Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lawendowy zawrót głowy 15:14, 11 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Kasiu i wisienka dla Ciebie

Prawdziwa wisienka ...... na torcie

Jak werbena ?? Żyje, bo jak nie to dosyłam nową..
Mała Eleczka 15:08, 11 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Cudowne przyjęcie urodzinowe, bajkowe!

Doczytałam wszytsko, obejrzałam i sie zachwycam

Moja werbena też w gruncie przeizmowała a pomidorki mam takie same kupionego bazarku 2 maja

Pomidorki już mam takie

Tusiawka pewnie już ma czerwone
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:06, 11 maj 2015

Do góry
Kasya...nie pożałujesz, że na liście

Martek...ściskam, trzymaj się

Wilczyca...po deszczu następuje wyłażenie z ukrycia, dobry czas na walke u mnie coraz mniej nie na dziesiąt w zbieraniu, ale na kilka

hosty całe, bez dziur, tylko jakieś pojedyncze, a mam pełno host

te klony dokupię, bardzo szybko rosną, po 2 latach potroił objętość

trawy wyłażą coraz szybciej, czosnki tu prawie
z tych co zostały
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 15:04, 11 maj 2015

Do góry
Kasik napisał(a)

Buczek piękny! a te kolory i połączenia są odlotowe, bardzo mi sie podoba dobrze, że wybrałas ogród, łóżko niech odpocznie, cmokam Kasiu
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 15:01, 11 maj 2015

Do góry
potwierdzam, fiolet z zółtym
Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 14:59, 11 maj 2015

Do góry
Dziękuję za odpowiedzi. Zauważyłam jeszcze takie ciemne plamy z wgłębieniami na łodydze (przyjechała do mnie z oderwanym liściem, w przesyłce go nie było więc musiał być oderwany przed spakowaniem):

Boję się ją ciąć, jak jest zalecane w przypadku chorób, bo cała roślina ma ok. 20cm.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:56, 11 maj 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Tamaryszki mają swój czas. W połączeniu z kaliną prezentują sie cudnie, a U Ciebie Kochana są juz spektaklem. Ja zawsze na nie czekam. To takie "ulotne" drzewko- jak mgiełka- bardzo romantyczne.

Maj jest miesiącem, który zachwyca wieloma obrazkami i tak naprawdę nie wiadomo czym się upajać. A w ogrodzie dorosłym,to już jest jak psychoterapia.

Kasiu to prawda, ale chyba lubię każdy miesiąc w ogrodzie, nawet te, kiedy leniuchujemy
Gora dorosła, pozostałe nasadzenia 4 lata temu faktycznie romantyczne, takie śródziemnomorskie
kanty dalej nie zrobione

drzewiaste w pąkach
Malutki pod lasem 14:55, 11 maj 2015

Do góry

Wsadzone pomidorki, obok nich bazylia później selery, wszystko z mojej hodowli
Na końcu skrzyni dwa rzędy fasoli karłowej. Pod płotem jeszcze w tradycyjnym warzywniku wsiałam fasolę pnącą, mam nadzieję, że pójdzie po siatce.

Skrzynki rewelacja, lubię jak wszystko jest tak uporządkowane
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:49, 11 maj 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Pieknie! A ten tamaryszek jest po prostu nieziemski!
I jak ja uwielbiam duze drzewa w ogrodzie - pięęknieeee!

Dzięki Kasiu
połowa tamaryszków na sąsiedniej posesji, na razie nikt tam nie mieszka, nie wiem, co potem...
wczoraj miałam gości forumowych, na pamiątkę wspólna fotka z Ewą

a w sobotę wpadła Aga_pe i zostawiła taki śliczny aniołek, dzięki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:40, 11 maj 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości i dostałam oczopląsu, tyle barw i kształtów. Wiosna na całego u Ciebie.

Aniu, miło, że wpadasz dopiero się zacznie jeszcze zielono, tulipany kończą, ale tamaryszek i żurawki dają kolor
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:32, 11 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Przerwa na małą kawę po podróży i dzisiejsze zakupy od Stefana

Zakochałam się w Red Baronie

Śliczny i okazały jest ten Red Baron
A ja go sporo potrzebuję do rabaty brzozowej
... mogłabyś przesłać mi namiary ... i po ile?
Ogródek Iwony 14:30, 11 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
jestem za wersją MAD
jak nie 3 poduchy na różnych wysokościach to więcej tych kulek lub spodków

O, było mi trzeba Małgoś twojego głosu rozsądku.
Zatem ze stożka nici, z kulki nie bardzo, niwaki może być.
Wklejam jeszcze od MAD jej bonzaje:
MAD napisał(a)

...Pokazywałam te stare ale chętnie się pochwalę raz jeszcze. One były kształtowane przeze mnie od wielu lat. Ponad 10 na pewno. Jak nie 15. Było warto moim zdaniem. A ten nowy szarakuł to gwiazda w porównaniu z tym jak wyglądały kiedyś te dwa.

Zmieniłam mu też miejsce żeby miał od kogo czerpać dobre wzorce... Tam trochę rzuca się w oczy.

