Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od ogrodu do łąki i stawu 16:24, 11 maj 2015

Do góry
I ostatnie dni tulipanów
Ogród z łezką II 16:23, 11 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Szatan! to nazwa pasuje

Pasuje
Rośnie ciągle, zdjęcie z wczoraj

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:22, 11 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To dobrze, że dżdżownice.. wczoraj upierdutałam dwa chrząszcze majowe na działce.. czekać tylko na pędraki... jakby koziułek było mało.. trawnik w placki i zasychający ....
Ale mnie już nic nie zdziwi.. ogrodnik cały czas jest na wojnie... i kiedy ja podleje te nicienie??? Leża w lodówce.. i marnują się..

Dla Ciebie hosty.. bo kukliki tyle razy wstawiałam, że już nie pasuje .

Piękne lilaki masz
I te hostki cytrynowe, co to za odmiana??
widzę kielichowiec ci kwitnie.
mój od dwóch lat. młody po posadzeniu po zimie podmarza.Potem odbija.
W tym roku już myślałam,że mi padł całkowicie.
W sobotę już miałam ochotę wywalić go, bo miejscówki szkoda,a tam przesadzić hortensje dębolistną.a ja patrze o on znowu odbija.wypuszcza mniumnie listki.no i zostawiałam go.ale znowu kwiatu to ja u siebie nie zobaczę (
Początki w Kruklandii 16:22, 11 maj 2015

Do góry
Donice...
Chociaż raz na froncie ładne kfiotki mam

a na tarasie jeszcze bida... ale latarenka jest Sama jestem w szoku

Rozpoznawanie wrzosowatych 16:19, 11 maj 2015

Do góry
Witam, może ktoś pomoże w identyfikacji tego Rh... miał być Erato ale z całą pewnością nie jest - obok ten większy to Erato i ten maluszek niewiele ma z nim wspólnego
Jest u mnie drugi rok, prawie nie rośnie.. ale myślę że raczej taka jego cecha ... rh obok rosną dość intensywnie...

Początki w Kruklandii 16:17, 11 maj 2015

Do góry
Ostatki tulipanów

Od ogrodu do łąki i stawu 16:16, 11 maj 2015

Do góry
Z dalszej perspektywy wygląda to tak
Od ogrodu do łąki i stawu 16:06, 11 maj 2015

Do góry
I jeszcze coś zupełnie nowego, tegorocznego, żeby być już na bieżąco
rabata po lewej powstała 3 tygodnie temu, widać to po "żywopłocie" bukszpanowym, który jeszcze nie wygląda jak powinien ale sadzonki produkcji własnej, więc na efekt trzeba poczekać.

wcześniej to miejsce nie było zagospodarowane i rosła tam bezładnie forsycja

- tu już po pierwszych pracach

Może niedoskonały ale..... 16:04, 11 maj 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Misiu też chcę więcej hortensji ogrodowych na tarasie, tanie nie są, ale to całe lato piękne z nimi jest
Ogrodowe i tarasowe widoczki przepiękne, wracacasz już do nas...czekam na twoje róże
Całuję i pozdrawiam

Miło mi,że ktoś na mnie czeka
Boję się ogrodowych po kilku klęskach.Teraz jak wiem,że dobrze zimują w piwnicy to nie mówię nie. Róże już niedługo,sama jestem niecierpliwa
a tymczasem
czas bzu- ten pospolity nie ma sobie równych.Zapach w całym ogrodzie

kwitnie szczodrzeniec

paprocie po deszczach wybujały

piwonie czekają na swój czas

Jednym słowem Maj
Moja działka na Dębowym Lesie 16:02, 11 maj 2015

Do góry
Takie oto trzy rabaty nowe w weekend powstały u mnie.
To dzieło moje i męża Uff,,Piątek i sobota.
Trawa wybrana na taczkę , wywieziona przez męża.Obtoczona kamieniami nowymi.

Jeszcze 4 - hortensja tez otoczkę z kamieni dostała i sąsiedztwo żurawek i liliowców.Wreszcie hortensje ni będą podłamywane przy koszeniu.Są w rabatach!!
Pomyślałam,że jak lilie jeszczebędą jakieś w ogrodowym to dokupię i tam dosadzę.A może jarzmianki ?? , bo żadnej nie mam

i bukiecik dla was kwiatuszków ze skraju lasu- lepnica dwupienna

Moja działka na Dębowym Lesie 15:53, 11 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
muszę się zainteresować powojnikami, bo teraz kwitną, a tulipany się kończą
one całe lato kwitną?
jak to jest z nimi?

