No w ParkuM troszkę przesadzają, pytałam o hortensję limeligh powiedzieli mi cenę ponad 50 zł...Kulki CUDNE !!! Właśnie dzisiaj szukałam w wiadomościach nr do tego pana, bo potrzebuję 3 i się zastanawiałam, czy jeszcze ma, ale jak widzę nie brakuje Nie wiem, czy wiesz, ale otworzyli na lwowskiej nowy sklep ogrodniczy, ceny fajne, wybór spory akcesoriów do ogrodu, co do roślin średnio, malutkie mają, ale zależy kto co szuka pozdrawiam
No w ParkuM troszkę przesadzają, pytałam o hortensję limeligh powiedzieli mi cenę ponad 50 zł...Kulki CUDNE !!! Właśnie dzisiaj szukałam w wiadomościach nr do tego pana, bo potrzebuję 3 i się zastanawiałam, czy jeszcze ma, ale jak widzę nie brakuje Nie wiem, czy wiesz, ale otworzyli na lwowskiej nowy sklep ogrodniczy, ceny fajne, wybór spory akcesoriów do ogrodu, co do roślin średnio, malutkie mają, ale zależy kto co szuka pozdrawiam
moze powycinaj najpierw galezie u dolu brzoz zeby mialy ladne czubki, brzozy maja sliczna kore i pnie, decyzja nalezy do Ciebie ja troche pokombinowalam z wrzosowiskiem u Ciebie
Ilonko, fajnego
Zwykle w tygodniu jest w delegacji, wczoraj przyjechał wieczorkiem na chwilkę i zaraz się zabrał do pracy, aby mi pomóc. Tu będzie przejście z chodniczka na trawnik. Jak u Madżenki płytki zatopione w żwirku, tylko wymyśliliśmy, by dać jeszcze na kawałek kwadratu runiankę, jako dywanik. Runiankę dostałam od Ewy w sobotę i myślę, ze fajnie tam zagra. M przygotował grunt, ja się zabrałam za sadzenie.
Pomiędzy płytki przyjdzie jeszcze żwirek.
To jest wejście od podwórka do kotłowni.
Właśnie dziś zauważyłam , że tez mam takie tulipanki Mają bardzo charakterystycznie listki pasiaste. U mnie już kwitną, są malutkie, ale śliczne. To bodajże jakieś botaniczne, ale musiałabym jutro poszukać karteczek z nazwami.
mi się brzozy podobają i nie chciałabym ich wycinać, żywopłot na tym zdjęciu wygląda faktycznie całkiem nieźle ale:
1. teraz jest trochę podziurawiony przez prace kanalizacyjne
2. częśc działki widocznej na zdjęciu trzeba wyplantować bo jest nierówna
3. żywopłot wrósł w siatkę i wykańczają się nawzajem.
4. wolałabym zasadzić coś zimozielonego bo zimą żywpołot wygląda tak:
lena ogród z lustrem wczoraj odkryłam i faktycznie rzuciły mi się w oko te brzozy ale one jeszcze są młodziutkie, moje już znacznie starsze i większe
z realizacji Danusi zainspirował mnie ten projekt:
lub ten:
Zastanawiam się czy kosaciec syberyjski byłby dobrym towarzystwem do moich róż The Fairy ? Mam kłącza i pomyślałam by jego listki przysłoniłyby liście czosnków ale są również one w bliskim sąsiedztwe z różami.
Coś mi tu zgrzyta, a wam ?
Kasia, jakie najlepiej pasują to nie wiem. Ja mam miskanty morning light.
Wg mnie fajnie się komponują, ale to kwestia względna.
Dziękuję również za komplement, i załączam garstkę dzisiejszych fotek
Trawy po fryzjerze i bukszpany.
W kolorze blue Nie wiem czy na zdjęciach będzie to widoczne, ale niebieskie kwiatuszki bardzo się porozsiewały
Blue c.d. Pod ambrowcem, który okazał się platanem, pachną hiacynty.
Miały być niebieskie, zabłąkały się dwa różowe
I to co w tej chwili lubię w ogrodzie najbardziej .. ciemierniki
I inne oznaki wiosny ..graby, róże, trawki - wszystko rusza.