. Z tą konsekwencją i przemyśleniem to u mnie różnie bywa, nieraz wsadzam i wysadzam po parę razy A co do widoków .. u Ciebie też piękne. O murkach nie wspomnę, rewelacyjne macie!! A my nie musimy na taras wychodzić, bo wielkie okno z salonu jest właśnie na Tatry i na panoramę NS Wg mnie najlepiej to wygląda zimą A w nóżkach bukszpanowych kulek jest runianka Pozdrawiam i dorzucam coś takiego chłodniejszego ... na dzisiejsze upały

Pomóżcie wyczarować mi ogród 17:10, 05 lip 2015

Do góry
Ola, Kosolka halo !!! Jesteś ?
Twoje tawułki mają grube, zdrowe łodyżki i będą kwitnąć Już niedługo Jak się cieszę Cmok,cmok

Pomóżcie wyczarować mi ogród 17:08, 05 lip 2015

Do góry
Mam jeszcze trochę kolorków czekających na pojawienie się
Floksy, Jeżówki, Liatry, Hortensja Limelight

Początki mojego ogródka. 17:08, 05 lip 2015

Do góry

Jurajski Ogród 17:05, 05 lip 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
leniwe popołudnie...

[

To jest widok nierealny.. .. tak pięknie nie może być bez fotoszopa.
Wiem, że realny, ale jakby mnie wiedziała to bym nie uwierzyła..
Chwasty w trawniku 17:05, 05 lip 2015

Do góry
miałam sporo perzu w trawniku, teraz przy czestym koszeniu jakby znikł. Tzn po skoszeniu do tej pory widać było, że rośnie dużo szybciej od trawy. Pojawiły się za to w miejscu perzu żółte plamy - jak przyjrzeć się bliżej są to takie zamarłe jakby trochę zdrewniałe łodyżki. Pytanie czy może to być pozostałość po obumierającym perzu. Jak to usunać z trawy, czy samo obumrze i sie rozłoży... strasznie ciężko to wyrwać, jest bardzo mocne, nawet jak chcę urwać przy ziemi, nie mówiąc już o wyrwaniu korzenia (dodatkowo wrośniety w siatkę).

Na pewno nie jest to wyschnięta trawa - ta właściwa, gdzie niegdzie mi wyschła i mam porównanie, jest nadal delikatna, a tu strasznie twarda i okragła w przekroju - taka łodyżka, nie płaska trawa.
Ogródek Niny 16:46, 05 lip 2015

Do góry
Wylinialy trawnik
Wiecej tu wszystkiego innego niz trawy.
Ogródek Niny 16:42, 05 lip 2015

Do góry

widok ze schodkow
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:41, 05 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Focia dedykowana BOGDZI

I w nosie mam zarzuty, że szerzę prywatę

Dzięki za ślicznego chłpczyka i taka prywata mi sie bardzo podoba, jaki on szcześliwy, cudny. Widzę ze woda sie leje.A patrzac na inne zdjecia nie masz juz prawa narzekac na prace w ogrodzie jak masz takiego pomocnika , nie dosc że rozkoszny to jeszcze zna sie na kazdej dziedzinie ogródkowej pracy.Cudne zdjecia . Gosci tez obejrzałam , miło pewnie było bo i malutka dziewusia zawitała, widzę że myślisz o przyszłosci wnusiaBuziaki dla Was i Terci którą wypatrzyłam gdzies na zdjeciu.
Patrze jeszcze na Muminka ,miał byc szczesliwy i widac ze jest.
Ogródek Niny 16:38, 05 lip 2015

Do góry
Ławeczka i dzisiejsze zdobycze na poduchy nie patrzymy
Róże pachnące 16:36, 05 lip 2015

Do góry
bardzo mocno pachnie i bardzo ładnie róża Astrid Gräfin von Hardenberg

mam ja posadzoną w przedogródku, czuć ją na chodniku i w pokoju po otwarciu okna, zdrowa ale tworzy po deszczu mumie

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 16:29, 05 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Wróciłam, kicha. Nic nie kupiłam
Dopiero się rozkładali, stoisk z roślinami jak na lekarstwo.
Krysia kupiła 2 Leosie (po 10 zł, bez metek)

Kasiu, mam namiar na gościa który ma Marie Curie (po 10 zł) nie miał ze sobą - jak chcesz podjadę któregoś dnia i kupię (blisko Łasku, Łopatki)

Krysia z Leosiem, obok Kronprinzessin Marie na którą miałam ochotę ale się walnęłam po łapkach

Ha ha i ja mam Leosie Karola dzieki za pomoc w wyborze i zapraszam na lody a Gabi do obejrzenia kurek- zlobek,przedszkole i studenty
Ogródek Niny 16:24, 05 lip 2015

Do góry
Teraz rabata bylinowa najwieksza

Ogródek Niny 16:14, 05 lip 2015

Do góry
Jablon kwiecista posadze zamiast krzewuszki bialo-rozowej na najwiekszej rabacie bylinowej. Po lewej stronie.
Dwa ogrody 16:04, 05 lip 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

rozark, fragmencik dla Ciebie

widoczek piękny

ja zostawiam coś na pokuszenie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 15:59, 05 lip 2015

Do góry
trochę wam po przynudzam Nostalgią kwiaty ma na szczycie, wygląda jak bukiet w wazonie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies