Irenko, tam warto się wybrać bo to sympatyczne miejsce, ja bym chciała jesienią jeszcze zobaczyć ten ogród.
Nie wiem o jakie chodzi azalie te w japońskim? pewnie że wachałam i z daleka i bliska to pontyjskie ale nie wiem czy o te Ci chodzi
muszę u Ciebie te nabytki zobaczyć
u mnie będzie nowość.... malwa, ma być czarna, dostałam od Doroty nasionka, i mam 2 spore kępki i będzie w tym roku kwitnąć, co prawda nie zamierzałam mieć malwy ale zobaczymy jak będzie się miała - i cieszę się że zakwitnie
Gabrysiu to z tego wynika że ten źeleźniak dziwak. Moje mam jakby 3 sezon, sama wysiałam z nasion. Dałam jedną sadzonkę Dorocie i u niej idzie pęd z kwiatkami. Toż to ta sama hodowla - zaczynam byc mało cierpliwa
a jesli chodzi o znak firmowy to dobrze wiedzieć że donica, inni mają okna firmowe, szklarenki dobrze że choć donic u mnie nie brakuje
Tak jak widziałeś nie przygotowany był !!!!! a dziś to już lepiej wystarczy ściąć trawę i już inaczej, za chwilkę będzie sporo do cięcia.
Muszę szykować ogród na kwitnienie róż bo wtedy to nic robć nie będę tylko wąchać
i zapraszać
Ta azalia dziś wreszcie posadzona, jutro zrobię fotki bo Dzidka prosiła. Teraz w tym deszczu zapach mniejszy. Bardzo mi się podoba przed kwitnięciem bo ma lekko rózowe pączusie z zielonymi min listkami. Oby mi rosła.
Tu rośnie, a tą cudną hostę muszę stad wysadzić i szukam dla niej nowego miejsca - bardzo elegancka hosta
Mam podobny problem ... grab posadzony w tym roku, cieszyłam się że przyjęly się wszystkie drzewka a teraz to ?( mam coś do oprysku w garażu - jutro sprawdzę co to jest i czy będzie ok.
A ja mam tez mały krzaczek bo tnę mocno po kwitnieniu i to chyba było przyczyną kiepskiego kwitnienia w tym roku. Wycięłam w ub sezonie wszystkie kwiatostany przekwitłe i jeszcze z wysokości i się zbuntował więc teraz nie będę cięła i się zobaczy, za to mam masę odrostów których aż tyle nie miał i nie chce mi się tam nurkować
hosta dość późno się budzi, nie znam nazwy
za to ta róża była pierwsza
czosnek karatawski w duecie z seslerią
syropek sosnowy pierwszy raz próbuję zrobić więc trzeba nazbierać produktu