Na obecnym tulipanowcu to teraz widać jedynie przekwitnięte resztki. Nowe kwiaty powstają na tegorocznych przyrostach i są wielkie, nie sposób ich przegapić choćby miał być tylko jeden. Należy zajrzeć od dołu, z zewnątrz może być ukryty kwiat w liściach.
Specjalnie poszłam na balkon sprawdzić ile ich było i myślę że z dwieście sztuk.
Na obecnym tulipanowcu to teraz widać jedynie przekwitnięte resztki, ale Irenko, ten wiek to już naprawdę dobrze wróży i kwiatów spodziewaj się już w następne lato. One powstają na tegorocznych przyrostach i są wielkie, nie przegapisz choćby miał być tylko jeden.
Specjalnie poszłam na balkon sprawdzić ile ich było i myślę że z dwieście sztuk.
Danusiu, no o co Ty nas podejrzewasz??? Brakuje wśród nas takiej choć jednej sztuki, co by naprawdę lubiła robienie zdjęć - wtedy rzeczywiście już od progu by o tym pomyślała
Nie przejmuj się, bukszpany szybko reagują na wszelkie braki lub szkodniki i zmieniają kolor, albo dostają kropek itd. Teraz to już nic im nie rób, ale wiosną jeśli rosną w ubogiej glebie, dopsyp icm próchnicy, albo podlej dolistnie Florovitem i doglebowo też.
Obserwuj czy nie mają szkodników.
Po przycięciu i wypuszczeniu nowych liści roślinki pokryją się nowymi przyrostami i będą wyglądały ładnie.
A mnie się zdaje że to nie gadulstwo tylko celowe działanie hehe, No jakże tak można? toż o tym to się myśli od razu na progu
Danusiu, uwierz mi, że nie; ja się zbierałam do Wieloszki w 10 minut, wcześniej byliśmy z wnusią w parku i tam robiłam fotki i w tym tempie zbierania, karmienia małej, zupełnie zapomniałam!!
i potem jak byłyśmy wszystkie i doszła nowa osoba, my nie znałyśmy Moniki na żywo..to już z głowy wyleciało, i to jadło co chwilę nowe na stół wjeżdżało i tak wyszło; obiecuję, że się nie powtórzy, będę za to odpowiedzialna i choć 3 fotki będą, gorsze lub lepsze
Ja też zawiedziona z powodu braków w fotkach Chociaż jedno obowiązkowe w ogrodzie szkodaaaa
Danusia, no widzisz jak to jest, gdy Ciebie zabraknie, ot gaduły roztrzepane jesteśmy!!!
poprawę obiecujemy
kurcze, runda w ogrodzie była i piękne brzozy i trawy w tle i wielgachne lawendy i piękne geometryczne rabaty
buziam
Opowiadanie nie zastąpi oglądania No ja nie mogę, nie pomyslałyście o Nas