Wilczyca...po deszczu następuje wyłażenie z ukrycia, dobry czas na walke u mnie coraz mniej nie na dziesiąt w zbieraniu, ale na kilka
hosty całe, bez dziur, tylko jakieś pojedyncze, a mam pełno host
te klony dokupię, bardzo szybko rosną, po 2 latach potroił objętość
trawy wyłażą coraz szybciej, czosnki tu prawie
z tych co zostały
Dziękuję za odpowiedzi. Zauważyłam jeszcze takie ciemne plamy z wgłębieniami na łodydze (przyjechała do mnie z oderwanym liściem, w przesyłce go nie było więc musiał być oderwany przed spakowaniem):
Boję się ją ciąć, jak jest zalecane w przypadku chorób, bo cała roślina ma ok. 20cm.
Kasiu to prawda, ale chyba lubię każdy miesiąc w ogrodzie, nawet te, kiedy leniuchujemy
Gora dorosła, pozostałe nasadzenia 4 lata temu faktycznie romantyczne, takie śródziemnomorskie
kanty dalej nie zrobione
drzewiaste w pąkach
Wsadzone pomidorki, obok nich bazylia później selery, wszystko z mojej hodowli
Na końcu skrzyni dwa rzędy fasoli karłowej. Pod płotem jeszcze w tradycyjnym warzywniku wsiałam fasolę pnącą, mam nadzieję, że pójdzie po siatce.
Skrzynki rewelacja, lubię jak wszystko jest tak uporządkowane
Dzięki Kasiu
połowa tamaryszków na sąsiedniej posesji, na razie nikt tam nie mieszka, nie wiem, co potem...
wczoraj miałam gości forumowych, na pamiątkę wspólna fotka z Ewą
a w sobotę wpadła Aga_pe i zostawiła taki śliczny aniołek, dzięki
Bardzo podobają mi się te Twoje kolory, niby kolorowo,ale jednak bardzo konsekwentnie.
Dla mnie rzeźby powinny być nadgryzione zębem czasu, on dodaje im dostojności i wtedy się przenosimy do tych wiekowych ogrodów. Wypolerowana będzie wyglądać jakby tam ktoś 5min temu wstawił, a spatynowana jakby tam stała od zawsze.
Tak, to kwiat słońca, u mnie te od ciebie, z Kanady i z nasion od dziewczyn, pełno wszędzie, trzeba przesadzać, ale też nie wyrabiam, tak się załatwiłam, ze obie dłonie uszkodziłam
oglądaj obrazki, to idzie szybko, a maj taki cudny
tymi fiołkami obsadzam miejsca, gdzie chcę zadarnienie mieć, są do każdego miejsca, a tych miejsc mam, ale i własny materiał
wisteria daje czadu, pachnie obłędnie
to jej czas
rzut z daleka
bo stale zbliżenia
idzie po drucie, już wie
Witam wszystkich bardzo serdecznie! Od jakiegoś czasu śledzę forum i szukam inspiracji... Mieszkam w domku jednorodzinnym z niedużą działeczką (powierzchni działki 1000m2) już od kilku lat, mój ogród jako takko jest przemyślany i zagospodarowany, jednak chciałbym coś do niego dodać aby był jeszcze ładniejszy i miał smaczek. Na początek chciałbym prosić was o pomoc w zagospodarowaniu małego fragmentu działki przy ścieżce. W załączniku zdjęcie tego kawałka ziemi.
Tak Zbysiu, gąszcz i już powoli tylko oddaję rośliny, a niedawno miauczałam, że mało';
Jeszcze nie było, wiadome sprawy wstrzymały wszystko, ale będzietylko ciut opóźnione
na wprost Imprezowni, rodki pod murem, hosty, żurawki i hortensje całe w pąkach, te ogrodowe, azalie tez powoli
i wisteria w tej okolicy
Dziękuję Bogusławie za wizytę i słowa pocieszenia.
Dzisiaj zrobiłam zbliżenie gałazki metasekwoji i nie za bardzo mi się to podoba.
Nie chciałabym jej stracić, dlatego prośba abyś się przyjrzał jeszcze raz.
Może jednak coś trzeba poprawić w jej kondycji.