Dziewczynki moje kochane, bardzo dziękuję za słowa otuchy. Czekam na urlop jak na zbawienie, wtedy troszkę podgonię. Za dwa tygodnie przychodzą murarze to ściągamy jeszcze materiały. Zawrót głowy można dostać.
Coraz więcej rózyczek kwitnie.
Witam wszystkich! I proszę o pomoc: co zrobić z tym koszmarkiem? Rabata półokrągła ma około 2x2 m, prostokąt z trawą ok. 3x4m. Drzewo i krzew po prawej zostają, a co z resztą? Na początek zależy mi na podpowiedziach jak zaaranżować tę przestrzeń, jaki układ wytyczyć - w drugiej kolejności co posadzić. Miejsce raczej cieniste, ale naprzeciw głównego wejścia do domu, więc zależy mi, żeby było ładnie. Z góry dziękuję.
Niwakowo-klonowy gąszcz świeżo po postrzyżynach. Oczywiście na ziemię nic nie rozłożyłam i sprzątania miałam co nie miara. Ale tak to jest jak wpadnę w ferwor walki z nożycami w rękach... Mózg automatycznie się odłącza.
ja mam taką zwykłą, różową, bez nazwy kupowałam korzonki w woreczku
w ubiegłym roku już kwitła, ale ciągle mieszkała w doniczce i tydzień temu poszła do gruntu
mam 3 łodyżki
w zeszłym roku na 1 łodyżce było 7 kwiatków
tak wyglądała
Ponudze znów zdjęcixmi - należę bowiem do tych, który lubia swój ogród - niedoskonały, niedokończony ale lubię i uwieczniam. (na chwasty nie patrzeć, bo dużo ostatnio padało i wyrywać nie było jak)
Swany na przedpłociu pod lipami daja radę choc rosna w cieniu - po jesiennej przeprowadzce zapowiadaja ładne kwitnienie. Bluszcz tez sie przyjął.
Buziak wielki - jak wielkie sadzonki.. po prostu szok ... już posadzone, podlane i czekam.. piszą, że to długo kwitnie to może jeszcze w tym roku kwiatka zobaczę Do towarzystwa dostała wiązówkę bulwkową Pół brzozy wiązówka, pół różowe cudo
Witaj Ewa co do powojnika to też go polecam ale nie chmurka jak pisze Tesia ale chmura, u mnie zasłania sąsiada to tylko kawałeczek, a jest na całym boku ogródka pozdrówka