Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:21, 23 kwi 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
I to jest prawidłowe podejście do cebulowych

No ja myślę w ciągu tych 2 lat ponad 2 tys. posadziłam, co dało się, ale wykopywać, o nie
zresztą, jak pisałam, idę w hiacynty i narcyzy, cześć narcyzów zabieram z rodkowej rabaty, tulipany tez i dam na rabatę trawiastą z bukami tricolor, wiosną tam pusto długo, więc będzie lepiej, tylko na jesień jeszcze coś dokupię
teraz sadzę gotowe kwitnące hiacynty, w sumie 50 dosadziłam...oj pachnie na przemian z mahonią
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:20, 23 kwi 2015

Do góry
Trochę koloru

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:11, 23 kwi 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Podobnie jak Sebek nie wiem na czym oko zawiesić. Cudnie, kolorowo. U mnie maki rozlazły się po całej rabatce. A że korzenie mają chyba do samego piekła, to zostawiłem na 1/4 a resztę poczęstowałem Randapem. Tylko ciii bo Krysia o tym nie wie.

Krysi cicho sza, nic nie mówimy, ale żal, jeśli to z tych olbrzymich wschodnich, trzeba było miejsce może znaleźć? ze swoimi będę latać, bo za gęsto mam wszędzie, jedyny plus, nie mam chwastów, nic nie pielę

szaleństwo tu będzie na wisterii, pąków tyle, że jestem w szoku, nawet na drucie, będą girlandy, pierwszy raz aż tyle, choć rok temu tez było super; ona już ma tak z 10 lat, konary potężne i bardzo wysoka, coraz trudniej z cięciem

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:07, 23 kwi 2015

Do góry
To ja dziękuję za możliwość
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:04, 23 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie wiem na czym oko zawiesić, wszystko cudowne! Ale połączenie hiacyntów i żonkili powaliło mnie na kolana - bendem zgapiać, jak nie zapomnę jesienią

Cieszę się, że się podobazgapiaj
mnie olśniło tu i nie tylko, po cięciu trawek, że pusto i mam miejsce na sadzenie, ale jesienią tego nie widać, więc jeżdżę po okolicy i wykupuje resztki hiacyntów i żonkili, fioletowe tu, a na gazonową białe i różowe, ale to wciąż mało, może na giełdę skoczę i coś znajdę, będę mieć na jesień z głowy, a wiosną zakwitnie
na razie tu jest 65 żonkili i 20 hiacyntów
szkoda, że nie kwitną teraz te fioletowe rh- Alfred

a w pobliżu żagwiny, hakone i sasanki, chyba te żagwiny nie na długo, Misia na nich poleguje, znalazła poduszeczki
Kostrzewa sina - Festuca glauca 13:04, 23 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Za wcześnie na wysiew kostrzewy, ona lubi słońce, wschodzi po 2-3 tygodniach a sadzi się ją na miejsce stałe latem. Spokojnie sobie wysiejesz później.

Kupiłam tę trawkę. Jest zielona i soczysta. Czy można już ją wsadzić do ziemi?

Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:55, 23 kwi 2015

Do góry
I ostatnie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:52, 23 kwi 2015

Do góry

To z sypialni, widzę magnolię sąsiadów
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:51, 23 kwi 2015

Do góry

Widoczki z góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:49, 23 kwi 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, pięęęknie masz

Dzięki Agnieszko w tym roku naprawdę moja wiosna podoba mi się
namawiam cię na te botaniczne, są cudne i do srebrzystości lawend i firletek i berberysów fajnie pasują, a tak przy okazji to może ciut skoryguję kształt Admiration, kulki nie widzę
tulipan botaniczny LITTLE BEUTY i BAKERI LILAC Wonder
mam tu pełno siewek rudbekii, muszę eksmitować, tylko gdzie
na tej rabacie są; lawendy, liatrie białe i fioletowe, dzwonki białe i fioletowe, maki, perovska i czor wie, co jeszcze

pełno tulipków też tu, jak sadziłam, nie było firletki, teraz w duecie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:48, 23 kwi 2015

Do góry
Tutaj też wylądowały trzy rozplenice. Posadziłam między kulkami

Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:47, 23 kwi 2015

Do góry
A teraz takie tam
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:46, 23 kwi 2015

Do góry
Tu zaznaczyłam miejscówki

Mała Eleczka 12:38, 23 kwi 2015

Do góry
noemi napisał(a)
Też proszę może być u mnie

aga_pe napisał(a)
Aga, czytałam u Madzi, że masz zdjęcia brzóz ze szkółki. Proszę o fotorelację

Dzięki Kamili pojechałam do szkółki. Właścieciel był bardzo miły. Pokazał mi nawet swój ogród mimo że przyjechałam 10 minut przed zamknięciem
Duży wybór grabów prowadzonych na szpaler i brzóz. Na resztę nie zwróciłam uwagi, bo czasu nie było.

brzozy, 3 rzędy do wyboru ( na tych na 1 zdjęcieu widniała cena 30 zl)

Ogród w cieniu brzozy 12:37, 23 kwi 2015

Do góry
Przemku, no nie ogarnięte, kompostownik zapełniony, następny jeszcze nie zwolniony, jeszcze zostały kupki suchego do uprzątnięcia. Poprzestawiałam też trochę roślinek, brzegi rabat nie zakończone, powolutku byle do przodu. I czekam na te piękności.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:33, 23 kwi 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Ale zakupy! Pokaż Gosia po posadzeniu i lecę do tego Bylinowego Raju zobaczyć czy maja Mirning Light.

Po posadzeniu mało co widać ale proszę

Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:28, 23 kwi 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kolejna mistrzyni upychania? A myślałam, że to Ela Gierczusia ma ten tytuł, teraz widzę, że walka między wami trwa na...rośliny Gosieńko, pokaż dokładnie, gdzie te buczki wsadziłaś?

Proszę bardzo

Drugi tuWidać patyczek.
Ogród wyrozumiały 12:28, 23 kwi 2015

Do góry
Mam jeszcze takie miejsce do zagospodarowania ,wystawa południowo zachodnia

wiem,że grzywy z trawy są piękne
Póki co spadek jest tam tak, jak wskazuje strzałka czerwona ale myślę aby dosypać ziemi tak, jak pokazuje strzałka fioletowa.

Koncepcja była taka aby zrobić obwódkę z berberysu Nana,ponieważ, co zaraz pokażę, na lewo też jest ten berberys i by nawiązywało , a w środek róże Fairy ...?????

Teraz ALE..idąc w prawo mamy skarpę obsadzoną jałowcami..

I co radzicie??? Proszę o Wasze rady ,uśmiecham się do Was szeroko
To tylko początek...drogi do marzeń 12:07, 23 kwi 2015

Do góry
Magnolia

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:00, 23 kwi 2015

Do góry
Witajcie

Przeglądam te forum od dłuższego czasu. Jestem pod wrażeniem pomysłowości w projektowaniu rabat. Piszę do Państwa z prośbą w pomocy urządzenia mojej rabaty. Jest to niewielki skrawek 3,5 x 2,0 metra w części wschodniej domu. Słońce tam pojawia się od południa do wieczora. Podobają mi się berberys admiration i hortensja bukietowa "Bobo". Ze względu na ograniczony wybór w pobliskim centrum ogrodowym zakupiłam 4 szt. berberysu i jedną hortensję. Proszę o pomoc zaprojektowaniu mojej rabaty i ewentualnie jakieś sugestie dotyczące zakupu innych gatunków roślin, żeby wkomponować pomiędzy zakupione przeze mnie roślinki. Wspomnę, że mieszkam w północno - wychodniej części Polski i muszę brać pod uwagę mroźne zimy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies