Miejski ogródek przy mieszkaniu na parterze
20:33, 21 kwi 2015
Może mi pomożecie? Zastanawiam się nad kształtem i doborem roślin na małą rabatę (długość ok 5 m) wzdłuż ogrodzenia z sąsiadem. Nie chcę robić donic itp., które pozwolą sadzić większe rośliny. Wymyśliłam, że odgrodzę rabatę niską palisadą, która ułatwi koszenie i pozwoli dosypać trochę ziemi (zakupiłam w Biedronce takie plastikowe coś i teraz żaluję bo wygląda to bardzo sztucznie i jeszcze ten "najazd dla kosiarki" - postanowiłam go ukryć odwracjąc płotek), ale wyrzuciłąm paragon, więc musi zostać to co mam). Chciałabym, aby rabata miała nieregularne kształty - póki co przykładowa fala, jak ogładałam zakupione palisady.
Chcę posadzić bluszcz zimozielony (mam 5 sadzonek, nie wiem jakiej odmiany i clematisy (2 białe - "miss bateman" i 2 różowe - "ville de lyon").
Zależy mi na tym, aby była to rabata ładnie wyglądająca o każdej porze roku, ale nie bardzo wiem, co jeszcze mogę posadzić w gruncie o nawierzchni ok 20-25 cm (pod spodem jest garaż podziemny).
Bardzo Was proszę o sugestie i rady. Z góry dziękuję za pomoc!
Chcę posadzić bluszcz zimozielony (mam 5 sadzonek, nie wiem jakiej odmiany i clematisy (2 białe - "miss bateman" i 2 różowe - "ville de lyon").
Zależy mi na tym, aby była to rabata ładnie wyglądająca o każdej porze roku, ale nie bardzo wiem, co jeszcze mogę posadzić w gruncie o nawierzchni ok 20-25 cm (pod spodem jest garaż podziemny).
Bardzo Was proszę o sugestie i rady. Z góry dziękuję za pomoc!