Małgosiu teraz to tylko kwitną powojniki z grupy atragene. ale nie długo zaczną wielkokwiatowe.I te zależnie od odmiiany kwitną różnie i ( dlatego mam rożne ) przez lato, do jesieni

Moja działka na Dębowym Lesie 15:50, 11 maj 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zdjęcia jak zwykle piękne, pytałaś co to za roślinka co teraz kwitnie na biało. To jest gipsówka wieloletnia, u mnie całe łany teraz kwitną.

Dzięki za informacje co do białej roślinki.Mam czasami coś co nie znam nazwy.A lubię wiedzieć co mam
Tulipankowe chyba końcówki kwitnień

Moja działka na Dębowym Lesie 15:46, 11 maj 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)
Jak zwykle przychodzę po porcję makro- Non stop kolor u Ciebie i wszystkie kolorki cudne ....no może poza tym czerwonym na ostatniej fotce

Miło mi ,że do mnie przychodzisz.A ja po prostu lubię makro .więcej i dokładniej widać
Tak, poskrzypka liliowa nie jest mile widziana w ogrodzie.Sama się wprasza, nie wiem po co
Ale zamiast makro dla ciebie moja Fiona
Gunnera - parzeplin 15:37, 11 maj 2015

Do góry
Witam. Teresa zdięcie młodego odrostu przy pąku i cała roślina.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 15:36, 11 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
i moj wczorajszy, calkiem przypadkowy zakup
szczepiona na ok 130 cm robinia włochata

myslę nad miejscem...nie wiem jak duza moze byc korona ?

Kawał pracy zrobiłaś ściółkowanie trawą jest ok, drugim rozwiązaniem może byc sadzenie roślin zadarniających robinia jest sliczna, pilnuj korony, bo ma tendencję do łamania się
Nasz przydomowy ogródek 15:30, 11 maj 2015

Do góry

kostrzewa super wygląda, a tulipanów nigdy dość fajne połączenie paproci, irysów i floksów i chyba druga wersja z żagwinem
Borówcowy raj 15:27, 11 maj 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)

Jak w parku przypałacowym...
Musiałam cofnąć aż do kwitnącego sadu.. bo przypomniałam sobie, że zapomniałam na ten spektakl zajrzeć
Czasem słońce czasem deszcz 15:27, 11 maj 2015

Do góry
Pozdrawiam zaglądających- Asia, MAD i Joasia-

poza roślinami tzw. ozdobnymi i nieozdobnymi rabaty zdominowały grzyby
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:25, 11 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Lubię zdjęcia gdzie mogę zobaczyć szerszy obraz ogrodu. Leżaki dalej mnie prześladują albo mam takie szczęście, że wszędzie je widzę

Powtarzam się kolejny raz ale ogród masz wspaniały i chyba w całości oddaje Twój niepowtarzalny charakter i optymizm, którego osobiście bardzo Ci zazdroszczę

Polinko, wiesz, to różnie bywa, ale co będę tracić siły i zamartwiać się, jak na coś nie mam wpływu, to jak kopanie się z koniem
a za ogród dziękuję, powoli zbliżam się do swojego ideału, o ile po drodze nowy nie wymyślę
Uważam, że koniecznie musisz mieć leżak i z książką, bo wiem, że już masz, leżeć, czytać i kontemplować ogród
buczki w końcu coraz ładniejsze, choć to jeszcze nie do końca ich wybarwienie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:18, 11 maj 2015

Do góry
Wiunia....to wielki komplement, bardzo dziękuję nie martw się ruszą, jutro sfocę jak u mnie siewki wyglądają, zamiast ziemi jeden dywan werbeny, do wyplewienia

Kindzia...ogród, jak wszechświat, tylko w mikro rozmiarze, wszystko che żyć, przetrwać i wszystko walczy, a my nad nimi ale czy mocniejsi, wątpię
dalii nie siałam, posadziłam bulwy, jedna wylazła, juz się do niej dobrały, posypałam w koło kawą i na razie nie żrą więcej; kupiłam sobie bulwy dalii z czarnymi liśćmi, metkę wywaliłam nazwy teraz nie mam..
i załatwiłam 2 głogowniki na pniu, ale powoli odżywają te w gruncie mają się super, zaraz znowu cięcie, chyba dobiorę się też do laurowiśni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies