Tak róże dopiero zaczynająna szczęście. Wczoraj przeszła burza, ale wichury nie było w mojej miarce wiadrze napadało ok 4 cm.
Aniu mam kilka rodzajów kocimiętki. Ta najwyższą nie znam nazwy przycinam od dwoch lat w połowie maja i wtedy skracam te długie pędy. Już teraz zaczyna ładnie kwitnąć tylko nie jest wysoka.
Następnie mam perrsan blues i kat's pajamas te są niższe bardzo gęste. Kat's pajamas jest ładniejsza ma niebieski kolor i kwiaty na łodygach od samej ziemi. Persians... Raz ładna ma odcień kwiatu wrzosu.
Jeszcze raz pokaże fotki jakie są różnice.
Wysokość ok 35-40 cm
Co chwilę coś mnie dzisiaj odrywa od wstawiania zdjęć
Kolejny dzień bez słońca ale duchota była wczoraj straszna, potem burza w okolicy ale bez deszczu...
Skarpa i w tle bramowa. Ładne światło było ale ciężko złapać na zdjęciu. Drzewko to tulipanowiec Edward Gursztyn. A świeci na bordowo czeremcha Colorata
Przytarasowe róże, rosną dwa kolory ale w tym roku się nie zgrywają
Frontowa, zaczynają powoli przetaczniki dlugolistne Marietta
Bosko
Ten bodziszek jest taki ładny u mnie też na rabacie się zagnieździł
Parzydła cudne są jak kwitną, szkoda że za krótko, piękne tło mają
Ta rabata z goździkiem i dzwonkiem jaj łąka super wygląda
Jak tam remonty u Was, nam to bardzo wolno postępuje.
Bardzo mi się podoba ta mała różyczka w donicy, taka kompaktowa, napakowana ale mimo to sztywno trzyma kwiat.
No tośmy się dogadały Szkoda że nie znasz odmiany, łatwiej mi kupić sobie coś jak wiem co, niż robić zamieszanie. Spróbuję zatem ustalić wg zdjęcia, może taką znajdę
Dzięki
I jeszcze Lykkefund, no cudo. Moja to miniaturka przy twojej