Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod górkę... 10:18, 21 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

ciekawy, on ma zielone liście? widziałam już wiosną czerwone, żółte ale zielonych jeszcze nie.
w wolnej chwili poproszę jeszcze o bliższe ujęcie, żeby mu się przyjrzeć

Ma zielone - dziwak

Ranczo Edy 10:13, 21 kwi 2015

Do góry
witajcie wpadam tak na szybko ....wieczorem będę i odpiszę daje Wam synusia na szczęście ha ha niech mu się uda och....
fotki przy przymiarkach

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 10:08, 21 kwi 2015

Do góry
Pochwalę się wam pięknym parkiem w moim mieśćie, w tym roku w końcu udało mi się coś uchwycić bo tak tylko z auta podziwiam a co roku jest inaczej

cały park do okoła ma takie piękne podszycie
Mój ogród pod górkę... 10:04, 21 kwi 2015

Do góry
Grujecznik pendula po lewej od schodków
Co z tym ogródeczkiem począć 09:57, 21 kwi 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Reniu tylko te dzwoneczki będą chyba za ciemne do Edenki .
W opisie a internecie jest że kolor bardzo ciemne bordo wpadajacy w czarny .
Kupujac go sugerowałam się kolorem na etykiecie i opisem na niej
A w opisie na etykiecie kolor to ciemno fioletowy .

Dlatego jak w B zabaczyłam JACKMANII za 6,99 bez zastanowienia kupiłam i teraz mam dylemat który dać .

JACKMANII

Yuhuuuuu, jakiś śliczny, tfu, tfu. Ociotowałam go, czy jak tam było
Mój nowy stary ogród 09:46, 21 kwi 2015

Do góry
Tośka
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:37, 21 kwi 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
zaglądam sobie przed snem....zrób taki zlepek wszystkich kwitnących magnoliibędzie super, bo masz ich wiele.

Ula podsunełaś mi fajny pomysł, spróbuję, ale jeszcze czekam na kolejne kwiaty magnolek...tera pigwowiec się czerwieni

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:36, 21 kwi 2015

Do góry
Witam!
A ja mam prośbę mogłabyś pokazać swojego pierisa w całej okazałosci na rabacie, właśnie dokonałam zakupu tylko w koloże różowym i jakoś niemogę go sobie wyobrazić w zestawieniu, nie wiem gdzie go posadzić. a jest pzrygotowany na rabatę półcienistą i kwaśną z hortensjami.
Pozdrawiam

Iwa napisał(a)
Brakuje wieści z Twojego ogrodu.
A u mnie kwitnie pieris i turzyca Ice Dance

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:35, 21 kwi 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Też mam Camperdownii, ale nie kwitnie, tak jak Twój

Zasilam go dolistnie i doglebowo, może to efekt nawożenia
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Widziałam go

To jeszcze raz Camperdownii w kwiatach
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:33, 21 kwi 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Z wielką przyjemnością nadrobiłam zaległości i chwalę: świąteczne ozdoby, kota akrobatę, magnolie a w szczególności gwieździste, tulipany.......... Na szczególną pochwałę zasługują sasanki- do twarzy im w kryształach- ujęcia rewelacyjne. Cudna wiosna u Ciebie. Pozdrawiam

Renatko, dziękuję za pochwały, uprzyjemniasz mi chwile przed rehabilitacją kolana
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:29, 21 kwi 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Cudne te Twoje portrety - zarówno magnolek jak i sasanek-uczta dla uczu!
Jak magnolki dorosna tobędzie prawdziwe trzęsienie ziemi na wiosnę

Sasanki są malutkie, ale kwiaty magnoli potrafią być napradę duże, Lennei, zachwycają i rekompensują mi ich młody jeszcze wiek
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:28, 21 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

A Suzan, której grzebałam w korzeniach (wyrwałam jej ze szponów jesienią 5 Bonic) kwitnie ciut słabiej ale i tak się dzielnie trzyma. Na rozwój kwiatów trzeba 1-2 dni poczekać

A czy Suzan podcinałaś gałęzie od dołu?, bo jak ją widzę w innych ogrodach, to bardziej krzaczek jest, a u ciebie fajne drzewko.

