Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:22, 26 lis 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:21, 26 lis 2012

Do góry
Dzisiaj w ogrodzie słonecznie, biało i czysto, a to wszystko za sprawą 16 cyklamenów - miniaturek
Sztuka po 6 zł. Niewielki wydatek a jak cieszy Ciekawa jestem, kto powtórzy mój pomysł?

Dodam, że smutno bez Irenki i Waligóry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:15, 26 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, miło Cię oglądać po powrocie w dobrym humorze, ale żeś taka wytrwała i do nocy siedziałąś, to bym nie pomyślała, nigdy chyba Cię nie widziałam tak późno

A teraz o ogórasach - Witek je ma w studni u mamy czyli mojej teściowej i jak ma chętkę to ciągnie za sznurek i butlę przywozi. Twarde ale na mój gust za dużo przypraw, czegoś za dużo. Witek mówi, że idealnie

A ja właśnie wróciłam ze spotkania i porobiłam trochę słonecznyc fotek - ogród po Irence i Waligurze tęskni i ja też Pozdrawiam Was i wszystkich , których ta wizyta i relacja wprawiła w dobry nastrój. Jakbyście mieli niedosyt fotek to pełna relacja znajduje się u mnie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=913

Bolała mnie głowa, synuś znalazł miejsca na samym śmigle, warczało i drżało i nie mogłam usnąć, bo Waligóra padł zaraz!

To masz super z ogórasami nigdy takich nie jadłam, a właśnie takie twarde bardzo lubię
czyli i u ciebie dziś słoneczko, super! zaraz obejrzę fotki
było wspaniale
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:10, 26 lis 2012

Do góry
Zamieszczę, jeszcze wulkan wujka witka też, tylko trochę czasu złapię. Przepisy wypróbowałam w zeszłe święta i stąd już je umiałam Zaryzykowałam z sałatką z gruszkami ale nawet na drugi dzień dobra była
Ogród Sylwii od początku :) 13:05, 26 lis 2012

Do góry
Nazwa nie musi być nowa, może być po prostu część II Pozdrawiam i o dziwo Wicio ostatnio też taki deserek zrobił
Nawierzchnie z odzysku 12:54, 26 lis 2012

Do góry
Pokaż te kafle, a należy je układać na piasku.
Aukuba - Aucuba 12:53, 26 lis 2012

Do góry
Nie, przede wszystkim miseczniki. Są groźne dla tej rośliny.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:48, 26 lis 2012

Do góry
Irenko, miło Cię oglądać po powrocie w dobrym humorze, ale żeś taka wytrwała i do nocy siedziałąś, to bym nie pomyślała, nigdy chyba Cię nie widziałam tak późno

A teraz o ogórasach - Witek je ma w studni u mamy czyli mojej teściowej i jak ma chętkę to ciągnie za sznurek i butlę przywozi. Twarde ale na mój gust za dużo przypraw, czegoś za dużo. Witek mówi, że idealnie

A ja właśnie wróciłam ze spotkania i porobiłam trochę słonecznyc fotek - ogród po Irence i Waligurze tęskni i ja też Pozdrawiam Was i wszystkich , których ta wizyta i relacja wprawiła w dobry nastrój. Jakbyście mieli niedosyt fotek to pełna relacja znajduje się u mnie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=913
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:37, 26 lis 2012

Do góry
Pszczółko - "Erecta" też polecam no i Helmond Pillar i Red Pillar - czerwone.

A z żółtych ostatnio spodobała mi się i sadziłam 'Sunsation' fajny jest też "Tiny Gold".

Dziękuję wszystkim za miłe wpisy - to równoważy cały stres jaki co jakiś czas dopada
Kondziowy Ogród :) 11:01, 26 lis 2012

Do góry
Krys napisał(a)

Kondzio, znalazłam w zdjęciach warzywnik

projekt superowy

u mnie ogród to nawet w połowie nie wygląda tak schludnie jak ten warzywnik
Mi tez się podoba chciałbym osiągnąć wygląd takiego warzywnika

Mam zdjęcia dokładne wszystkich szczegółów nasadzeń. Przygotuję w warzywniakach plan i te drobiazgi
Hip hip hura ale sie cieszę

A jakie są wymiary całego ogrodu ? Oj podoba mi sie ten pomysł mam duzo miejsca jeszcze niezagospodarowanego moze ....
Ja mam 18 arów działki
Kondziowy Ogród :) 11:00, 26 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wymiary mogą być dowolne, ścieżka szer. minimum 70 cm.
Dziękuje Danusiu że podpowiadasz bo jeszcze nie mam od ciebie żadnych opisów tego warzywnika ale i tak jeszcze ich nie potrzebuje będę potrzebował na wiosnę bi i teraz przecież nie będę tego robił
Ogród niby nowoczesny ale... 09:33, 26 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Bardzo to ładne, a z lampami nie musisz kombinować, zamotuj lampy ukryte z w ziemi, ja je nazywam tubami.

