I na dobranoc kolejna hortensja, która z donicy trafiła do ogrodu, zakwitła dopiero w tym roku... i nie była nawożona a jest blado- niebieska... tylko ma 50 cm a perovskia ma 1,2 m....
Róża posadzona w zeszłym m-cu jak parkowa NN (trzy szt.)czy ktoś może ją zidentyfikować??? Ja jakos nie potrafię
W ogr. bot. nie mają nazw a chciałabym wiedzieć co ona za jedna
Wielkie dzięki. A już tak dzisiaj myślałem żeby je przesadzić, ale skoro twierdzisz, że dają radę w pełnym słońcu to zostaną. Na razie poobcinałem prawie wszystkie liście i praktycznie ich nie widać, martwi mnie jedynie fakt, że młode listki które wychodzą też łapią poparzenia. A ile czasu będzie potrzebowała na zadomowienie się na nowym stanowisku?
No cóż, rysować myszka to ja nie umiem, a skaner nie działa. Nie wiem na ile czytelne będą moje wypociny.
Żółte- Jałowiec Golden Carpet przewieszający się z murku
Zielone kule- Danica
bordo- berberys Admiration
za nim coś o kolumnowym pokroju- no właśnie co?
Pomiędzy kulami wiosną czosnki, później jakieś trawy.
W to wszystko chciałabym wplątać byliny, żeby była zmienność cały rok.
i to samo chyba kostrzewa sina od sasiadki z ktora nie wiedziałam co zrobic a rozłazi się tak że postanowiłam ja dac do donicy coby była grzeczna...tez chyba zostanie wiedziałam ze to połaczenie koloru jest zacne ale rzeczywistośc przerosła moje wyobrażenie co do tego duetu
Basiu różyczka to okrywowa, nie pachnąca Charming Cover (Poulharmu).
Faliste ograniczenie wykończone będzie podobnie jak skalniak cegłą na płask, po których jazda kosiarką nie jest problemem.
A widziałaś, zakwitła moja/Twoja Ożanka.