Wilcza Góra 14:30, 11 maj 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
zaraz po zimie chciałam się zabrać za szorowanie Fredki...teraz mam coraz większe wątpliwości...

może tak zostawić ?
może ten "ząb czasu" wręcz wskazany ?

...pomóżcie...

Bardzo podobają mi się te Twoje kolory, niby kolorowo,ale jednak bardzo konsekwentnie.

Dla mnie rzeźby powinny być nadgryzione zębem czasu, on dodaje im dostojności i wtedy się przenosimy do tych wiekowych ogrodów. Wypolerowana będzie wyglądać jakby tam ktoś 5min temu wstawił, a spatynowana jakby tam stała od zawsze.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:26, 11 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Bo my jak siostry

Przelatuję obrazki...nie komentuję bo walczę z czasem Ale Kindzie musiałam skomentować

U Ciebie maki ładniejsze niż u mnie, ale ja je wyciepałam na wygonki na rok w ciemne i mokre i nie podobało się to im

Tak, to kwiat słońca, u mnie te od ciebie, z Kanady i z nasion od dziewczyn, pełno wszędzie, trzeba przesadzać, ale też nie wyrabiam, tak się załatwiłam, ze obie dłonie uszkodziłam
oglądaj obrazki, to idzie szybko, a maj taki cudny
tymi fiołkami obsadzam miejsca, gdzie chcę zadarnienie mieć, są do każdego miejsca, a tych miejsc mam, ale i własny materiał

wisteria daje czadu, pachnie obłędnie
to jej czas

rzut z daleka
bo stale zbliżenia

idzie po drucie, już wie
Dzień dobry. 14:24, 11 maj 2015

Do góry
Witam wszystkich bardzo serdecznie! Od jakiegoś czasu śledzę forum i szukam inspiracji... Mieszkam w domku jednorodzinnym z niedużą działeczką (powierzchni działki 1000m2) już od kilku lat, mój ogród jako takko jest przemyślany i zagospodarowany, jednak chciałbym coś do niego dodać aby był jeszcze ładniejszy i miał smaczek. Na początek chciałbym prosić was o pomoc w zagospodarowaniu małego fragmentu działki przy ścieżce. W załączniku zdjęcie tego kawałka ziemi.

Ogród na piasku i z wielkim murem 14:23, 11 maj 2015

Do góry
Prace nad "Fabryką Compost Tea" trwają. Mój M. przyzwyczajony budować wielkie obiekty.
No to mam..

cdn...

Ogródek Iwony 14:23, 11 maj 2015

Do góry
Wklejam od MAD, żeby nie umknęło.
MAD napisał(a)
Ochłonęłam trochę, ... mogę Wam zdać relację z bukszpanowej akcji.

Rósł sobie pewien nieborak w przydomowym ogródku moich Rodziców. Rósł długo. Bardzo długo. Pamiętam jak jako dziecko obcinałam z małego krzaczka gałązki do święconki...

Rodzice się przeprowadzili, krzak został. Dzisiaj wrócił "do domu". Do mnie. Zobaczymy jak silną ma wolę walki. Przyjechał niestety z niewielką bryłą korzeniową ale może da radę.

Okazanie po przytaszczeniu. Możecie wierzyć lub nie ale za krzaczorem stoi dorosły mężczyzna.

Potem szukanie na szybko miejsca. Nie wiem czy miejsce trafione. Pewnie nie. Będę się tym martwiła jak krzaczor przeżyje.

Potem nastąpiło ostre cięcie bo na nic innego poza bonsaiem się nie nadawał. Ciekawe ile lat mu zajmie dojście do wyglądu zbliżonego do pozostałych 2 ogrodowych bonsaiów...

Muszę na spokojnie zastanowić się, które chmurki odgiąć, a które usunąć. Jest ich zdecydowanie za dużo ale na wariata wolałam nie wycinać...

Szkaradek mój...
Ogród na glinie 14:19, 11 maj 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Cudne żarówy! Świetnie kontrastują z cisem.

tylko ich prawdziwy wygląd jest taki

już pojawia się różowa kreska na liściach
a będą też kwitły
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:18, 11 maj 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Ale piękny gąszcz się wszędzie robi Irenko. Kiedy odpalanie imprezowni? Czy już było.

Tak Zbysiu, gąszcz i już powoli tylko oddaję rośliny, a niedawno miauczałam, że mało';
Jeszcze nie było, wiadome sprawy wstrzymały wszystko, ale będzietylko ciut opóźnione

na wprost Imprezowni, rodki pod murem, hosty, żurawki i hortensje całe w pąkach, te ogrodowe, azalie tez powoli

i wisteria w tej okolicy
Ogród na piasku i z wielkim murem 14:16, 11 maj 2015

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Witaj, nic jej nie jest, w tym roku wiele roślin później niż zwykle dostaje listki.
Pozdrawiam.

Dziękuję Bogusławie za wizytę i słowa pocieszenia.
Dzisiaj zrobiłam zbliżenie gałazki metasekwoji i nie za bardzo mi się to podoba.
Nie chciałabym jej stracić, dlatego prośba abyś się przyjrzał jeszcze raz.
Może jednak coś trzeba poprawić w jej kondycji.

Dla porównania tak wygląda modrzew

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies