Kochani wrzucam zdjęcie problematycznego miejsca. Musieliśmy powycinać spod iglaka, gdyż był cały suchy, igły były wszędzie a związku z tym ze to jałowiec to strasznie kolily. Mój MŻ tak lubi ta roślinkę, ze nie pozwolił wyciąć całości zdjęcie w trakcie prac, dolne gałęzie całkowicie suche zostały wycięte, ziemie pod spodem wyrównamy. Planuje wysypać ładnie korą, jednak chciałabym posadzić tam coś co poprawi choć trochę wygląd tego miejsca. Czy w takim cieniu coś urośnie ? Bardzo Was prosze o porady co by tam zasadzić
Witam Was ponownie
Pisałam niedawno o naszym sianiu trawki, chwale sie zdjęciami od razu po posianiu i dzisiejszym wyglądem, tak jak obiecywałam. Trawka w poniedziałek bedzie pierwszy raz koszona, musimy naostrzyć noze kosiarki. Niestety jak widać na zdjęciach nie jest ona za gęsta, choć siane było siewnikiem w ilości zgodnej z zaleceniami producenta. Co teraz Waszym zdaniem powinnismy zrobić ?
Klamociara ze mnie wyszła...Aniupiwonii mam 27 sztuk
Nie musi, mam piwonie w półcieniu i radzą sobie doskonale
wyżej jedną z nich pokazałam, ta malinowa, a mam też w totalnym słońcu i też sobie radzą, jak raz posadzona, oby nie za głęboko i nie ruszana, będzie rosnąć i kwitnąć kilkadziesiąt lat, ta biała wyżej, u jednego faceta 50 lat rosłą, dostałam kawałek.
to rabata ze 104 kwitnącymi naparstnicami
oprócz nich wiele innych tu roslin, mnóstwo róż, które zaczynają i piwonii itd
w innym miejscu, tu 24 kwitnie, córka jako miarka wysokości
powoli wszystkie róże odpalają
To i ja poproszę o poradę. Chcemy posadzić tutaj magnolię (nawet zrobiliśmy już przymiarkę - jest wkopana w doniczce, na pierwszym planie ). Brakuje nam tylko pomysłu, co dać na jej tło. Może 2 klony Esk Sunset a może katalpy, po 1,8m? Rabata południowo-zachodnia. Cały dzień operuje słońce
A może zupełnie coś innego? Czekamy na Wasze propozycje. Proszę nie sugerować się nasadzeniami - są tutaj tymczasowo.
Pachnie cudnie i wygląda też
w czwartek u Ewci byłam i oto ona, kusiciel w pełnej krasie
podziwiałam też jej raj różany, pachnący
oliwnik
moje piwonie z kleksem
i rabata na której królują piwonie, irysy i naparstnice, oprócz tego róże, gożdziki, liliowce, no misz!
na tej rabacie jest 104 kwitnących naparstnic, policzyłyśmy z córą