Na kule bukszpanowe też się pogapiłam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:23, 21 kwi 2015

Do góry
Kasik napisał(a)

I ja to potwierdzam
Mój Wiąz rośnie tylko dzięki Tobie.

Cudna wiosna, ogród się przeistacza i budzi. To piekne obrazki.

Jesteśmy co roku świadkami i uczestnikami tych zmian- warto żyć dla takich chwil.

Buziaczek

Kasiu, nasze ogrody, wiosna, przyjaźnie, to jest to co chcemy przeżywać, życie jest piękne jak spełniamy nasze pasje i marzenia
Ogródek Agam 09:17, 21 kwi 2015

Do góry
Wieczorkiem trochę podłubałam, równałam kanciki i usunęłam trochę darni. Mam problem z rabatą z tyłu domu pod płotem. Nic nie chce tam rosnąć. Serby stoją w miejscu, czosnki uschnięte, ech... Jak usuwałam darń to okazało się że pod częścią trawnika sam piach. Pod każdego serba sypałam dobrą ziemię, ale może za mało? Serby kupiłam małe i marne, może potrzebują więcej czasu.

Jedno zdjęcie zrobiłam bo aparat padł. Narcyzy dopiero listki pokazują .
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:13, 21 kwi 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Agatko, cudne te magnolie....o sasankach nie wspomnę
Pozdrawiam

Magnolie jeszcze zachwycą Aniu, a sasanki są naprawdę cudowne
alinak napisał(a)
magnolie cudne ,ale i cały ogród wygląda świeżo ...ech kocham wiosnę

Magnoli c.d. nastąpi....wiosna, że trwała nam jak najdłużej

W Wieliczce w drodze na wizytę u dentysty, to dopiero rosną magnolie..szkoda, że fota z komórki, prawdziwy gigant, to dopiero widok

Przyjazny ogród 09:07, 21 kwi 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)

A co to za roślina?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:04, 21 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)

To ujęcie jest wspaniałe. Biel brzóz w dali i magnolie bliżej. Pomiędzy nimi zieleń.

Mam 5 magniolii - w zeszłym roku tak się u Ciebie dopytywałam i naoglądałam, że w tym już kupiłam, wybór świadomy. Dziękuję.
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:03, 21 kwi 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
najważniejsze to odpocząć i odespać świąteczne zamieszanie

Hehe Słodziak
Kocimiętka - Nepeta 08:59, 21 kwi 2015

Do góry
Kocimiętka faassena to moja ulubiona bylina. Bezproblemowa, kwitnąca do trzech razy w roku. Osobiście nie ścinam jej na zimę bo podobają mi się te stalowo-szare, zaschnięte pędy ale w ogrodzie pod linijkę pewnie wyglądałoby to na bałagan.
Mam natomiast do was inne pytanie. W zeszłym roku kupiłam jakiś inny gatunek kocimiętki. Liście ma większe i bardziej ząbkowane, kwiaty też większe. Cała roślina ma wyprostowany pokrój, sztywne, ale mogące się złamać łodygi trzymające dużo większy niż zwykle kwiatostan. Generalnie z daleka nawet nie przypomina najpopularniejszej faassena, choć z bliska wszystko się zgadza- budowa kwiatu, zapach. Zauważyłam w tym roku że w przeciwieństwie do moich innych kocimiętek ta nie rośnie"w kupie" a wytworzyła rozłogi. Nie podoba mi się to. Zaczęłam szukać ale jedyne vo znalazłam to ślad że to może być np. kocimiętka syberyjska. Czy ktoś z was takową posiada może? Albo inny gatunek który tworzy rozłogi? Bo posadziłam i zastanawiam się jak bardzo niebezpieczna może się okazać. Nie mogę się doszukać fotek z kwitnienia ale teraz te rozłogi wyglądają tak:

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:58, 21 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Cudny kocur i magnolie

Dzisiaj od rana świeża dawka słońca, ciekawa jestem czy uda mi się słonko zatrzymać....bo czekam na kwitnienie kolejnych magnoli
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies