Basiu, Irenko, Iwonko, Bogusiu, Karolu, Joasiu, pozdrawiam Was migawkami z Kamiennego...robi się kolorowo, ale to dopiero początki.....jest bardzo sucho i nocki jak dotąd bardzo chłodne.
Tulipany zgniły na szczęście nie wszystkie niestety te na które najnardzej czekałam z rabaty z Pisardii narcyze cały czas kwitną pewnie dlatego, że jest tak zimno
Rabatka lawendowa obsadzona. Dziewczyny- bardzo dziekuję za pomoc i sugestie. Stanęło jednak na trzech trzmielinkach na pniu o różnych wysokościach- jak zaproponowała Stychaz. DZIĘKI Justyna za podsunięcie tego pomysłu Podoba mi się dynamika tego układu- z każdej strony wygląda trochę inaczej.
Kostrzewa po podziale i posadzeniu taka sobie- zobaczę jak się będzie regenerowała. Jeśli pozostanie brzydka, wymienię na nową albo zastapię czymś innym. Mimo zdecydowanych głosów za obwódką trzmielinową, nie zrobiłam jej. Nie wiem czy słusznie. Z obwódką rabata byłaby taka skończona i dopowiedziana, a ja chciałam czegoś swobodniejszego, ale nie wiem też, czy to, co jest, będzie mi się podobało...Cóż, pozostaje czekać aż roślinki urosną
Irenko, masz na myśli zawilce leśne białe?
Lasek pokażę lada chwila, niech się chociaż zazieleni...
Dzisiaj byliśmy w Piotrkowie. Kiermasz "Pamiętajcie o ogrodach".
Przybył nam czerwony karłowaty rododendron, 3 azalie japońskie niebieska, różowa jasna i koralowa. Do tego roże płożące i 3 pnące Derby, Luisa Odier (moja dotychczsowa zmarniała)i pomarańczowa. Jeszcze dwa żagwiny bordo i fiolet, niebieską Weronikę,różowe stokrotki, i jakieś jagody.
Tymczasem róża, którą mój M przekreślił, puściła nowe pędy. Muszę szukać miejsca na kupioną zastępczynię.
I z cyklu głupota: posadziłam tawuły zgodnie z projektem z myślą, że wysadzę skalnice - te w międzyczasie tak pięknie zakwitły, że żal mi ich wysadzać. Wystarczyło tylko lekko zmodyfikować projekt i posadzić tawuły obok po prawej. Trzeba myśleć nie?
U mnie tulipanowiec nie przeżył zimy Stoi suchutki i bez jedynego pączka. Domyślam się, że to nasza wina - jesienią przesadziliśmy go w inne miejsce, pewnie za sucho miał i się nie przyjął ponownie...
A to mój Red Baron z dzisiaj:
Są po kilka sztuk w rabatach z białymi kamyczkami:
Za chwilkę wstawię resztę zdjęć z dzisiejszego obfotografowywania ogrodu u siebie
Za nami pięknych kilka chwil z cudnymi ludźmi. Takie chwile życiu nadają ogromnego sensu. Na Nie człowiek czeka nie wiedząc, że czeka. One przychodzą i po prostu pozostają, by być w gronie tych, które wspomina sie z rozrzewnieniem po latach.
Dziękujemy Wam kochani
To powitanie nie może znaczyć niczego innego- tylko przyjaźń.
A to tylko mała część "łupów" - te na taczkach to dla mnie
Na poidełko przyjdę. Ciekawa jestem wykonania. A to zdjęcie śliczne. Wygląda, jakby bratek się zgubił i na ścieżce wyrósł. Pozdrawiam. Więcej dziś nie piszę, z gorączką walczę, chyba mnie przewiało.