"Śmiać się często i szczerze. Zyskać szacunek mądrych ludzi i podziw dzieci. Zasługiwać na dobrą ocenę uczciwych krytyków. Cierpliwie znosić zdradę fałszywych przyjaciół. Doceniać piękno.
Znajdować w bliźnich to, co najbardziej wartościowe. Pozostawić po sobie świat nieco lepszym – czy to w postaci zdrowego dziecka lub alejki w ogródku.
Mieć świadomość, że choćby jedna istota ludzka odetchnęła lżej dzięki temu, iż my istnieliśmy na tym świecie.
Na tym właśnie polega sukces"
- Emerson
Przepisy to poprosimy na Ogrodowej kuchni, co jesteście takie chitre? Też chcemy widzieć co było w MENU ?
Danusiu, Aniu asc, Julita - przepis obiecuję wkleić jutro, bo mam go na kompie w pracy. Jeśli lubicie Pizzę Hut - to jest "Tagliatelle Molto Bene" tylko w wersji sprzed ponad roku - z szynką parmeńską, bo teraz tną koszty i dają zwykłą i już nie jest dobre...
A czy masz zdjęcia o okrywaniu ? Bardzo by się przydał ten sposób w nowym wątku.
Na pewno można ten sposób wykorzystać także dla innych nie zimujących.
Zimą
kopczykują, nie pamiętam czym, następnie okrywają ją workami 80l wypełnionymi liśćmi i całość owijają folią bąbelkową.Zwiedzając ogród wczesną wiosną zastałam gunnerę jeszcze okrytą, ale otwartą, włożyłam rękę do środka, pod folię, było tam gorąco jak w szklarni. Także okrycie pozostawiają długo.
Piszesz o sposobie okrycia w Ogrodzie Botanicznym w Wrocławiu, a tak okrywana jest w Bolestraszycach - druga strona Polski