Tutaj jest ładna i tania

http://www.tomix.pl/p/pl/227450/nautic+round+227450+-+spotline.html

Hmm...wiesz co wcale się nad takimi lampami nie zastanawialismy...cały czas szukam stojących...Ale moze to dobry pomysł??

Ja sobie nie wyobrażam koszenia i slalomu między lampami, a tuby ułatwią to wszystko. Muszą być idealnie w linii zamontowane (pod sznurek)

Koszenie trawy to zajęcie mojego M. Ja (wstyd się przyznać) kosiarki nie miałam w rękach...to jego hobby Te druty wystają juz 2 lata i jakoś M nie narzeka na nie przy koszeniu hehe.
Bardziej się chyba skłaniam ku reflektorkom bo chciałabym aby oswietliły mi podjazd i roslinki..wiec jedne byly by skierowane w jedną stronę a drugie w odwrotną. Kabli jest zapas więc mogę je przysunąc bliżej roslin i nie bedzie problemu z koszeniem...
Zastanawiam się tez czy zamiast tej lini falowanej nie zrobić prostej....
Przyjazny ogród 07:02, 26 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A można uaktywnić inne linki np. do zewnętrznej galerii, czy czasem regulamin tego nie zabrania.

Nie można linków zewnętrznych, tylko link w podpisie do wątku o ogrodzie.

Dziękuję za informację W takim układzie postaram się sporą grupkę fotek, którą pragnę pokazać, sukcesywnie wkładać na strony forum.

Aukuba - Aucuba 06:32, 26 lis 2012

Do góry
Jeśli będzie marzła, a zdolność regeneracji/wypuszczenia nowych pędów zachowa, to mi to wystarczy - będzie na pierwszym planie. Mam wrażenie, że w gruncie zachowuje się podobnie jak mahonia na Podkarpaciu - marznie, brzydnie, po zimie wypuszcza młode pędy i wygląda okazale.

Gardenarium napisał(a)
Zimą z pomieszczeniach jest problem, aukubę atakują szkodniki.

Podejrzewam, że mączliki. Przechowuję w szklarni wodne subtropikalne, to mam z tymi szkodnikami częsty kontakt, ale i z grzybowymi chorobami też. Ja mam jeszcze jeden fajny sposób , aby od wniesienia roślinki utrzymać w dobrej kondycji - oprysk bioseptem co kilka- kilkanaście dni, oczywiście nie całą zimę, zazwyczaj jedna seria. Hiacynty wodne świecą się jakby je olejem pomalował. Piszę to, bo myślę, że aucube też można tak traktować.
Pszczelarnia 22:28, 25 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rosa rugosa hmmm. Czy za wysoka?

Czy na skarpę czy ekran przy kompoście?

Danusiu, miło Cię widzieć!

Na skarpę poszła już róża. Chodzi o ten pas wzdłuż strumienia na naszej linii brzegowej za kompostownikiem. Kompostownika nie widać z ogrodu tylko od strumienia, skarpy właśnie. Nie jestem w stanie tam mieć żadnej rabaty, ale coś musi dać nam zasłonę od strumienia tutaj.
Pszczelarnia 22:22, 25 lis 2012

Do góry
Rosa rugosa hmmm. Czy za wysoka?

Czy na skarpę czy ekran przy kompoście?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:21, 25 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Doniczka z motywem lawendy - ładna seria na stół i do ogrodu

Danusiu wspaniała jest twoja gościnność.A jak patrzę na ten różany kubeczek na dłoni to sobie myślę.....ty masz "serce na dłoni" i dlatego ludzie tobie podobni lgną do ciebie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:20, 25 lis 2012

Do góry
A dziś w długoterminowej pokazywali za tydzień spadek temp i mrozy
Ogród niby nowoczesny ale... 22:19, 25 lis 2012

Do góry
Mam tylko takie

Przyjazny ogród 22:15, 25 lis 2012

Do góry
Mariusz napisał(a)
A można uaktywnić inne linki np. do zewnętrznej galerii, czy czasem regulamin tego nie zabrania.

Nie można linków zewnętrznych, tylko link w podpisie do wątku o ogrodzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies